loader from loading.io

5. En liberal är en konservativ som inte ännu blivit rånad

Borgarbrackor

Release Date: 02/06/2015

51. Om galenskaper och agendasättande med Jens Ganman show art 51. Om galenskaper och agendasättande med Jens Ganman

Borgarbrackor

Jens Ganman, aktiv med boken "Det lilla landet som kunde", gästar avsnitt 51.

info_outline
50. Föräldraförsäkring & Frihet med RIchard Herrey show art 50. Föräldraförsäkring & Frihet med RIchard Herrey

Borgarbrackor

I femtionde avsnittet av Borgarbrackor får Rebecca besök av den moderata riksdagskandidaten tillika 1984 års Eurovision Song Contest-vinnaren Richard Herrey. 

info_outline
49. Gammelmedia & Neofili med Henrik Jönsson show art 49. Gammelmedia & Neofili med Henrik Jönsson

Borgarbrackor

Entreprenören, och numer även youtubern, Henrik Jönsson gästar det fyrtionionde avsnittet av Borgarbrackor. Rebecca och Henrik pratar om sina verksamheter i världen av opinionsbildning men även om de nya mediernas roll och hur gammelmedia valt hantera dess framväxt.

info_outline
48. Kriminalitet och Brottsstatistik med Amir Sariaslan show art 48. Kriminalitet och Brottsstatistik med Amir Sariaslan

Borgarbrackor

Borgarbrackor gästas av forskaren Amir Sariaslan, Epidemiolog vid Karolinska Institutet, som berättar om sin egen forskning kring kriminalitet och varför det inte beror på vad du tror.

info_outline
47. Från Balkan till Afghanistan med Johanne Hildebrandt show art 47. Från Balkan till Afghanistan med Johanne Hildebrandt

Borgarbrackor

Den tidigare krigsreportern, numer författaren, Johanne Hildebrandt gästar första avsnittet av Borgarbrackors nya säsong. Johanne och Rebecca pratar om hur karriären som krigsreporter påbörjades under en semesterresa, om Hildebrandts period i Afghanistan, säkerhetspolitik och dess totala avsaknad i den svenska debatten.

info_outline
46. Moderatförändringar & Skiften med Sven Otto Littorin show art 46. Moderatförändringar & Skiften med Sven Otto Littorin

Borgarbrackor

Rebecca samtalar med tidigare arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin om sin tid i regeringen, hur moderaterna förändrats samt hur partiets framtid kan se ut.

info_outline
45. Höger-vänsterskalan & Ibn Rushd med Jan Hägglund show art 45. Höger-vänsterskalan & Ibn Rushd med Jan Hägglund

Borgarbrackor

Jan Hägglund från arbetarepartiet i Umeå gästar Borgarbrackor för att prata med Rebecca om vad som skiljer honom från riksdagens vänsterpartier, om Ibn Rushds strategier och hur han hanterade dem när de försökte stoppa en terrorföreläsning av Magnus Norell.

info_outline
44. Beröringsskräck & Avståndstagande med Aron Flam show art 44. Beröringsskräck & Avståndstagande med Aron Flam

Borgarbrackor

Ståuppkomikern Aron Flam pratar med Rebecca om dagens politiska beröringsskräck och konstanta avståndstagande, delar av socialdemokratins historia samt om Arons mission att krossa socialismen.

info_outline
43. Islamism & Tvärvändningar med Per Gudmundson show art 43. Islamism & Tvärvändningar med Per Gudmundson

Borgarbrackor

Per Gudmundson från SvD talar med Rebecca om hans bloggande gällande svensk islamism, om förändringar i den svenska politiska debatten och till Rebeccas förvåning om Pers förflutna som kommunist.

info_outline
42. Socialdemokraterna & Gammelmedias tillkortakommanden med Johan Westerholm show art 42. Socialdemokraterna & Gammelmedias tillkortakommanden med Johan Westerholm

Borgarbrackor

Johan Westerholm är tillbaka en andra gång i Borgarbrackor för att tala om bl.a. kritik mot Socialdemokraterna och stormedias undermåliga rapportering av terrorattacken på Drottninggatan. Utöver detta passar Johan även på att berätta om sin oppositionssatsning Ledarsidorna.se som nyligen värvade Ann Heberlein.

info_outline
 
More Episodes

I avsnitt 5 undrar vi om Ulf Ekman är den enda konservativa i Sverige, varför är Thatcher både konservativa och nyliberalas förebild och vem är egentligen Christer? Vi tar upp den tabubelagda VOLYM-frågan och undrar om Per-Albin Hanssons folkhem kommer räddas av KD.

Avslutningsvis frågar sig Jenny i sin feministspaning om sexköpslagen suger och Rebecca berättar om gropen på Lovön där 170 miljoner av skattebetalarnas pengar grävts ner. 

För er som vill lyssna lite mer effektiv kommer här en:

 

FUSKLAPP:

7.20 Liberalkonservativ och Lisa Bjurwalds sågning av Alice Teodorescu

12.30 Intervju med statsvetaren Stefan Olsson

21.00 Fler borgerliga etiketter

30.00 KD - vart är de på väg samt Göran Hägglunds sorti och gärning

38.00 SD - de nya konservativa?

45.20 Tal Gösta Bohman

52. Välfärdsstat kontra migration

55. Jenny är missnöjd med Fp igen

1.00 Myter om utbildningsnivåer och elefanten i skoldebatten

1.14 Assar Lindbeck och Per-Albin Hanssons folkhem

1.26 Ygemans pinsamma tweet och påminnelse om Luciabeslutet

1.33 Veckans slöseri

1.34 Veckans feministspaning