liberated syndication

Dipsaus

#15 - De Grote Vakantie van Dipsaus

Dipsaus
Released on Sep 29, 2017

De Grote Vakantie is voorbij en wij zijn weer terug in de studio, voor het eerst zonder gast, want we hebben heel veel te bespeken.   

Ebissé over wat ze allemaal heeft ge-bingewatched deze zomer. Lezen doet ze al veel voor haar werk dus vakantie = Netflix, Amazon Prime en  illegale websites. We praten uitgebreid over o.a. InsecureAtlanta (eigenlijk meer over Lakeith Stanfield die getrouwd is met Xosha Roquemore), Bollywood flicks (o.a. DilwaleRaeesKuch Kuch Hota Hai), uiteraard Shah Rukh Khan, en natuurlijk Game of Thrones.  Anousha vindt GoT nog steeds suspect, maar Ebissé is smitten…😌

Anousha was deze zomer geïntrigeerd door all things Serena Williams en vooral de jaloezie, obsessie en racistische uitlatingen van Maria Sharapova. We bespreken hun rivaliteit, die er eigenlijk niet is - Serena heeft Maria 18 keer achter elkaar verslagen - en de subtiele clapback van Serena via een prachtige brief aan haar moeder en dochter.

Mariam is voor de verandering niet naar Marokko gegaan, maar Italië en issa verliefd. Desondanks heeft haar zomer in het teken gestaan van de protesten in Noord-Marokko. Voor Global Voices schreef ze over de protesten en Koning Mohammed VI van Marokko.  De bevolking daar wordt al decennialang structureel achtergesteld door de Marokkaanse overheid. Gelukkig is er steeds meer solidariteit vanuit de rest van het land.

Luister naar aflevering #15! 

Besproken onderwerpen

Loading...