liberated syndication

Dipsaus

#18 - #MeToo met Arzu Aslan en Seada Nourhussen

Dipsaus
Released on Nov 13, 2017

Op 7 november is Dipsaus Podcast 1 jaar geworden! 🎊🎉🎊🎉

En dat moesten we vieren! Dat hebben eerst gedaan met onze trouwe luisteraars in Vereniging Ons Suriname(VOS). En een dag later als de originele Dipsaus-five, zoals bij onze eerste aflevering evaaah! Dus zijn we een jaar later weer samengekomen in de studio met  Trouw-journalist, Afrika redacteur en columnist Seada Nourhussen en leerkracht, activist en twitterati extraordinaire Arzu Aslan! Dit betekent heel veel gelach, gezelligheid en door elkaar heen gepraat (#sorrynot sorry, if you can't handle the heat boyz, you can...). Maar ook diepgaand, informatief, en zwaar gesprek over een moeilijk en pijnlijk onderwerp.

De gezamenlijke shout-out ✨ van Seada en Arzu out gaat naar ons één-jarige Dipsausbestaan en het daarbijhorende feestje bij Vereniging Ons Suriname. Een extra shout-out naar Sisqo en The Thong Song.

De burn 🔥 van Arzu gaat naar het Nederlandse anti-radicaliseringsbeleid en de desastreuze gevolgen daarvan op de Nederlandse Moslimgemeenschap.

Verder staan we uitgebreid stil bij de #MeToo beweging, de poortwachters van het patriarchaat (©SeadaNourhussen) en de rol van en het gebrek aan zichtbaarheid van vrouwen van kleur in het #MeToo debat.

Veel luister plezier en op naar jaar 2 van de Dipsaus Podcast!

Luister naar aflevering #18!

Show notes

Loading...