loader from loading.io

Tvåsamhet och anknytningsteori - Gäster Caroline Ringskog Ferrada-Noli & Gustav Nilsson

Bianca & Leone's lyckopodd

Release Date: 10/13/2015

Förhandla, pruta och manipulera - gäst Viveca Sten show art Förhandla, pruta och manipulera - gäst Viveca Sten

Bianca & Leone's lyckopodd

I säsongsavslutningen av Bianca och Leones lyckopodd är författaren Viveca Sten gäst. Innan hon gjorde succé med sina böcker hade hon en framgångsrik karriär som jurist och förhandlare. Hur får man billigare mat, lyxigare hotell och sin partner att acceptera en öppen relation? Viveca delar med sig av sina bästa förhandlingsknep.

info_outline
Långa relationer, sexleksaker och skilsmässor - gäster Linda Lustig och Tina Hagelin show art Långa relationer, sexleksaker och skilsmässor - gäster Linda Lustig och Tina Hagelin

Bianca & Leone's lyckopodd

I det näst sista avsnittet för säsongen träffar Bianca och Leone Linda Lustig som driver Parpodden. I den podden pratar Linda och maken Ola öppet om sina relationsproblem. Hur är det att vara så blottade? Bianca och Leone träffar även Tina Hagelin som har butiken Pistill och hon ger sina bästa tips på hur par kan krydda sitt sexliv.

info_outline
Modeslavar hemma och borta - gäster Ellinor Bjurström, Emma Elsässer, Jennifer Larsén och Moa Kärnstrand  show art Modeslavar hemma och borta - gäster Ellinor Bjurström, Emma Elsässer, Jennifer Larsén och Moa Kärnstrand

Bianca & Leone's lyckopodd

Bianca och Leone träffar tre modeller, Ellinor Bjurström, Emma Elsässer och Jennifer Larsén, och frågar dem hur det är att jobba som modell. Hur är det till exempel att leva upp till modebranschens tuffa skönhetsideal? Bianca och Leone träffar även journalisten Moa Kärnstrand som skrivit boken modeslavar - en bok som handlar om kvinnorna som syr våra kläder. 

info_outline
Näthat, hämndporr och Brad Pitt. Gäst - Ängla Eklund show art Näthat, hämndporr och Brad Pitt. Gäst - Ängla Eklund

Bianca & Leone's lyckopodd

I veckans avsnitt pratar Bianca och Leone med Ängla Eklund, verksamhetschef på institutet för juridik och internet. När kan man anmäla en kränkning på nätet? Är det olagligt att näthata? Och vad är hämndporr egentligen?

info_outline
Jobba utomlands - på gott och ont. Gäster - Olga Ringquist och Julia Randow show art Jobba utomlands - på gott och ont. Gäster - Olga Ringquist och Julia Randow

Bianca & Leone's lyckopodd

Bianca och Leone gästas av två kvinnor som gör karriär utomlands. I Ryssland och i Dubai. Hur är det att jobba i länder som skiljer sig kulturellt från Sverige? Där män har mer makt och utseendehetsen bland kvinnor är stor. Olga Ringquist jobbar i Ryssland och Julia Randow i mellanöstern.

info_outline
IS, våldtäkter och förstörda liv - gäst Magda Gad show art IS, våldtäkter och förstörda liv - gäst Magda Gad

Bianca & Leone's lyckopodd

magda.docx I den här veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd pratar Leone med krigskorrespondenten Magda Gad. Hon befinner sig just nu i Irak, där hon rapporterar om IS. Hur ser framtiden ut för människor som lever under IS våld? Magda pratar också om hur det är att vara krigskorre och se så fruktansvärda saker som hon gör.  

info_outline
Mammarollen, skuldkänslor och att ångra sitt barn - gäster Malin Wollin och Marie Evertsson show art Mammarollen, skuldkänslor och att ångra sitt barn - gäster Malin Wollin och Marie Evertsson

Bianca & Leone's lyckopodd

Hur förändras man som människa när ett barn kommer till världen? Varför är mammarollen förknippad med så mycket skuld? Och kan man ångra ett barn? I det h är avsnittet av Bianca och Leones lyckopodd pratar Bianca och Leone om mammarollen tillsammans med Malin Wollin, författare och krönikör, och Marie Evertsson, docent och lektor i sociologi vid Stockholms universitet.  

info_outline
Spådom, livsbeslut och gudstro - gäst Linda Spåman show art Spådom, livsbeslut och gudstro - gäst Linda Spåman

Bianca & Leone's lyckopodd

Bianca och Leone blir spådd av illustratören, konstnären och spåkvinnan Linda Spåman. Hur ser framtiden ut för dem? Vad är deras öde? För att få veta det, måste ni lyssna. Men redan här kan avslöjas att stora beslut måste tas, inte minst av Linda Spåman själv.  

info_outline
Hedersvåld, pappafeminism och liberala tankar - Gäster Sakine Madon och Joakim Lamotte show art Hedersvåld, pappafeminism och liberala tankar - Gäster Sakine Madon och Joakim Lamotte

Bianca & Leone's lyckopodd

I veckans avsnitt av Bianca & Leones lyckopodd intervjuas den liberala ledarskribenten Sakine Madon och frilansjournalisten Joakim Lamotte –två personer som inte är rädda för att sticka ut hakan i kampen för jämställdhet. De är feminister, men inte klassiska ”vänsterfeminister”.

info_outline
Hypnos, självhjälp och tough love - Gäster Agneta Sjödin och Mia Törnblom show art Hypnos, självhjälp och tough love - Gäster Agneta Sjödin och Mia Törnblom

Bianca & Leone's lyckopodd

Bianca och Leone gästas av Agneta Sjödin  som kanske är en av Sveriges största "självhjälpsälskare" och Mia Törnblom läxar upp Leone ordentligt.

info_outline
 
More Episodes

Den här veckan träffar vi författaren och tv producenten Caroline Ringskog Ferrada-Noli och psykologen Gustav Nilsson och pratar om anknytningsteori och tvåsamhet. Vi tar reda på om man är lyckligare som singel och på vilket sätt relationen till ens föräldrar påverkar valet av partner, och vad som händer med vänskapsrelationer när man lämnar singelskapet.