loader from loading.io

Fredrika Ek - cyklat jorden runt, volontär, mod och kultur

Power Women

Release Date: 02/10/2018

Lojsan Wallin!! show art Lojsan Wallin!!

Power Women

Vi pratar om bra självkänsla, man är inte sin kropp eller utseende och att det är svårt att träffa rätt direkt i jobb och kärlek! Men även om otrohet!! 

info_outline
Denise Rudberg - författarskap, våga leva, sociala tips, ta lärdom från historiska kvinnor och våga misslyckas show art Denise Rudberg - författarskap, våga leva, sociala tips, ta lärdom från historiska kvinnor och våga misslyckas

Power Women

I dagens avsnitt får ni lära känna Denise Rudberg på ett mer personligt plan!! Denise berättar hur hennes uppväxt är en faktor till hennes framgång. Vi får ta del av hennes bästa mingeltips och och hur vi bör leva efter hennes favoritcitat "If you are sad add more lipstick and attack!". 

info_outline
Kristina Tjäder - entreprenör, hittat sig själv, modeskapare, inre ro  show art Kristina Tjäder - entreprenör, hittat sig själv, modeskapare, inre ro

Power Women

I dagens avsnitt får ni träffa en av grundaren av klädmärket Dagmar. I avsnittet pratar vi om varför vi ska lyssna på vår inre röst och gå vår egen väg. Kristina berättar hur hon startade det stora klädmärket Dagmar. Du får lära dig varför du ska schemalägga tid till dig själv. Ett avsnitt för den som är hungrig på att utvecklas och samtidigt vill hitta sig själv i samhället.

info_outline
Christina Schollin - skådespelare, osäkerhet, Ingmar Bergman, familj, kärlek  show art Christina Schollin - skådespelare, osäkerhet, Ingmar Bergman, familj, kärlek

Power Women

Veckans gäst är Christina Schollin. Hon är ett av svensk films mest publikdragande namn med en karriär som började under 60-talet. Christina är mest känd för hennes medverkan i Ingmar Bergmans teaterföreställningar och i hans film: Fanny och Alexander. Dessutom var Schollin en huvudkaraktär i den kända filmen ”Änglar, finns dom?” av Lars-Magnus Lindgren. Christina är den stora mamman bakom familjen Wahlgren. 

info_outline
Rhys - vägen till artist, konst, artist image  show art Rhys - vägen till artist, konst, artist image

Power Women

Veckans gäst är Rhys som är en sverigeamerikansk musikartist. Rhys är mest känd för låtarna "Last Dance" och "To Good To Be True". Nu är hon aktuell med "No Vacancy". I avsnittet pratar vi om hennes väg till att lyckas, hur man undviker att få hybris som artist och hur man väljer sin rätta artist image. Rhys är en ung och klok kvinna - SÅ INSPIRERANDE! 

info_outline
Eva-Lena Frick - VD för Vasaloppet, landslagsåkare, ätstörningar  show art Eva-Lena Frick - VD för Vasaloppet, landslagsåkare, ätstörningar

Power Women

Eva-Lena Frick är VD för Vasaloppet och har under 12 år varit VD för Vätternrundan. Hon är f.d. landslagsåkare i längdskidor under 80-talet, där hon deltog i OS 1984 och flera VM.

info_outline
Ebba Witt-Brattström - historia, intellektuell, kulturell och Svenska Akademin  show art Ebba Witt-Brattström - historia, intellektuell, kulturell och Svenska Akademin

Power Women

Ebba Witt-Brattström är en litteraturvetare, professor och feminist. Jag har länge velat intervjua Ebba för jag tycker hon är en av de mest intellektuella personer inom kulturvärlden i Sverige. Ebba lyfter fram kvinnliga författare från historien för att visa på att kvinnan kan. Dessutom för att visa på att vi har haft många duktiga kvinnor i vår tid, trots att endast 12 procent av historiens nobelpristagare inom litteratur är kvinnor.

info_outline
Nina Rung - kriminolog, rädda världen, panikångest och ensamhet   show art Nina Rung - kriminolog, rädda världen, panikångest och ensamhet

Power Women

Den här veckan har Riksdagen klubbat regeringens förslag om en samtyckeslag. En bidragande faktor är Nina Rung därför passar det perfekt att ha Nina som veckans gäst. Nina är en krimolog, genusvetare, utbildare och debattör. Hon är engagerad i frågor om våld och sexualiserat våld kopplat till kön. 

info_outline
Kina Zeidler - författare, techälskare, journalist och äventyrare show art Kina Zeidler - författare, techälskare, journalist och äventyrare

Power Women

Kina är författaren och frilansjournalisten som är aktuell med boken "Det svenska techundret" - där hon intervjuar grundarna av Sveriges techbolag. Utöver det ÄLSKAR hon att resa och att vara öppen för världen, olika kulturer och omgivningar. Hennes mardröm är att bli "gammal och stel". Dessutom är hon gift med Avito-grundaren: Jonas Nordlander. 

info_outline
Sonja Aldén - mening, tro, sång och relationer show art Sonja Aldén - mening, tro, sång och relationer

Power Women

Veckans gäst är Sonja Aldén som sångare och låtskrivare. Sonja har bland annat skrivit låtarna "För att du finns" och "Du får inte". 

info_outline
 
More Episodes

Veckans gäst är Fredrika Ek som har under två och ett halvt år cyklat jorden runt. 50 000 kilometer har Fredrika cyklat och hon har varit på de mest exotiska och sällsynta platserna i världen. Dessutom är hon delaktig i organisationen: ActionAid som kämpar för kvinnans rättigheter. Med hjälp av Fredrikas cykling har hon samlat in 730 000 kr till organisationen.  

Podden är klippt av Anton Karlsson.