loader from loading.io

329: Kan alla män nå 300 kg i marklyft? Ny skörd lyssnarfrågor!

Styrkelabbet

Release Date: 04/19/2022

357: Vad är grundträning inom styrkelyft? Sista avsnittet för den här gången! show art 357: Vad är grundträning inom styrkelyft? Sista avsnittet för den här gången!

Styrkelabbet

Först och främst: Tack för alla glada tillrop om poddens mini-återkomst! Det värmer våra hjärtan. Vi knyter ihop säcken (för den här gången) med ytterligare sex lyssnarfrågor, se hålltiderna nedan. Hålltider: 00:00 - Försnack 04:15 - Lyssnarfråga 1: Skulle vilja höra mer om hur jag ska tänka kring barn/ungdomar och styrketräning, när ska de börja med belastande träning, hur intensivt och så vidare 20:55 - Lyssnarfråga 2: Jag behöver få till bättre teknik i knäböj eftersom jag fäller ryggen vid tunga lyft. Kör därför frontböj och benspark för att stärka...

info_outline
356: Hur viktigt är det att träna till fail? Ännu fler lyssnarfrågor! show art 356: Hur viktigt är det att träna till fail? Ännu fler lyssnarfrågor!

Styrkelabbet

Näst sista avsnittet, för den här gången. Hörs vi igen nästa år? Låt oss hoppas på det. Vi fortsätter svara på era frågor, se hålltiderna nedan. Hålltider: 00:00 - Försnack 08:00 - Lyssnarfråga 1: om en ny studie på träning till fail. Prata om den! 20:00 - Lyssnarfråga 2: Hur gör jag för att hitta motivationen till att fortsätta träna, när framstegen lyser med sin frånvaro? 28:15 - Lyssnarfråga 3: Vad kan en hobbyfotbollsspelare göra på gymmet för att styrkelyfta och fungera bra på fotbollsplanen samtidigt? Är det ens möjligt? 32:30 - Lyssnarfråga 4: Mitchell...

info_outline
355: Bli stark utan att öka fettmassan? Vi fortsätter svara på era frågor! show art 355: Bli stark utan att öka fettmassan? Vi fortsätter svara på era frågor!

Styrkelabbet

Två avsnitt samma vecka? Så rullar vi nu, under denna minicomeback. Dagens avsnitt är en ny skörd lyssnarfrågor, se hålltiderna nedan. Vill du använda ditt friskvårdsbidrag för att köpa premium i ? Läs mer om ! Hålltider: 00:00 - Försnack 05:20 - Lyssnarfråga 1: Hur går er egen träning? 15:40 - Lyssnarfråga 2: Jag har funderat på om hetsen kring att få i sig vitaminer och mineraler har gått för långt ibland? Behöver man optinojja så mycket över att man får i sig allt man behöver om man äter varierat och försöker ha någon grönsak/frukt med till varje måltid?...

info_outline
354: Hallå kompis, hur är läget? show art 354: Hallå kompis, hur är läget?

Styrkelabbet

Vi sa ju att det inte var adjö för alltid. Så hej igen! Vi är tillbaka för en handfull avsnitt. Förutom att försöka komma ihåg hur våra mickar fungerar, snackar vi om vad som hänt sedan senast. Men viktigast av allt: vi svarar på en hög av era bästa frågor! Se hålltiderna nedan. Om du är en personlig tränare eller onlinecoach, . För att se Daniels videos på Instagram, följ . Hålltider: 00:00 - Försnack 04:30 - Lyssnarfråga 1: Hur ser ni på Styrkelabbets framtid? Vad är the end game? 17:30 - Lyssnarfråga 2: Hur många övningar kan jag klämma in i ett superset innan...

info_outline
Årets julkalender i StrengthLog är här! show art Årets julkalender i StrengthLog är här!

Styrkelabbet

Hej kompis, vi är tillbaka en snabbis! För att berätta om i .   Vi hinner självklart berätta lite om vad vi gjort sedan senast – och hur det gick för Sandrine på VM i utrustat styrkelyft.   På återhörande!   ***   Denna podcast produceras av . På hittar du artiklar om , ,  och .   ***   Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app eller köp något kul från .

info_outline
353: Mot oändligheten och vidare! show art 353: Mot oändligheten och vidare!

Styrkelabbet

Så kom den till sist, dagen då vi tar farväl av Styrkelabbet podcast.   Efter nästan sju år och över trehundrafemtio avsnitt om styrketräning, kost och hälsa, har vårt lilla företag förändrats så pass mycket att tiden inte riktigt räcker till.   Lyssna på avsnittet för en utförligare förklaring. Och sluta inte prenumerera på podden, kompis, det dyker förmodligen upp nya avsnitt i framtiden!   Mer än något annat: Tack för att du har lyssnat. Tack för alla glada tillrop. Tack för alla fina möten.   Utan dig som lyssnare hade vi inte kommit dit vi är...

info_outline
352: Hur får du en lyckad lyftarkarriär? show art 352: Hur får du en lyckad lyftarkarriär?

Styrkelabbet

Hur vet du när det är dags att ge upp och sluta gå till gymmet?   Den frågan fick vi, och vi använder den som språngbräda till dagens avsnitt. Men vi breddar perspektivet och tittar på hur en typisk träningskarriär ser ut, och vad vi tror är nycklarna till att göra den lyckad!   Hålltider: 00:00 - Försnack 05:35 - Dagens ämne: Hur får du en lyckad lyftarkarriär? ***   Denna podcast produceras av . På hittar du artiklar om , ,  och .   ***   Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app eller köp något kul...

info_outline
351: Hur viktigt är egentligen time under tension? show art 351: Hur viktigt är egentligen time under tension?

Styrkelabbet

Tid under anspänning är en helig graal för många byggare. Men hur stor roll spelar det egentligen?   I dag ska vi alltså snacka om tempo i lyftningen, och till vår hjälp har vi en ny studie där deltagarna fick lyfta antingen snabbt eller långsamt.   Vi avslutar med en skojig lyssnarfråga, om att försöka bli starkare genom att bara träna med så tunga vikter att de inte ens går att rubba.   Hålltider: 00:00 - Försnack 06:50 - Dagens ämne: Hur viktigt är egentligen time under tension? 24:50 - Lyssnarfråga: Finns det några studier på att träna med vikter...

info_outline
350: Vad tycker vi om regeländringen i bänkpress? Nya lyssnarfrågor! show art 350: Vad tycker vi om regeländringen i bänkpress? Nya lyssnarfrågor!

Styrkelabbet

Monsterbryggorna i bänkpress är döda! Länge leve monsterbryggorna!   Nåväl.   IPF har presenterat regeländringar som börjar gälla efter nyår, för att komma till bukt med de allra kortaste lyftvägarna i bänkpress. Vi har ögnat igenom regelboken och bjuder i det här avsnittet på vår bländande analys av saken.   Tack vare att detta är ett frågeavsnitt och att en av frågorna var om just det här.   Se hålltiderna nedan för allt annat vi tjötar om.   Hålltider: 00:00 - Försnack 02:30 - Lyssnarfråga 1: För- och nackdelar med långa cykler av...

info_outline
349: Vad ska du tänka på när du väljer träningsprogram? show art 349: Vad ska du tänka på när du väljer träningsprogram?

Styrkelabbet

Rätt träningsprogram kan göra enorm skillnad när du jagar dina träningsmål, kompis. Inte bara på kort sikt, utan varje träningsprogram du följer och får resultat av, kommer ta dig ett steg närmare till att lista ut dina individuella träningsbehov, vilket på sikt gör det ännu enklare för dig att styra din egen träning i rätt riktning.   Så vi fortsätter tjata om träningsprogram, och i dagens avsnitt försöker vi reda ut vilka faktorer som faktiskt är viktiga att fundera på när du står inför valet av program.   Vi hinner med en lyssnarfråga om träningsvärk...

info_outline
 
More Episodes
Hjälper kreatin till att fylla ut lös hud? Borde alla män kunna dra 300 kg i marklyft med tillräckligt mycket bra träning?
 
Vi har laddat upp med en drös riktigt mumsiga lyssnarfrågor i dag, se hålltiderna nedan.
 
Avsnittet bjuder också på världspremiären av den blivande megahiten Ostmacka av Hugo, Axel och Arvid! Låten finns även på Spotify och du hittar den här.
 
Hålltider:
  • 00:00 - Försnack
  • 10:00 - Lyssnarfråga 1: Är det rimligt att alla fysiskt friska män kan nå 300 kg i marklyft med bra träning under en period av 5 år?
  • 18:25 - Lyssnarfråga 2: Jag önskar era favoriter bland externa cues för knäböj, bänkpress och marklyft!
  • 31:25 - Lyssnarfråga 3: Hur väl hänger anaerob träning ihop med aerob förmåga? Räcker det att bli stark i mark för att orka skotta snö eller behöver den aeroba arbetsförmågan övas med set om exempelvis 15 minuter kettlebellswingar?
  • 37:40 - Lyssnarfråga 4: Min 72-åriga mor vill gärna veta vilket veganskt livsmedel/proteintillskott har liknande egenskaper som kasein och kan vara bra att äta innan läggdags under en viktnedgång?
  • 41:55 - Lyssnarfråga 5: Jag är 62 år. Hur ska jag styrketräna samtidigt som mitt mål är att klara av att springa 45 km i slutet av sommaren?
  • 47:30 - Lyssnarfråga 6: Det har påståtts att stående press är en bättre tricepsövning än smalbänk. Om inte annat så verkar det vara en utmärkt ursäkt att få in det vackraste av baslyften i ett annars styrkelyftsinriktat träningsupplägg, hur skulle ni göra?
  • 52:30 - Lyssnarfråga 7: Jag  har inte längre möjligheten att fortsätta öka totalvolymen på träningen. Ska jag då glömma att få gains hädanefter?
  • 58:35 - Lyssnarfråga 8: Går på deff just nu och misstänker att jag kommer ha en del lös hud när jag är klar. Använder inte kreatin nu men tänkte göra det efter deffen för att fylla ut den lösa huden. Vad tror ni om detta upplägget?
Styrkelabbet sponsras av Gymgrossisten. För att se vilka produkter vi använder och rekommenderar, besök gymgrossisten.com/styrkelabbet.
 
***
 
Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.
 
***
 
Logga din träning i vår app StrengthLog!