loader from loading.io

69. Likvärdighet

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Release Date: 02/25/2021

74. Flerspråkighet show art 74. Flerspråkighet

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Vi har träffat förskollärare Penny Rosengren för att prata om flerspråkighet. Skrivningarna i styrdokumenten är tydliga, men hur får vi detta arbete att bli en del av allt vi gör, av den röda tråden? Och hur ser vi till att det gör skillnad för barnen, på riktigt?

info_outline
73. Struktur show art 73. Struktur

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Vi pratar struktur. Vad är struktur? Varför behöver vi det? För vem? Så många frågor, så lite svar, men det handlar om professionalitet, uppdragsfokus och hållbarhet - att hitta en röd tråd. 

info_outline
72. Vikarier i förskolan show art 72. Vikarier i förskolan

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Vilka förväntningar kan vi ha på vikarier när de kommer till oss? Vad kan dom förvänta sig av oss? Hur gör vi dessa dagar till bra, stressfria dagar? Vi har träffat författaren till "Vikariehandboken", Ann-Sofie Måhlstedt för att lära oss mer.

info_outline
71. Skapa förutsättningar för varje barn show art 71. Skapa förutsättningar för varje barn

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Anna Sjölund är beteendevetare och handledare och hjälper oss att reda i hur vi ska skapa bästa förutsättningarna för varje barn. Vad behöver vi tänka på? Hur möter vi alla barn? Hur ska vi utforma miljöerna och hur ska vi tänka kring tillrättavisningar?

info_outline
70. Förutsättningar för lek show art 70. Förutsättningar för lek

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Vi har pratat med Margareta Öhman om vilka förutsättningar vi behöver skapa för barnens lek. Vilken är min roll som vuxen? Får alla barn vara med och leka? Är alla lekar okej? 

info_outline
69. Likvärdighet show art 69. Likvärdighet

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Vi träffar Malin Ring, förskolefantast och affärsområdeschef på Gothia fortbildning. Även redaktör till våra böcker! Malin hjälper oss i reda kring begreppet LIKVÄRDIGHET. Vad betyder det? Och vad innebär det i praktiken? Hur skapar vi likvärdighet både i hela utbildningsväsendet men även på den enskilda förskolan? Vad behöver vi utveckla för att ge varje barn vad hen har rätt till?   Följ oss på Facebook och Instagram @forskolepodden www.forskolepodden.se

info_outline
68. Flöden- att hitta den röda tråden show art 68. Flöden- att hitta den röda tråden

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Hur skapar vi ett flöde i vår utbildning, där alla delar bildar en helhet istället för att vi styckar upp dagen i olika moment. Vi vill att undervisning genomsyrar allt vi gör och att vi skapar hög kvalité över hela dagen. Följ oss på facebook och instagram: @forskolepodden www.forskolepodden.se

info_outline
67. Årskrönika 2020 show art 67. Årskrönika 2020

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Vi blickar tillbaka på ett år där hållbarhet och samarbete har varit våra ledord. Ett år fullt av utmaningar men också många lärdomar. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande 2021 där vi fokuserar på att hitta den röda tråden - hur får vi till huret?! Följ oss på Facebook och Instagram @forskolepodden www.forskolepodden.se

info_outline
66. Min del i samarbetet med andra show art 66. Min del i samarbetet med andra

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Vi har pratat med Camilla Vahlberg, personen bakom "Samspelskompetens" för att reda ut vad jag själv kan göra för att förbättra samarbetet med andra. Det blev ett samtal om reflektion, ansvar och självledarskap. Är jag en aktör i min egen vardag?

info_outline
65. Att samarbeta för att optimera show art 65. Att samarbeta för att optimera

Förskolepodden: Vi pratar förskola

Myrna Palmgren, matematiker, hjälper oss att tänka kring schemaläggning och vad vi behöver samarbeta kring för att kunna göra vårt bästa på jobbet samtidigt som vi trivs och har roligt tillsammans. Det blev ett samtal kring behov, förutsättningar och vikten av att utgå från kärnan i uppdraget- barnen. Vi ber om ursäkt för svajig ljudkvalitet under intervjun men hoppas innehållet väger upp!

info_outline
 
More Episodes

Vi träffar Malin Ring, förskolefantast och affärsområdeschef på Gothia fortbildning. Även redaktör till våra böcker!

Malin hjälper oss i reda kring begreppet LIKVÄRDIGHET. Vad betyder det? Och vad innebär det i praktiken? Hur skapar vi likvärdighet både i hela utbildningsväsendet men även på den enskilda förskolan? Vad behöver vi utveckla för att ge varje barn vad hen har rätt till?

 

Följ oss på Facebook och Instagram @forskolepodden

www.forskolepodden.se