loader from loading.io

Jobsamtalen med Maria Steno

Jobeksperten

Release Date: 08/26/2015

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen show art Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

info_outline
Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen  show art Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

info_outline
Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen show art Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger. Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.      Kan man skrive den...

info_outline
Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng show art Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

Jobeksperten

info_outline
Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng show art Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

Jobeksperten

Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng   Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre. Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.   Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.   Hvad er nervøsitet...

info_outline
Mindfulness øvelse ed Jette Blok show art Mindfulness øvelse ed Jette Blok

Jobeksperten

Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

info_outline
Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok show art Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok

Jobeksperten

Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker. Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.  Hvad er mindfulness? Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du...

info_outline
Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen show art Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen

Jobeksperten

Opstart af netværk   Anita har selv startet to netværksgrupper og er i gang med at hjælpe med at starte en tredje, den sidste skal hun dog ikke selv være en del af, men hjælpe med at sætte den i gang. Derfor har jeg i dagens episode valgt at tage en snak med Anita om netværksgrupper og hvordan man finder og starter dem.   Opbygning og medlemmer i en netværksgruppe   Anita startede selv med at finde en gruppe personer i hendes eget netværk som var interesseret i at starte et netværk med hende. Herefter lagde de ud på Twitter og spørge om der var andre i målgruppen...

info_outline
Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen show art Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Jobeksperten

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen   I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.   Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.   I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav...

info_outline
Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander show art Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander

Jobeksperten

Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander   Jeg taler i denne episode med Kristoffer Sjølander fra IKU (Institut for karriereudvikling), om usikkerheden i at være jobsøgende. Kristoffer arbejder som udviklingschef, og har bl.a. ansvaret for kommunikation og rådgivning i IKU. Han har arbejdet inden for jobrådgivning og relaterede emner siden 2004.     Noget af det Kristoffer og IKU ligger vægt på er at jobsøgning og karriere ikke bare er vejledningsforløb og CV rådgivning, men at det også i høj grad hænger sammen med ’Det gode liv’.   Derfor har de...

info_outline
 
More Episodes

Du kan finde episoden følgende steder:

ItunesStitcher og RSS feed

 

Jobsamtalen med Maria Steno, Partner i Geelmuyden Kiese

Maria har stor erfaring med at sidde på den anden side af bordet til en jobsamtale. Hun har ansat rigtig mange mennesker i mange forskellige typer af stillinger.

CV og ansøgning bliver brugt til at screene kandidaterne, så bliver du inviteret til samtale, så er du faktisk allerede godkendt på de faglige kompetencer, i forhold til jobbet.

 

Samtalen er mere til for at se om personen passer ind i virksomhedens kultur og om kandidaten har den indstilling til opgaverne som ønskes i virksomheden.

”Du er allerede godkendt på din faglighed når du når ind til samtalen”

Jobsamtalen bruges til at undgå fejlansættelser, da det er rigtig dyrt for virksomheden at fejlansætte. Det er også vigtigt ikke at sige nej til den rigtige kandidat for en virksomhed. Derfor er det vigtigt at man som kandidat har forberedt sig godt og sat sig ind i virksomheden før samtalen.

Det er vigtigt at forberede dig på hvordan kulturen i virksomheden er, og hvordan du kan sætte din faglighed i spil i denne.

Maria siger som noget af det første, at mange kvinder har tendens til at fokusere på de ting de ikke kan i forhold til stillingen frem for de ting de kan. Det kan altså være en god idé når du, som kvinde, forbereder dig til samtalen, fokuserer på de ting, der gør at DU er den helt rigtige til jobbet.

Mænd er mere løsningsorienteret i forhold til de opgaver som jobbet består af.

 

Førstehåndsindtrykket

Det kan være forskelligt hvem der invitere dig til samtalen, men allerede over telefonen når du bliver inviteret, bliver du vurderet.

”Jeg tror aldrig jeg har ansat nogen uden at have snakket med receptionisten”

Husk du er på fra du træder ind af døren til samtalen – Undersøg hvilke ting der er væsentlige i forhold til stillingen – høflig, arrogant, stille, talende.

Husk du er også til samtale for at vurdere om du vil ansættes hor virksomheden – hvordan er stemningen og hvordan virker kollegerne. Er det et sted du har lyst til at arbejde.

Maria siger, du viser din interesse overfor arbejdspladsen ved at være kritisk overfor virksomheden til samtalen. Stil spørgsmål, men husk at du skal ikke stille spørgsmål til ting du kan læse på virksomhedens website.

Når du indkaldes til samtale så spørg gerne ind til hvem der deltager. Om det er den øverste ledelse, kollegaer, afdelingschefer m.m. Det giver dig mulighed for at researche på dem som deltager, plus det kan give dig en ro i at vide hvad der skal ske.

Husk at stille gode og relevante spørgsmål, det viser at du har interesse for virksomheden – brug din nysgerrighed for at få mere af vide.

 

Nervøsitet

Det er som regel ret tydeligt om man er nervøs som ansøger, det kan ses på kropssproget. De fleste taler sig varme i løbet af samtalen og bliver mere tryg. Det er man opmærksom på som den der ansætter.

Når du bliver spurgt om at fortælle lidt om dig selv er det også en hjælp til at skubbe kandidaten lidt i gang, da det er et dejligt nemt spørgsmål. Det varmer både kandidater og dem som ansætter op, det sætter rammen og skaber en god stemning.

Det er en storytelling øvelse, det siger noget om dig hvad du vælger at fremhæve. Det skal være en god blanding af personlighed og jobmæssige relevante ting. Hvad er det i dit liv som gør dig relevant i jobbet og virksomheden.

Fortæl noget som gør at du skiller dig ud og noget du kan blive husket for – Det er de små anderledes anekdoter som gør at du skiller dig ud – når du gir noget af dig selv, og bliver lidt personlig.

 

Brug den information du får

Hvis du ringer til et firma for at spørge ind til jobbet så husk at brug den viden du får når du skriver din ansøgning. Derved viser du at du kan omsætte din viden på skrift og at du forstår de svar du har forstået på dine spørgsmål.

Et af Marias råd til de spørgsmål du kan stille til en samtale er at spørge ind ledelses- og ejerforholdene i firmaet. Meget kan du måske læse på hjemmesiden men, spørg gerne yderligere ind til det og vis at du interesserer dig for hvordan firmaet er skruet sammen. Og stil evt. udfordrende spørgsmål. Eks. hvis din kommende leder er med til samtalen, kan du spørge ind til vedkommendes ledelsesstil osv. 

Vend det på hovedet, de gode spørgsmål fra virksomheden kan du også stille dem i virksomheden. Husk også at det skal være situationsbestemt.

”Brug din LinkedIn til at have referencer på, på den måde kan en evt. kommende arbejdsgiver se hvad andres synes”

Får du et afslag efter en samtale, så connect med dem på LinkedIn, det kan give dig gode muligheder senere. Måske er du heldig at springe køen over næste gang der er et jobåbning.

 

Efter samtalen

Selv om det kan være smertefuldt og svært at få en begrundelse for et afslag, så brug tiden på at få den – Det er en udviklings mulighed for dig, du kan bruge det fremadrettet, og måske starte en relation.

Når du får jobbet, så sørg for stadig at spørge hvorfor – det kan hjælpe dig i fremtiden, men det kan også give dig en god ide omkring hvad der forventes af dig i jobbet.

Jo ældre man er, jo mere kritisk er man i forhandlings fasen, jo yngre man er og jo mere man gerne vil have jobbet, jo mindre kritisk er du.

Du må gerne være kritisk selv om at du er nyuddannet!

 

Ærlighed

Vær lige så ærlig som hvis du blev ansat. Fortæl gerne at du har haft et dårligt forhold i samarbejdet med din gamle chef, derfor blev du fyret. Bagtal aldrig din gamle chef eller arbejdsgiver – brug det konstruktivt, nu har du fundet ud af hvad du leder efter i en kommende leder.

 

Maria's bedste råd

Find de virksomheder hvor du selv er overbevist om at du er den rigtige – tag udgangspunkt i dig selv.

De steder hvor du selv mener du kan gøre en forskel – Det er oftest her du også kommer til at kunne gøre en positiv forskel.

 

Find Maria på LinkedIn her og på deres website

 

God fornøjelse og Go’ jobjagt!

Lyden til episoden er redigeret af Kennet Olesen – Podcastninja.dk