loader from loading.io

Netværksmøder med Henrik Enegaard Skaanderup

Job Eksperten

Release Date: 09/09/2015

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen show art Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

info_outline
Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen  show art Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

info_outline
Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen show art Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger. Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.      Kan man skrive den...

info_outline
Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng show art Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

Job Eksperten

info_outline
Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng show art Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

Job Eksperten

Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng   Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre. Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.   Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.   Hvad er nervøsitet...

info_outline
Mindfulness øvelse ed Jette Blok show art Mindfulness øvelse ed Jette Blok

Job Eksperten

Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

info_outline
Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok show art Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok

Job Eksperten

Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker. Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.  Hvad er mindfulness? Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du...

info_outline
Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen show art Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Opstart af netværk   Anita har selv startet to netværksgrupper og er i gang med at hjælpe med at starte en tredje, den sidste skal hun dog ikke selv være en del af, men hjælpe med at sætte den i gang. Derfor har jeg i dagens episode valgt at tage en snak med Anita om netværksgrupper og hvordan man finder og starter dem.   Opbygning og medlemmer i en netværksgruppe   Anita startede selv med at finde en gruppe personer i hendes eget netværk som var interesseret i at starte et netværk med hende. Herefter lagde de ud på Twitter og spørge om der var andre i målgruppen...

info_outline
Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen show art Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen   I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.   Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.   I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav...

info_outline
Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander show art Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander

Job Eksperten

Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander   Jeg taler i denne episode med Kristoffer Sjølander fra IKU (Institut for karriereudvikling), om usikkerheden i at være jobsøgende. Kristoffer arbejder som udviklingschef, og har bl.a. ansvaret for kommunikation og rådgivning i IKU. Han har arbejdet inden for jobrådgivning og relaterede emner siden 2004.     Noget af det Kristoffer og IKU ligger vægt på er at jobsøgning og karriere ikke bare er vejledningsforløb og CV rådgivning, men at det også i høj grad hænger sammen med ’Det gode liv’.   Derfor har de...

info_outline
 
More Episodes

 

Netværksmøder / Kaffemøder

 

Henrik Enegaard Skaanderup arbejder som selvstændig konsulent og holder foredrag omkring jobsøgning, ledighed og jobsøgning. Han har også skrevet 2 bøger: ’Slået hjem’ og ‘Tag stikket hjem’

 

Hvorfor er det vigtigt at holde Kaffemøder?

 

Man har brug for nogle lytteposter som hjælper en med at lytte efter i markedet om der skulle være et potentielt job for dig. 

 

Kaffemøder skal ses som en hvervningsmøde hvor du finder folk, der måske kan hjælpe dig i din søgen efter job.

Jo flere i dit netværk som lytter efter muligheder for dig, jo bedre er det for dig, og jo flere mulighed hører du om.

 

Husk også at give igen en anden gang, når du har muligheden for at give igen.

 

Start med succeserne

 

Dem som er tæt på dig er også dem som er nemmest at få til at sige ja til et kaffemøde. Start med at lave en liste over alle dem du kender. Både de nære, studiekammeraterne, folk du har haft en arbejdsmæssig relation til osv. 

Inden du går i gang skal du sørge for at være ret skarp på hvad det er der er vigtigt for dig i forhold til et job. Både hvad du vil, hvor du vil og hvem du vil.

 

1. skridt er at tage fat i dem du kender rigtig godt i forvejen - arranger et kaffemøde med dem og forklar dem din situation og hvad du søger. Formålet er selvfølgelig at de skal blive dine lytteposter så de kan vende tilbage til dig hvis de hører om et job, som kunne være interessant for dig.

 

Det er vigtigt at klæde folk på til at lytte for dig, også selv om du kender dem rigtig godt. Det er jo ikke sikkert de lytter efter det som du reelt søger, fordi de måske tror det er noget andet du leder efter.

 

2. skridt er at tage fat i dem på listen som ikke er helt så nære men, som du tror kunne være interesseret i at blive dine lytteposter. Igen, forklar dem din situation, hvad du søger og om de vil hjælpe dig.

 

- Når du har folk til kaffemøde/netværksmøde kan du spørge om de evt. kender nogen (som du ikke kender) som de tror ville være interesseret i at mødes med dig til et kaffemøde.

 

3. skridt er den svære del. Her gælder det om at tage fat i folk du slet ikke kender for at høre om de vil hjælpe dig. Succes raten ved denne kontaktform er meget lille i forhold til de to ovenstående men, er altid et forsøg værd hvis du tror en person kunne være interesseret i at blive din lyttepost.

 

En god kombination

 

Du skal både bruge mødet til at tale og til at lytte. Ud over at få folk til at blive lytteposter for dig, får du også muligheden for at stille en masse spørgsmål til personen, jobbet og virksomheden hos dit netværk.

 

Ring og spørg om personen vil fortælle om virksomheden og sig selv, og samtidig være lyttepost for dig.

 

Det er et fuldtidsjob at være jobsøgende

 

Jobsøgning er ’både og’ – søg på det som er af opslået jobs, og undersøg hvilket netværksmøder der er mulighed for at lave.

 

Efter noget tid med netværket, begynder der at komme tips ind fra dir netværk, som du kan følge op på. Spørg den som kommet med tippet, om de har flere informationer omkring det. De har ofte flere informationer. Lad være med at vente på at jobbet bliver opslået!

 

30 – 50 % af alle jobs slås aldrig op. Man hører om en masse jobs som aldrig bliver slået op når man bruger sit netværk. Det giver mindre konkurrence når man søger stillingerne.

 

CV´et

 

Det kan give mening at sende ens CV før et møde. Det giver dem en mulighed for lige at tjekke det igennem inden mødet. Det giver også mere plads til at tale om andre ting end ens CV i samtalen. Tag det ikke med!

 

Bekræft mødet i en mail og medsend CV eller link til LinkedIn profil i mailen.

 

Et dokumentations- og motivations værktøj.

 

Tag stikket hjem - netværksliste - bonderøvsliste af et CRM system :)

 

Hjælper dig til at holde styr på dine kontakter. Hvem du har aftaler med, hvem har sagt nej, hvem har henvist dig videre osv.

 

 

Eksempel på netværksliste fra ’Tag stikket hjem – Få dit næste job via netværk’ af Henrik Enegaard Skaanderup.

 

Når du er kommet i job

Husk at takke dit netværk og fortælle dem at du er kommet i job. Det er vigtigt at vise dem at du har sat pris på deres hjælp i din jobsøgning, og er til rådighed hvis de har brug for noget en anden gang.

 

Henrik´s bedste råd

Jobsøgning er ’både og’ – husk både at søge de opslåede stillinger og dem som kommer via netværk.

 

Forfatter til bøgerne: 

Tag stikket hjem: http://xn--jobvianetvrk-gdb.dk/velkommen

Slået hjem: http://www.slaaethjem.dk/velkommen