loader from loading.io

Kommunikation med Alaexandra Rahbek Gertov

Job Eksperten

Release Date: 09/16/2015

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen show art Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

info_outline
Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen  show art Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

info_outline
Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen show art Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger. Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.      Kan man skrive den...

info_outline
Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng show art Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

Job Eksperten

info_outline
Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng show art Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

Job Eksperten

Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng   Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre. Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.   Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.   Hvad er nervøsitet...

info_outline
Mindfulness øvelse ed Jette Blok show art Mindfulness øvelse ed Jette Blok

Job Eksperten

Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

info_outline
Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok show art Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok

Job Eksperten

Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker. Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.  Hvad er mindfulness? Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du...

info_outline
Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen show art Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Opstart af netværk   Anita har selv startet to netværksgrupper og er i gang med at hjælpe med at starte en tredje, den sidste skal hun dog ikke selv være en del af, men hjælpe med at sætte den i gang. Derfor har jeg i dagens episode valgt at tage en snak med Anita om netværksgrupper og hvordan man finder og starter dem.   Opbygning og medlemmer i en netværksgruppe   Anita startede selv med at finde en gruppe personer i hendes eget netværk som var interesseret i at starte et netværk med hende. Herefter lagde de ud på Twitter og spørge om der var andre i målgruppen...

info_outline
Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen show art Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen   I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.   Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.   I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav...

info_outline
Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander show art Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander

Job Eksperten

Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander   Jeg taler i denne episode med Kristoffer Sjølander fra IKU (Institut for karriereudvikling), om usikkerheden i at være jobsøgende. Kristoffer arbejder som udviklingschef, og har bl.a. ansvaret for kommunikation og rådgivning i IKU. Han har arbejdet inden for jobrådgivning og relaterede emner siden 2004.     Noget af det Kristoffer og IKU ligger vægt på er at jobsøgning og karriere ikke bare er vejledningsforløb og CV rådgivning, men at det også i høj grad hænger sammen med ’Det gode liv’.   Derfor har de...

info_outline
 
More Episodes

Alexandra Rahbek Gertov

 

Alexandra arbejder som konsulent i Djøf hvor hun bl.a. underviser i mundtlig kommunikation.

Det der har Alexandras fokus mest er, hvordan vi kommunikerer på en god måde, og påvirker andre med den.

 

Ordet kommunikation stammer fra det gamle latinske ord, communicare, der betyder ’at gøre noget fælles’. Og netop jobsamtalen handler om at kunne indgå i en dialog hvor man gør noget fælles. En jobsamtale skal ikke være en monolog, men du skal kunne være nærværende og lyttende. 

 

Det handler om at kunne sammenhænge:

 

ORD, HANDLINGER, STEMMEFØRINGER og KROPSSPROG!

 

7% af det vi opfatter i kommunikation er kun ordene

38% er stemmeføringen

55% er kropssproget

 

En god sammenhæng imellem disse ting er hvad der skaber den gode dialog.

 

I den professionelle dialog er forberedelse en vigtig del - at du er dig selv bevidst om hvorfor du er i situationen. Gør dig eksempelvis klart hvorfor du søger jobbet samt hvad du kan bidrage med - tænk i historier og sammenhænge så du kan fortælle om dig selv uden det bliver en automatisk opremsning - det vil du blive husket på. Fortæl en historie med de ord du ved er vigtige omkring dig og din person.

 

Det attraktive for en arbejdsplads er at man kan passe ind i relationen, og ikke at man kan stå alene. Hvilket betyder at den fælles kommunikation i situationen er vigtigt.

Det er også derfor matchning af kropssprog og emne brug er vigtigt.

 

Netværk

Ærlighed er grundstenen når du netværker. Derudover handler det om at turde at vise oprigtig interesse. Glem elevatortalen/30 sek. talen men, start dialogen med at vise interesse og spørg ind til den anden. Folk elsker at tale om sig selv og hvis kemien er der skal du nok få tid til at fyre din "salgstale" af. Sørg stadig for at forberede dig hjemmefra.

 

Vær lyttende i dialogen

Selv om du har fået et råd 300 gange før, så vær åben og spørg ind til om de har andre gode råd, da du måske allerede er klar over det de siger.

Du skal turde stille spørgsmål, og få information ud af samtalen som du kan bruge fremadrettet. Lyt til hvad folk har af input til dig, og lad være med kun at tænke hvad du nu lige skal spørge om næste gang.

 

Grounding

Det handler om at finde balancen. Både når du står og når du sidder. Når du har en god balance påvirker det både din stemmeføring, dit kropssprog og din udstråling m.m. i en positiv retning. Placer dig med begge ben på jorden, ret ryggen og vis at du er klar. Det giver folk et indtryk af dig som en der har ro på, at du har koncentration, at du er klar og tilstede og nærværende.

 

 

 

Siddende:

Sid opret, ryk helt frem på stolen, så du kan nå jorden. Plant fødderne solidt i jorden, så det skaber balance og ro i din krop.

 

Stående:

Stå med benene i hoftebreddes afstand, hvil ligeligt på begge fødder - ret ryggen.

 

Husk også altid at trække vejret, det lyder måske dumt, men man holder tit vejret ubevist. Det er ikke forstyrrende for andre at du trækker vejret (jeg lover at det giver meget mere mening når du lytte til episoden)

 

Hav fokus på sprogets levering

Når du skal skrive, så kan du igen, og igen omformulere det inden du sender det du skriver. Gør det samme med din mundtlige levering af sproget, øv dig! Du kan sætte dig sammen med en ven, veninde, søster eller en helt anden og øve dit sprog og dit brug af din stemme.

 

Alexandras råd

 

Hvis du vil blive bedre til at kommunikere så er 1. stadie, at du turde kigge på dig selv - optag evt. dig selv, stil dig foran spejlet og observer dig selv når du taler. Det skaber selvbevidsthed om din kropsholdning og stemmeføring og du kan coache og rette på dig selv så du bliver bedre til kommunikationen. Brug evt. en ærlig ven eller veninde som sparringspartner.

 

HUSK at du er attraktiv når du er til jobsamtalen. At du er forberedt og har gjort dig umage indtil da. 

 

VIND 1 TIME MED ALEXANDRA

 

Du lære om øvelser og teknikker til hvordan du kan forbedre din stemmeføring, få kontrol over din gestik og hvordan du kan få kontrol over din hukommelse så du er klædt på til at gå ind til din næste jobsamtale.

 

God fornøjelse og Go’ jobjagt!

Lyden til episoden er redigeret af Kennet Olesen – Podcastninja.dk