loader from loading.io

Den uopfordrede ansøgning med Kristoffer Sjølander

Job Eksperten

Release Date: 09/23/2015

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen show art Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

info_outline
Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen  show art Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

info_outline
Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen show art Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger. Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.      Kan man skrive den...

info_outline
Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng show art Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

Job Eksperten

info_outline
Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng show art Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

Job Eksperten

Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng   Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre. Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.   Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.   Hvad er nervøsitet...

info_outline
Mindfulness øvelse ed Jette Blok show art Mindfulness øvelse ed Jette Blok

Job Eksperten

Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

info_outline
Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok show art Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok

Job Eksperten

Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker. Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.  Hvad er mindfulness? Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du...

info_outline
Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen show art Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Opstart af netværk   Anita har selv startet to netværksgrupper og er i gang med at hjælpe med at starte en tredje, den sidste skal hun dog ikke selv være en del af, men hjælpe med at sætte den i gang. Derfor har jeg i dagens episode valgt at tage en snak med Anita om netværksgrupper og hvordan man finder og starter dem.   Opbygning og medlemmer i en netværksgruppe   Anita startede selv med at finde en gruppe personer i hendes eget netværk som var interesseret i at starte et netværk med hende. Herefter lagde de ud på Twitter og spørge om der var andre i målgruppen...

info_outline
Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen show art Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen   I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.   Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.   I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav...

info_outline
Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander show art Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander

Job Eksperten

Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander   Jeg taler i denne episode med Kristoffer Sjølander fra IKU (Institut for karriereudvikling), om usikkerheden i at være jobsøgende. Kristoffer arbejder som udviklingschef, og har bl.a. ansvaret for kommunikation og rådgivning i IKU. Han har arbejdet inden for jobrådgivning og relaterede emner siden 2004.     Noget af det Kristoffer og IKU ligger vægt på er at jobsøgning og karriere ikke bare er vejledningsforløb og CV rådgivning, men at det også i høj grad hænger sammen med ’Det gode liv’.   Derfor har de...

info_outline
 
More Episodes

Den uopfordrede ansøgning med Kristoffer Sjølander

Kristoffer har arbejdet i branchen siden 2005, bl.a. med vejledning og kurser. Han sidder i dag som kommunikations og udviklings konsulent, og sørger for at vejledningen hos IKU virker. 

IKU har fokus på at skabe jobs for alle der har en puls – så du er velkommen til at kontakte dem.

 

Hvor starter man med de uopfordrede ansøgninger?

Man starter med at anderkende at det er arbejdsgiveren som har bukserne på, og tager beslutningen om ansættelserne.

Arbejdsgiverne har fokus på de opgaver som de gerne vil have løst, det er også her din fokus skal være.

 

Stil HV- spørgsmål i stedet for ja/nej spørgsmål.

Hvad synes du om min profil?

Hvad er jeres udfordring?

Hvad kan jeg hjælpe jer med?

 

Husk at du kan komme til at lyde kritisk, hvis virksomheden ikke selv mener de har et problem. Altså er det vigtigt at finde ud af hvad virksomheden ser som udfordringer, og ikke hvad DU ser som udfordringer.

 

Hvordan skaber man kontakten?

Ring og smiger virksomheden, og spørg om du ikke må høre lidt mere, og gerne vil have hjælp fra de skarpeste, i din jobsøgnings proces.

 

Spørger du en tilfældig person i Netto om de vil giftes?

Nej vel, det gør sig også gældende når du søger uopfordret. Du skal ikke spørge efter et job, men efter information. Læg fokus på at du gerne vil lære noget, som kan hjælpe dig i din proces frem mod et job.

 

Vær motiveret, hold fast i det du synes er spændende – begejstrede mennesker er nemmere at tale med. Motivation smitter – og gør det nemmere at komme i kontakt med folk. Man kan godt mærke når den er ærlig.

 

Hvad interessere mig?

Hvad vil jeg allerhelst have svar på?

Hvor passer jeg ind i din optik?

Hvad ville du gøre hvis du var mig?

Hvad lækker du mærke til, ringer der nogle klokker når du ser mit CV?

 

 

Forberedelse er vigtigt

Synlighed og relevans er de 2 yderpoler af den uopfordrede ansøgning.

 

’Du kan være synlig, uden at være relevant – ingen ansætter dig. Du kan være relevant, men usynlig – ingen ansætter dig’.

 

Du skal finde en god kombination af de 2, for at nå det bedst mulige resultat.

 

Netværk og uopfordret jobsøgning

Tilfældigheder har det med at opstå når vi blander os – husk at bland dig med de rigtige.

 

”Netværk er noget man gør, ikke noget man har”

 

Når du bruger dit netværk kommer du måske i spil til nogle stillinger som slet ikke er slået op endnu. Eller du er med til at skabe din egen stilling, fordi du kommer med det helt rigtige forslag til noget virksomheden kan arbejde med og tjene penge på.

 

Pas på med ikke at udnytte dit netværk, brug det til at få de informationer som kan bruges i forbindelse med at skulle skrive din ansøgning.

Jobsøgende anderkender, afklarer og motivere arbejdsgivere og dem de taler med – Det er arbejdsgiver der har jobbet, så de skal motiveres til at give jobbet til dig.

 

Fokus på hvad du skal

Du skal huske at lære af det du laver, også som jobsøgende. Det er ikke sikkert at du altid kan få job lige nøjagtigt inden for drømmejobbet, så erkend hvad der skal være dit fokus.

Skab en synlighed og nogle naturlige relationer for dig selv.

 

 

Den gode strategi

 

  • Start med IKKE at skrive uopfordrede ansøgninger.

 

  • Forstå hvad der sker på jobmarkedet

 

  • Gør dig synlig

 

  • Spørg, spørg, spørg – søg viden

 

  • Brug den viden til at lave dine ansøgninger, når du hører om en jobmulighed (gerne før den er slået op)

 

  • Find den skabelon/måde som virksomheden/chefen gerne vil have information på

 

  • Plant frø (og følg op)

 

 

Skub behovet for jobbet og ja/nej spørgsmålet, så langt du kan – Så du har mulighed for at samle så meget information så muligt.

 

Det vigtigste er anderkendelsen af arbejdsgiver!

Spørg ind til hvor mange som er foran dig i køen til jobbet, så du kan reagere til tilrette i forhold til den feedback du får.

 

”Når jeg søger uopfordret er det mig der har ansvaret”

 

Vær opmærksom på hvordan man gør i din branche i forhold til at søge jobs, nogen steder er det ok at dukke op, andre steder er det bestemt ikke ok, og stiller dig dårligere i jobsøgningen.

 

”Hvis du skal gøre din jobsøgning så sjov og spændende så mulig, hvad ville du så gøre?”

 

Husk ikke at spørge direkte om job, vær åben og søg viden.

 

Kristoffers bedste råd

Anerkend arbejdsgiver!

 

Find mere information på IKU:  http://iku.dk

og på LonkedIn: https://www.linkedin.com/company/115766?trk=prof-exp-company-name

 

”Lad os opsøge tilfældene”

 

God fornøjelse og Go' Jobjagt!

Lyden til episoden er redigeret af Kennet Olesen - Podcastninja.dk

Du kan også finde episoden følgende steder:

ItunesStitcher og RSS feed