loader from loading.io

Jobsøgsningsnetværk med Malene Gregaard Wilsly

Job Eksperten

Release Date: 10/08/2015

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen show art Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

info_outline
Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen  show art Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

info_outline
Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen show art Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

Job Eksperten

Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger. Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.      Kan man skrive den...

info_outline
Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng show art Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

Job Eksperten

info_outline
Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng show art Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

Job Eksperten

Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng   Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre. Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.   Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.   Hvad er nervøsitet...

info_outline
Mindfulness øvelse ed Jette Blok show art Mindfulness øvelse ed Jette Blok

Job Eksperten

Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

info_outline
Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok show art Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok

Job Eksperten

Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker. Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.  Hvad er mindfulness? Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du...

info_outline
Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen show art Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Opstart af netværk   Anita har selv startet to netværksgrupper og er i gang med at hjælpe med at starte en tredje, den sidste skal hun dog ikke selv være en del af, men hjælpe med at sætte den i gang. Derfor har jeg i dagens episode valgt at tage en snak med Anita om netværksgrupper og hvordan man finder og starter dem.   Opbygning og medlemmer i en netværksgruppe   Anita startede selv med at finde en gruppe personer i hendes eget netværk som var interesseret i at starte et netværk med hende. Herefter lagde de ud på Twitter og spørge om der var andre i målgruppen...

info_outline
Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen show art Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Job Eksperten

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen   I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.   Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.   I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav...

info_outline
Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander show art Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander

Job Eksperten

Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander   Jeg taler i denne episode med Kristoffer Sjølander fra IKU (Institut for karriereudvikling), om usikkerheden i at være jobsøgende. Kristoffer arbejder som udviklingschef, og har bl.a. ansvaret for kommunikation og rådgivning i IKU. Han har arbejdet inden for jobrådgivning og relaterede emner siden 2004.     Noget af det Kristoffer og IKU ligger vægt på er at jobsøgning og karriere ikke bare er vejledningsforløb og CV rådgivning, men at det også i høj grad hænger sammen med ’Det gode liv’.   Derfor har de...

info_outline
 
More Episodes

Jobsøgsningsnetværk med Malene Gregaard Wilsly  

 

Malene Gregaard Wilsly har startet Power Jobsøgerne, da hun selv manglede en alternativ og mere brugbar måde at søge job på. Power jobsøgerne er et non-profit jobsøgningsnetværk hvor jobsøgende hjælper hinanden i job.

Netværket tilbyder virksomheder gratis hjælpe med at finde deres næste medarbejder.

 

Malene synes selv hun manglede noget, da hun ikke kom til nogen samtaler i sin jobsøgning, derfor tænkte hun at hun måtte gøre noget andet for at opnå andre resultater. Nogen af de tanker hun gjorde sig var, hvad det var hun savnede som jobsøgende, og også hvordan hun kunne markedsføre sig selv på en anderledes måde end alle andre.

Noget af det hun savnede var kolleger og nogen at sparre med, og fejre succes oplevelserne med, når der var noget. Der ud over ville det være et plus at kunne vedligeholde og udvikle hendes kompetencer og holde sig opdateret.

 

Tanken var at hun faktisk savnede det som man normalt har når man har et job i en virksomhed. Derfra kom tanken om at gå sammen med en gruppe jobsøgere og lege virksomhed, for derfor at kontakte virksomhederne.

Konceptet er at der er åbent 2 dage om ugen for de jobsøgende, og at de her kan komme og arbejde, og blive inspireret.

Et af de første projekter var at sørge for at lave arrangementer form kunne hjælpe med at sprede budskabet om netværket og dermed få flere deltagere og skabe mere omtale.

Malene brugte mere tid på at bygge Power jobsøgerne op, end på de almindelige ansøgninger, da hun var sikker på det at var det der ville give hende det næste job. Kun 6 måneder efter opstart stod Malene med 4 jobtilbud på hånden.

Hun havde brugt netværket, og de kompetencer hun havde fået ved at opbygge Power jobsøgerne til at lande tilbuddene.

Ud over at hun fik tilbudt jobbet som hun tog, blev stillingen også tilrettet til de nye kompetencer som hun havde opnået igennem projektet og igennem at vide lige nøjagtigt hvad det var hun gerne ville arbejde med.

 

Deltag hos Power Jobsøgerne

Power Jobsøgerne er for alle som har lyst til at være med til at markedsføre sig over for andre 2 dage om ugen. I modsætning til mange andre netværk af denne type er der ikke nogen restriktioner for at være med

 

Der ligges stor vægt på at man hjælper hinanden og bruger hinandens netværk. Så får man viden om en jobmulighed som ikke er noget for en selv, så er der nok en eller to i netværket som det kan gives videre til.

 

Der er fire forskellige afdelinger: salg og marketing, HR og event, Drift og Administration.

Du vælger selv om du gerne vil være med det ene eller det andet sted.

Den ene dag er en inspirations dag og den anden er en arbejdsdag.

 

’Vi taler meget om jobsøgningsglæde… du bliver mere aktiv og mere motiveret hvis du har en glæde indeni.’

 

Uge program

Malene anbefaler at man laver et ugeprogram eller månedsprogram som man som jobsøgende kan bruge til at vise til dem man bor sammen med. På den måde kan man bedre vise sine omgivelser at man rent faktisk bruger tiden på andet end at drikke kaffe på cafe.

 

Der giver også muligheden for at vise at man ikke bare er doven, som ellers er noget medierne gerne vælder at udstille jobsøgende som.

 

Sparring

Ud over de her muligheder for at kontakte virksomhederne igennem netværket, kan det også bruges til at sparre med, og hjælpe med at gennemlæse både CV og ansøgninger. På den måde hjælper man også hindanden i processen.

 

Du har også muligheden for at hjælpe andre i netværket, hvilket kan give et godt personligt boost.

 

Forrest i køen

Hos Power Jobsøgerne har de aftaler med forskellige virksomheder om at jobs bliver slået op hos dem, inden de kommer ud til den brede målgruppe af jobsøgende. På den måde har man som aktiv medlem i netværket en god mulighed for at komme foran i køen som jobsøgende.

 

Hvis man f.eks. har svært ved at komme til samtale, eller er på vej ud af dagpenge systemet eller kontanthjælpen, så gør netværket en ekstra indsats for disse mennekser. Et af de nyeste initiativer er projekt X i job. Hvor der er dag kun er fokus på en person. Forskellige grupper arbejder så med løsninger til denne person.

 

Malene´s bedste råd:

Kom ud af busken – mød nogle mennesker og lad dig inspirere.

 

Mere information

Find Malene og Power Jobsøgerne, for at få inspiration til og information om hvordan jobsøgningsnetværk kan hjælpe dig.

 

http://powerjobsøgerne.dk

 

 Go' Jobjagt