loader from loading.io

Jobsøgning efter persontype med Bente Juel Danyar

Jobeksperten

Release Date: 10/17/2016

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen show art Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

info_outline
Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen  show art Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

info_outline
Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen show art Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger. Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.      Kan man skrive den...

info_outline
Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng show art Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

Jobeksperten

info_outline
Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng show art Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

Jobeksperten

Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng   Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre. Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.   Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.   Hvad er nervøsitet...

info_outline
Mindfulness øvelse ed Jette Blok show art Mindfulness øvelse ed Jette Blok

Jobeksperten

Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

info_outline
Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok show art Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok

Jobeksperten

Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker. Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.  Hvad er mindfulness? Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du...

info_outline
Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen show art Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen

Jobeksperten

Opstart af netværk   Anita har selv startet to netværksgrupper og er i gang med at hjælpe med at starte en tredje, den sidste skal hun dog ikke selv være en del af, men hjælpe med at sætte den i gang. Derfor har jeg i dagens episode valgt at tage en snak med Anita om netværksgrupper og hvordan man finder og starter dem.   Opbygning og medlemmer i en netværksgruppe   Anita startede selv med at finde en gruppe personer i hendes eget netværk som var interesseret i at starte et netværk med hende. Herefter lagde de ud på Twitter og spørge om der var andre i målgruppen...

info_outline
Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen show art Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Jobeksperten

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen   I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.   Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.   I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav...

info_outline
Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander show art Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander

Jobeksperten

Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander   Jeg taler i denne episode med Kristoffer Sjølander fra IKU (Institut for karriereudvikling), om usikkerheden i at være jobsøgende. Kristoffer arbejder som udviklingschef, og har bl.a. ansvaret for kommunikation og rådgivning i IKU. Han har arbejdet inden for jobrådgivning og relaterede emner siden 2004.     Noget af det Kristoffer og IKU ligger vægt på er at jobsøgning og karriere ikke bare er vejledningsforløb og CV rådgivning, men at det også i høj grad hænger sammen med ’Det gode liv’.   Derfor har de...

info_outline
 
More Episodes

I denne episode taler jeg med Bente Juel Danyar, som er Chefkonsulent i Center for HR.
Bente arbejder med undervisning, HR-sparring og rekruttering. Hun har altid arbejdet med mennesker og været leder siden hun var 23.

 

Som den første i Danmark blev Bente ansat i det skotske koncept ”Insights Learning & Development”. Her arbejder man med personprofiler i forhold til at forstå egen og andre personers adfærd samt med kommunikations- og adfærds strategier. Det er netop hendes viden på dette område som er baggrunden for samtalen i dagens podcast.

 

Insights Discovery Konceptet - Kort

Konceptet består af en model hvor der er 4 farver, som hver repræsenterer forskellige personlig præferencer – Blå, Grøn, Gul og Rød.

 

Introvert præference

Ekstravert præference

Blå - tænkende - opgaveorienteret

Rød - tænkende - opgaveorienteret

·      Formel

·      Systematisk

·      Analyserende

·      Metodisk

 

·      Beslutsom

·      Effektiv

·      Målrettet

·      Struktureret

Grøn - følende - relationsorienteret

Gul - følende - relationsorienteret

·      Loyal

·      Hensynsfuld

·      Pålidelig

·      Betænksom

·      Overbevisende

·      Entusiastisk

·      Optimistisk

·      Idérig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man bruger værktøjet til personlig udvikling – til at forstå egne og andres præferencer. Noget af det som profilen kan bruges til er bl.a. at finde ens styrker, forstå ens præferencemæssige adfærd samt at finde ud af om man forstår verden ud fra de samme principper som ens kolleger, chef, familie og venner.

 

Det er vigtigt at huske at alle præferencetyper og alle profiler er lige gode, men de er forskellige i deres udtryk. Alle har alle fire farver i sig, men man vil altid have en farve der er mere dominerende end de andre. Derudover har det enkelte individ farverne i forskellige mængder og i forskellig rækkefølge.

 

Jobsøgningen og samtale

Bente anbefaler altid at man bruger tid på at læse om og ringe til virksomhederne, og finde ud af hvordan de beskriver sig selv. Hvis man er opmærksom på måden de udtrykker sig på, kan man lettere få en ide om hvorvidt man vil passe ind i den pågældende virksomhed.

 

Når man møder andre mennesker, om det er til et kaffemøde eller en jobsamtale, er de første 7 sekunder meget vigtige. Det kan være en fordel hvis man som jobsøger kan tilpasse sit eget udtryk i forhold til den person man sidder overfor. Det er dog rigtig vigtigt, pointerer Bente, at man ikke gør det på en måde så man går på kompromis med sig selv. Dette vil også hurtigt blive opfattet som værende falskt. Så man skal bevare sin integritet.

 

Man kan ofte gennemskue hvilken farve der er dominerende hos andre personer på den måde de hilser på en på. Dette kan netop være et godt hint når man skal til en samtale.

 

Hvordan afkoder du farver i det første møde med et andet menneske

Blå

Rød

·      Formelt håndtryk

·      Kort øjenkontakt

·      Kun lidt udtryk i ansigtet

·      Formel i sin kommunikation

 

·      Fast håndtryk

·      Meget direkte øjenkontakt

·      Et stærkt udtryk i ansigtet

·      Kortfattet i sin kommunikation

Grøn

Gul

·      Blødt håndtryk

·      Smil i øjnene og på læben

·      Behageligt udtryk i ansigtet

·      Imødekommende i sin kommunikation

·      Et varmt håndtryk og/eller en hånd på skulderen

·      Smil i øjnene og stort smil på læben

·      Positivt udtryk i ansigtet

·      Talende og personlig i sin kommunikation

 

Når du sidder over for den enkelte kan du tænke over hvilke behov den enkelte farve har. Det kan du også inddrage når du skriver din ansøgning og dit CV, hvis du ved hvem den skal målrettes til.

 

 

Hvad er fokus på hos de forskellige farver (når de læser en ansøgning + CV, og til samtalen)

Blå

Rød

·      Vægt på detaljer

·      Vægt på nøjagtig fakta

·      Hvad dokumenter dine færdigheder?

·      Hvad kan du?

·      Vis mig hvad du har udrettet

·      Hvad kan du udrette hos os?

 

Grøn

Gul

·      Hvem er du som person?

·      Hvad kan du menneskeligt understøttet af din faglighed bidrage med?

·      Hvad er dine værdier?

 

·      Vis du har drive

·      Fortæl hvorfor du vil have det her job?

·      Hvad er din passion for firmaet /produktet?

 

For alle fire farvepræferencer betyder det meget at CV´et og ansøgningen er overskuelig og letlæselig.

 

Hvilken typer er du selv?

Når du ringer til en virksomhed, så spørg hvad de ligger mest vægt på i stillingen. De ord som bruges kan give dig en ide om hvilken persontype de leder efter.

 

For at finde ud af om du passer ind, kan du kigge på ordsamlingerne her under, prioriter de fire forskellige ordsamlinger. Den der passer bedst vil være din dominerende farve. Det er igen vigtigt at sige at man ikke kun er en farve, og derfor vil du kunne se dig selv i flere af farverne.

 

Blå

Rød

·      Præcis

·      Systematisk

·      Analytisk

·      Formel

 

·      Effektiv

·      Beslutsom

·      Krævende

·      Målrettet

 

Grøn

Gul

·      Lydhør

·      Hjælpsom

·      Loyal

·      Forstående

·      Udadvendt

·      Positiv

·      Idérig

·      Spontan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du har fået en ide om din egen farve, så er det en god ide at tænke over at folk omkring dig muligvis har andre farver. Det vil sige at din chef måske er rød og du måske er grøn. Det betyder at prioriteringen af hvilke ting som er vigtigst og hvordan man kommunikerer et budskab kan være meget forskellig for jer.

 

Lyt med og hør mere

Vi kommer bl.a. også ind på hvilken påklædning der er smart i forhold til jobtype, arbejdsplads og profil. Samtidig kan du høre hvordan Bente selv har arbejdet med at tilpasse sin egen profil og farver i forhold til det job hun har.

 

Bentes bedste råd

Find ud af hvad det er for en virksomhed du søger job i.

Hvad er deres værdier?

Hvordan er virksomhedskulturen?

Hvad står virksomheden for og er det og deres brand noget du kan identificere dig med?

Spørg dig selv om du ville gå med en jakke med virksomhedens logo på.

 

Go' Jobjagt!
Diana