loader from loading.io

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Jobeksperten

Release Date: 11/10/2016

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen show art Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Q&A med Steen Kræmer Rasmussen

info_outline
Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen  show art Scor jobbet til samtalen med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Steen er forfatter til bøgerne ’Hit med jobbet’ og 'Scor jobbet til samtalen'. I denne episode dykker vi ned i sidstnævnte. Vil du høre mere om hvordan du skriver ansøgninger er der en tidligere episode. Steen er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger.

info_outline
Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen show art Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen

Jobeksperten

Hit med jobbet – Skriv dig til jobbet med Steen Kræmer Rasmussen Steen er forfatter til bogen ’Hit med jobbet’. Han er uddannet journalist og har tidligere arbejdet afdelingsleder på et uddannelsescenter og i den sammenhæng ansat mange mennesker og læst endnu flere ansøgninger. Med udgangspunkt i de ansøgninger har han kigget på hvad der fangede ved dem. Overraskende nok var det IKKE dem der beskrev sig selv og fortalte om hvad de har lavet før. Det var derimod dem, som turde at have nogle holdninger og brænde igennem med deres faglighed.      Kan man skrive den...

info_outline
Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng show art Visualiseringsøvelse med Anne Mette Weng

Jobeksperten

info_outline
Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng show art Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng

Jobeksperten

Hvordan tackler du nervøsitet i forbindelse med jobsamtalen med Anne Mette Weng   Anne Mette er oprindelig uddannet natur og miljøteknolog, hvorefter hun har uddannet sig til bygningskonstruktør. Efterfølgende valgte hun at tage en uddannelse som hypnotisør og erhvervspsykolog. Oven i det har hun også haft meget med ledelsestræning at gøre. Hendes baggrund for at arbejde med mental træning er den store interesse i hvordan vi bruger os selv.   Denne baggrund, gør at Anne Mette har en mere teoretisk tilgang til den mentale tilstand og træning.   Hvad er nervøsitet...

info_outline
Mindfulness øvelse ed Jette Blok show art Mindfulness øvelse ed Jette Blok

Jobeksperten

Jette Blok guider dig, som Job eksperten lytter igennem en 10 mins mindfulness session. 

info_outline
Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok show art Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok

Jobeksperten

Mindfulness og jobsøgning med Jette Blok Jette har de sidste 4 år arbejdet selvstændigt med mennesker, det kan være ledige, ledere eller noget helt tredje. Hovedfokus ligger på Mennesker. Mindfulness er vigtig i Jettes liv og virksomhed fordi det skabet en bedre proces for de fleste mennesker. Det handler i høj grad om at få skabt en forbindelse i mellem hovedet og resten af kroppen.  Hvad er mindfulness? Det, det handler om (for Jette) er et mind-set, det er en tilgang til at være og en tilgang til at leve. Det giver dig et godt redskab til at være opmærksom på hvordan du...

info_outline
Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen show art Opstart af netværk med Anita Lykke Klausen

Jobeksperten

Opstart af netværk   Anita har selv startet to netværksgrupper og er i gang med at hjælpe med at starte en tredje, den sidste skal hun dog ikke selv være en del af, men hjælpe med at sætte den i gang. Derfor har jeg i dagens episode valgt at tage en snak med Anita om netværksgrupper og hvordan man finder og starter dem.   Opbygning og medlemmer i en netværksgruppe   Anita startede selv med at finde en gruppe personer i hendes eget netværk som var interesseret i at starte et netværk med hende. Herefter lagde de ud på Twitter og spørge om der var andre i målgruppen...

info_outline
Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen show art Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

Jobeksperten

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen   I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.   Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.   I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav...

info_outline
Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander show art Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander

Jobeksperten

Jobsøgning og usikkerhed med Kristoffer Sjølander   Jeg taler i denne episode med Kristoffer Sjølander fra IKU (Institut for karriereudvikling), om usikkerheden i at være jobsøgende. Kristoffer arbejder som udviklingschef, og har bl.a. ansvaret for kommunikation og rådgivning i IKU. Han har arbejdet inden for jobrådgivning og relaterede emner siden 2004.     Noget af det Kristoffer og IKU ligger vægt på er at jobsøgning og karriere ikke bare er vejledningsforløb og CV rådgivning, men at det også i høj grad hænger sammen med ’Det gode liv’.   Derfor har de...

info_outline
 
More Episodes

Blog og jobsøgning med Anita Lykke Klausen

 

I denne episode taler jeg med Anita Lykke Klausen om at blogge, hvordan det har hjulpet hende i job, også giver Anita dig en kort guide til at komme i gang med at blogge.

 

Anita arbejder som social media manager i Bolius. Hun har selv fået job via hendes blog, og har i forlængelse af det startet sin egen virksomhed omkring neuromarketing.

 

I forbindelse med sit speciale, og hendes deltagelse på Twitter, blev Anita af flere opfordret til at starte en blog. Hun skrev jobansøgninger imens hun skrev sit speciale, men dette gav ikke nogen respons.

 

En af de ting man skal Anita startede med at overveje, var hvilken type af blog hun skulle starte. Der findes, groft sagt, 2 typer af blogs:

 

  • Mig og min hverdag (personlig)
  • Mig og det jeg ved (faglig)

 

I denne sammenhæng, vil det mest oplagte være at starte den faglige blog.

 

Anita endte med at stå med 3 forskellige jobtilbud på hånden inden hun afleverede sit speciale. De kom fra folk i hendes netværk, eller netværks, netværk.

 

Når du blogger

 

Husk at du har specifik viden inden for det område du har specialiseret dig indenfor.

 

Anita fortæller at hendes tilgang til hvorvidt man kan bruge bloggen som jobsøgning, har ændret sig over det sidste år. Hun mener denne type tilgang til jobsøgning vil virke i de fleste brancher. Det er en måde at positionere dig på.

 

’Hvis du deler en masse viden, vil folk gerne følge dig’ Anita Lykke Klausen

 

Det kan være en god ide at opsøge viden ved siden af jobsøgning, og finde inspiration i hvordan du kan overføre den nye viden til din egen branche.

 

Det er ok at være åben om at være jobsøgende. Giv læseren et godt indtryk af at du er jobsøgende.

Det er en god ide at tænke over at det ikke kun er LinkedIn du skal bruge til at dele din blog på. Brug hele det sociale netværk, Facebook, Twitter, eller hvor det giver mening i forhold til dig og ’din målgruppe’.

 

Når du starter med at blogge

 

Hvis du ikke har mod på at starte med din helt egen blog, så kan det være en ide at bruge LinkedIn’s blog, samt at gæsteblogge hos andre.

1          Brainstorm – hvad er det jeg synes er rigtig interessant, hvad er det jeg gerne vil skrive om. Hvilken niche har du god faglig viden indenfor.

 

2          Hvordan sættes bloggen op – kan du selv, super, ellers er det ganske sikkert en i dit netværk som kan hjælpe dig. Du kan evt. bruge Wordpress (de fleste blogs laves her i dag)

 

3          På bloggen: En blog siden, en side om dig selv som minimum

 

4          Fortæl folk undervej at du er ved at lave din blog. På den måde forpligtiger du dig selv, der er nogen som venter på at der kommer noget. Så er det nemmere at komme i gang.

 

5          Husk at ting du allerede ved kan virke banalt, men der er helt sikkert nogen som kan lære af det.

 

6          Søg for at der til at starte med ligger 2-3 indlæg til at starte med. På den måde er det nemmere at tiltrække folk.

 

Gæste blogge

Anita anbefaler at gæste blogge. Start med at opbygge et netværk, og skab en viden hos dem om at du ved noget om det område du gerne vil skrive om. Brug netværket, LinkedIn, Facebook, Twitter til at finde steder at blogge.

 

Du behøver ikke nødvendigvis passe 100% ind i den blog du gerne vil skrive i, men vær opfindsom og find det faglige fællespunkt.

 

Anitas bedste råd

 

Del en masse viden og skab netværk.

Bliv kendt som den person i dit netværk som deler en masse viden.

 

Find Anita

 

Twitter

LinkedIn

Podcasten Digitale Tanker

 

 

Mangler du erfaring?

Hvis du har lyst til at få mere skriveerfaring eller erfaring med lydredigering, samtidig med at du får Job Eksperten podcasten før alle andre. Så send mig en mail på [email protected]

 

 

Go’ Jobjagt!

Diana