loader from loading.io

Øjenvidne - De frihedsberøvede i Ellebæk

Amnesty lyd

Release Date: 09/30/2020

Tid til fri abort på Færøerne? show art Tid til fri abort på Færøerne?

Amnesty lyd

Valget på Færøerne er netop slut, og for første gang nogensinde var landets forbud mod abort til debat. Men det har konsekvenser at stille sig frem og snakke for fri abort i et land, hvor abort så længe har været tabu. Det oplevede Barbara Gaardlykke Apol, da hun som 21-årig kastede sig ud i debatten.  Lyddesign: Jakob Franck og Jonas P. Sørensen.

info_outline
Medlemsblad: Myanmars unge nægter at overgive sig show art Medlemsblad: Myanmars unge nægter at overgive sig

Amnesty lyd

De store offentlige demonstrationer efter militærkuppet i Myanmar er slået brutalt ned. Men modstanden fortsætter, idag drevet frem af landets unge, som ikke kæmper for en tilbagevenden til tiden under landets afsatte regering, men for et nyt og demokratisk Myanmar med respekt for minoriteter.  Af Susanne Kempel

info_outline
Verdensmesteren i blød magt show art Verdensmesteren i blød magt

Amnesty lyd

Siden Qatar i 2010 fik tildelt VM i fodbold for mænd, er landet blevet gennemkritiseret for dets systematiske udnyttelse af migrantarbejdere. Alligevel bliver slutrunden en kæmpe succes for værtsnationen, forudser en ekspert.

info_outline
Medlemsblad: Abort-tabuet er brudt på Færøerne show art Medlemsblad: Abort-tabuet er brudt på Færøerne

Amnesty lyd

På Færøerne er abort et tabu, der kan splitte familier og vennekredse ad. Loven bag abortforbuddet kritiseres af både tilhængere og modstandere for at være for uklar og gammeldags og for at have alvorlige konsekvenser for både gravide og læger. Men her stopper enigheden. For skal loven strammes eller lempes?  Af Nora Rahbek Kanafani

info_outline
Medlemsblad: Asia Bibi vælger at tilgive show art Medlemsblad: Asia Bibi vælger at tilgive

Amnesty lyd

Asia Bibi blev som den første kvinde i Pakistan dømt til døden for blasfemi. Aktivister fra hele verden kæmpede for at få hende fri, og trods voldsomme offentlige protester i Pakistan, lykkedes det til sidst. Amnesty har mødt Asia Bibi, som trods 11 års fængsel har valgt at tilgive dem, der indgav falske anklager mod hende.  Af Malene Haakansson

info_outline
Medlemsblad: Døden i Ecuadors fængsler show art Medlemsblad: Døden i Ecuadors fængsler

Amnesty lyd

Myndighederne i Andeslandet Ecuador har mistet kontrollen i fængslerne, hvor hundredvis af indsatte er døde under store massakrer. Familiemedlemmer sørger og kræver svar på, hvordan deres kære kan blive dræbt i statens varetægt? Af Lise Josefsen Hermann

info_outline
Medlemsblad: Samtykkeloven er en succes show art Medlemsblad: Samtykkeloven er en succes

Amnesty lyd

Halvandet år er gået, siden et enigt Folketing stemte samtykkeloven igennem, og det blev strafbart at have sex med en person, der ikke samtykker. Den nye lovgivning er til stor gavn for ligestillingen, mener to af dem, der til dagligt kæmper for voldtægtsofres rettigheder.

info_outline
Medlemsblad: Angrebet med Pegasus show art Medlemsblad: Angrebet med Pegasus

Amnesty lyd

I månedsvis overvågede Ungarns myndigheder den undersøgende journalist Szabolcs Panyi ved hjælp af den dyrt indkøbte spyware Pegasus. I dag kæmper landets menneskerettighedsorganisationer for at standse ulovlig overvågning i Ungarn. 

info_outline
Medlemsblad: På sporet af krigsforbrydelser i Ukraine show art Medlemsblad: På sporet af krigsforbrydelser i Ukraine

Amnesty lyd

Amnestys våbenekspert Brian Castner interviewer øjenvidner og graver sig igennem ruinerne i Ukraines ødelagte byer for at finde bomberester, der kan dokumentere krigsforbrydelser. 

info_outline
Det Det "nye" Afghanistan begynder ved år nul

Amnesty lyd

Musikken er afblæst. Sport gjort haram, kunsten bandlyst og lig stilles igen offentligt til skue. Hver dag strammer det nye styre i Afghanistan den religiøse spændetrøje om civilsamfundet. Ikke mindst om landets magtesløse kvinder.  Af Thea Pedersen

info_outline
 
More Episodes

I dette afsnit bliver du inviteret med bag om vores arbejde for bedre forhold på Udlændingecenter Ellebæk. Centret ligger i Nordsjælland og huser op mod 150 afviste asylansøgere, der ikke har begået noget kriminelt.

Forholdene på centeret er barske og er flere gange blevet kritiseret af både danske og internationale menneskerettighedsorganisationer.  
Du kommer til at møde nogle af de asylansøgere, der har siddet indespærret på centeret, aktivister, der arbejder for at forbedre forholdene på centeret, og så bliver du klogere på noget af det politiske arbejde, som Amnestys juridiske konsulent, Claus Juul, varetager.