loader from loading.io

Avsnitt tjugo: Integration åt göteborgarna

Brôta på!

Release Date: 07/28/2021

Säsongsavslutning: Vi behöver vitsdetoxa! show art Säsongsavslutning: Vi behöver vitsdetoxa!

Brôta på!

Göteborg fyller 400 år, men vad ger man en 400-åring som åtminstone tror att den har allt? Ina och Kristian ger sig ut på jakt efter den perfekta presenten till Göteborg, och kanske är det dags att Göteborgarna tar tillbaka sin humor, utan att ta till vitsar?  

info_outline
Avsnitt tjugo: Integration åt göteborgarna show art Avsnitt tjugo: Integration åt göteborgarna

Brôta på!

Göteborg fyller 400 år, men vad ger man en 400-åring som åtminstone tror att den har allt? Ina och Kristian ger sig ut på jakt efter den perfekta presenten till Göteborg, och kanske är det dags att göteborgarna äntligen kommer samman?

info_outline
Avsnitt nitton: Ge Beda en park! show art Avsnitt nitton: Ge Beda en park!

Brôta på!

Göteborg fyller 400 år, men vad ger man en 400-åring som åtminstone tror att den har allt? Ina och Kristian ger sig ut på jakt efter den perfekta presenten till Göteborg, och kanske är det dags att Beda får den hyllning hon förtjänar?

info_outline
Avsnitt arton: Fotbollsframgångar till Göteborg! show art Avsnitt arton: Fotbollsframgångar till Göteborg!

Brôta på!

Klang och jubel! Allas vårt Göteborg fyller 400 år, men vad ger man en 400-åring som åtminstone tror att den har allt? Ina och Kristian ger sig ut på jakt efter den perfekta presenten till Göteborg, och nog är vi svältfödda på riktigt stora fotbollsframgångar?

info_outline
Avsnitt sjutton: Mer sill på krogen! show art Avsnitt sjutton: Mer sill på krogen!

Brôta på!

Klang och jubel! Allas vårt Göteborg fyller 400 år, men vad ger man en 400-åring som åtminstone tror att den har allt? Ina och Kristian ger sig ut på jakt efter den perfekta presenten till Göteborg, och vad skulle passa bättre än att återintroducera en klassiker på stadens alla krogar?

info_outline
Avsnitt sexton: Göteborgarna som förändrade världen show art Avsnitt sexton: Göteborgarna som förändrade världen

Brôta på!

Ribban för att omnämnas i Brôta på har aldrig legat högre. Göteborgare som bara är göteborgare göre sig icke besvär när Ina och Kristian ger sig ut på jakt efter göteborgarna som förändrat världen, en jakt som tar oss ända till de olympiska spelen. 

info_outline
Avsnitt femton: Svartklubbar och lönnkrogar show art Avsnitt femton: Svartklubbar och lönnkrogar

Brôta på!

Ordet ”svartklubb” för tankarna till nutidens alternativa klubbscen, men krögare som letat vägar runt alkohollagstiftningen har funnits i åtminstone ett par hundra år. I Majorna duggade krogarna tätt, och lönnkrogarna kanske ännu tätare. Ina Lundström och Kristian Wedel dammsuger historien på dem som gjort det till en sport att ordna halvt eller helt olagliga festmöjligheter.

info_outline
Avsnitt fjorton: Göteborgska vänsterprassel show art Avsnitt fjorton: Göteborgska vänsterprassel

Brôta på!

Ina Lundström och Kristian Wedel kastar sig över det delikata ämnet "Göteborgska vänsterprassel". Men diskussionen tar en oväntad vändning när det visar sig att Ina Lundström är häpnadsväckande lik 1700-talsslottsfrun Christina Hall på Gunnebo. Veckans avsnitt av Brôta på tassar runt i den allra ljusskyggaste av miljöer. 

info_outline
Avsnitt tretton: Göteborgarnas Stockholmskomplex show art Avsnitt tretton: Göteborgarnas Stockholmskomplex

Brôta på!

Varför är vi göteborgare så besatta av Stockholm medan stockholmarna å sin sida knappt har lagt märke till att Göteborg existerar? I veckans Brôta på fördjupar sig Ina Lundström och Kristian Wedel i ett pinsamt göteborgskt mysterium. Men det finns faktiskt också historiska exempel på motsatsen - det vill säga en Göteborgsbesatthet hos stockholmarna. 

info_outline
Avsnitt tolv: Folkkära banditer show art Avsnitt tolv: Folkkära banditer

Brôta på!

I dagens säsongstart av Bröta på står brottsligheten i fokus. Och Ina Lundström och Kristian Wedel kan inte låta bli att känna lätt sympati för en del av de historiska bovarna. Eller vad sägs om dynamitarden Bildsköne Bengtsson? Andra säsongens premiäravsnitt kryllar av smugglarkungar och kapare, så håll till godo! 

info_outline
 
More Episodes

Göteborg fyller 400 år, men vad ger man en 400-åring som åtminstone tror att den har allt?

Ina och Kristian ger sig ut på jakt efter den perfekta presenten till Göteborg, och kanske är det dags att göteborgarna äntligen kommer samman?