loader from loading.io

Nemo’s War, Aeon's End & Solo Spellen (met Stidjen Plays Solo)

De Startspelers - Bordspel Podcast

Release Date: 06/05/2019

De Crew, Legacy en jouw mening gevraagd! show art De Crew, Legacy en jouw mening gevraagd!

De Startspelers - Bordspel Podcast

Sinds Pluto is gedegradeerd tot dwergplaneet, is de 9e plek in ons sterrenstelsel vacant. In 50 missies is het aan de spelers van De Crew om deze mysterieuze planeet te ontdekken. Liefhebbers van slagenspellen opgelet!

info_outline
Alubari a Nice Cup of Tea, Mens Erger Je Niet en Nova Luna show art Alubari a Nice Cup of Tea, Mens Erger Je Niet en Nova Luna

De Startspelers - Bordspel Podcast

Het komt niet vaak voor dat een bordspel van een Nederlandse ontwerper is genomineerd voor Spiel des Jahres. Aan Corné van Moorsel deze eer voor het spel Nova Luna, dat hij samen met Uwe Rosenberg maakte. Dat en meer in deze aflevering.

info_outline
De Viticulture en Imperial Settlers Roll and Write Bordspel Apps show art De Viticulture en Imperial Settlers Roll and Write Bordspel Apps

De Startspelers - Bordspel Podcast

Rowdy bespreekt de bordspel apps (iOS) van Viticulture (DIGIDICED) en Imperial Settlers Roll and Write (Portal Games Digital).

info_outline
Bruxelles 1897, Clans of Caledonia en de Top 10 Spellen uit 2015 show art Bruxelles 1897, Clans of Caledonia en de Top 10 Spellen uit 2015

De Startspelers - Bordspel Podcast

Obama was nog president van de VS en Pandemie slechts een spel. In deze aflevering gaan we vijf jaar terug in de tijd naar spellenjaar 2015 met onze top 10 van toen.

info_outline
Dust in the Wings, Blood Rage - Digital en Cartographers show art Dust in the Wings, Blood Rage - Digital en Cartographers

De Startspelers - Bordspel Podcast

Geen Google Maps auto’s door de straten, maar ouderwets met de hand. Het Koninkrijk Nalos hebben wij deze weken veelvuldig  in kaart gebracht. In tetrisvorm, dat dan weer wel.

info_outline
Imperial Settlers – Empires of the North, Maya en Everdell – Spirecrest show art Imperial Settlers – Empires of the North, Maya en Everdell – Spirecrest

De Startspelers - Bordspel Podcast

Het ontwikkelen van beschavingen is voor veel ontwerpers een favoriet thema. Of deze nu oud, futuristisch of zelfverzonnen is, het spelplezier is er niet minder om.

info_outline
Geven en Nemen, Traintopia en Adventures in Neverland show art Geven en Nemen, Traintopia en Adventures in Neverland

De Startspelers - Bordspel Podcast

Hoe mooi zou het zijn om in deze tijden van thuis zitten uit het raam te vliegen en te kunnen ontsnappen? Gewoon op de trein stappen of met Peter Pan naar Neverland. Dat en meer in deze aflevering.

info_outline
Kinderspellen - Flip-a-Zoo, Purzelbaum en Schattenjacht in het Wonderbos show art Kinderspellen - Flip-a-Zoo, Purzelbaum en Schattenjacht in het Wonderbos

De Startspelers - Bordspel Podcast

Dinodierentuinen en legoblokjes nemen onze woonkamer over en de spellenkast kleurt langzaam geel. Het is duidelijk, er woont hier een kleuter in huis. Daarom bespreken we in deze aflevering onze favoriete kinderspellen van de laatste tijd.

info_outline
Expedition to Newdale, Imhotep - Het Duel en Circadians - First Light show art Expedition to Newdale, Imhotep - Het Duel en Circadians - First Light

De Startspelers - Bordspel Podcast

De Startspelers zijn weer soort van compleet. Tussen de voedingen, luiers en onverwacht kleutervermaak door weten we zelfs nog wat spellen te spelen. 

info_outline
As a Board Gamer Top 100 Favoriete Spellen - 2019 editie (10 - 1) show art As a Board Gamer Top 100 Favoriete Spellen - 2019 editie (10 - 1)

De Startspelers - Bordspel Podcast

Extra! De jaarlijkse As a Board Gamer top 100 favoriete spellen (2019 editie).

info_outline
 
More Episodes

Gezelschapsspel is een veelgebruikte term voor de meeste bordspellen. De laatste tijd zijn er echter steeds meer spellen die het gezelschap links laten liggen.

Solo spellen dus! De hoogtijdagen van patience liggen ver achter ons, en de toekomst van het spel voor één ziet er rooskleuring uit.

In deze aflevering over solo spellen worden we bijgestaan door, zo zou je het kunnen noemen, een expert. Een ervaringsdeskundige. Stijn Lamers schuift aan, misschien beter bij jullie bekend onder de naam Stidjen Plays Solo. Ken je hem nog niet?

Check https://www.instagram.com/stidjenplayssolo/

5:45 Wat hebben we gespeeld? (Nemo's War (Victory Point Games), Wingspan (Stonemaier Games, 999 Games), Aeon's End (Indie Boards & Cards), Aerion en Castellion (Z-Man Games))

28:37 Spellen op de radar

41:30 Het wat, hoe en waarom van solo gaming.

 

Stuur je vragen naar destartspelers@gmail.com