loader from loading.io

'Berlijn aan de Rijn-uitspraak Jetten totaal naïef'

Het Land van Wierd Duk

Release Date: 09/19/2019

'Inzet klimaatsoldaat Lars (12) immoreel en infantiel' show art 'Inzet klimaatsoldaat Lars (12) immoreel en infantiel'

Het Land van Wierd Duk

Hoe moeten volwassenen omgaan met kinderen die zich inzetten voor het klimaat? Wierd Duk spreekt erover in de podcast In het land van Wierd Duk. Met verder: is het een goed idee dat de ouderzorg op de schop moet? En hoe lang blijft Poetin nog aan de macht?

info_outline
"Voed steekjongeren opnieuw op in speciale opvoed-kampen"

Het Land van Wierd Duk

Hoe maken we een eind aan de snelle stijging van steekpartijen in ons land? Wierd Duk spreek erover in de podcast In het land van Wierd Duk. Met verder: hoe lossen we de woningnood op en wie bestuurt ons land nu eigenlijk? De politiek of de rechter?

info_outline
'Enorme deuk vertrouwen burgers in overheid na toeslagenaffaire' show art 'Enorme deuk vertrouwen burgers in overheid na toeslagenaffaire'

Het Land van Wierd Duk

De 'tegenmacht' is in Nederland onvoldoende krachtig, zegt CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. Omtzigt zwengelde ondermeer de 'toeslagenaffaire' aan: de Belastingdienst bleek vele honderden ouders onterecht te hebben beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. ,,Er kwam veel te weinig verweer: uit de Belastingdienst zelf, uit de Kamer, uit andere instellingen, uit de media. En die ouders waren finaal de klos. Het bewustzijn in Nederland dat instituties ernstig kunnen falen is veel te weinig ontwikkeld."

info_outline
‘Niet klimaat, maar overbevolking is hét probleem van dit moment’ show art ‘Niet klimaat, maar overbevolking is hét probleem van dit moment’

Het Land van Wierd Duk

Wennen we teveel aan schokkende gebeurtenissen zoals de roofmoord in Hoofddorp, waarbij een 15-jarige ervan verdacht wordt een man van 64 te hebben doodgestoken? Twintig jaar geleden stond het land nog op zijn kop bij een soortgelijke gebeurtenis, maar nu is de schok veel minder groot. En verder: deze week waren er weer nieuwe boerenprotesten. Gaat het boerenprobleem wel over stikstof, of over iets veel groters? En: niet klimaat, maar overbevolking is misschien wel hét probleem van dit moment.

info_outline
‘Greendeal is de wraak van Timmermans’ show art ‘Greendeal is de wraak van Timmermans’

Het Land van Wierd Duk

De nieuwe Europese klimaatdeal is ‘de wraak van Frans Timmermans en een 'manier van de elite in Brussel om meer macht te krijgen’, zegt Wierd Duk in zijn jongste Podcast. Met verder: jonge vrouwen met een niet-linkse mening worden ‘gedemoniseerd’ en de hopeloos falende ‘stagiaires van de belastingdienst’.

info_outline
'Sinterklaasfeest is uitdrukking van Nederlandse identiteit' show art 'Sinterklaasfeest is uitdrukking van Nederlandse identiteit'

Het Land van Wierd Duk

Het Sinterklaasfeest is meer dan alleen wat cadeautjes uitdelen op 5 december, het is een feest dat zorgt voor een enorme verbinding binnen de Nederlandse samenleving en daarmee een uitdrukking van de Nederlandse identiteit. Dat zegt Wierd Duk in de nieuwe podcast 'Het Land van Wierd Duk'. Verder: bij de discussie rond het vrouwenquotum voor het bedrijfsleven wordt over het hoofd gezien dat er nu eenmaal verschillen zijn tussen man en vrouw, en: de ontlezing onder jongeren neemt schrikbarend toe.

info_outline
'Publieke Omroep leeft in totaal andere werkelijkheid'  show art 'Publieke Omroep leeft in totaal andere werkelijkheid'

Het Land van Wierd Duk

'Het is ontzettend moeilijk om als rechtse omroep door te dringen in Hilversum. Men leeft daar in een heel andere werkelijkheid, het echte rechtse geluid vind je ergens anders', aldus Wierd Duk in de nieuwe aflevering van 'Het Land van Wierd Duk'. Verder in deze podcast: Klaas Dijkhoff (VVD) heeft recht op wachtgeld, maar is dat nou wel handig? En in de binnenstad van Groningen is een soort UFO gebouwd. Wierd vindt het on-Nederlands 'fantastisch'.

info_outline
'Kopschopvideo's onderdeel van groter probleem'  show art 'Kopschopvideo's onderdeel van groter probleem'

Het Land van Wierd Duk

De kopschopvideo's uit Gorinchem die viraal gingen zijn het gesprek van de dag. De video's roepen de vraag op of de politie en gemeente wel doorheeft wat er broeit in dit soort randgemeenten, zegt verslaggever Wierd Duk in deze aflevering van de podcast 'Het Land van Wierd Duk'. Verder: deze week keerden twee IS-vrouwen terug naar Nederland, maar waarom kunnen deze jihadbruiden überhaupt weer voet op Nederlandse bodem zetten?

info_outline
'Veel te veel naïviteit over IS-bruiden'  show art 'Veel te veel naïviteit over IS-bruiden'

Het Land van Wierd Duk

In het debat over het terughalen van Nederlandse kinderen uit IS-gebied is er ontzettend veel naïviteit over de moeders van die kinderen, en wat ze wel en niet hebben gedaan tijdens hun verblijf in het kalifaat. Dat zegt verslaggever Wierd Duk in de nieuwe aflevering van de podcast. Kitty Herweijer is ook te gast, die vanaf komende week columnist is voor De Telegraaf.

info_outline
'Dit is het meest krankzinnige sociale experiment ooit' show art 'Dit is het meest krankzinnige sociale experiment ooit'

Het Land van Wierd Duk

In deze aflevering van de podcast 'Het Land van Wierd Duk' een bijzondere gast: schrijver en columnist Leon de Winter. Volgens hem is de huidige klimaatgekte het meest krankzinnige sociale experiment ooit. Verder: de Amerikaanse verkiezingen komen er weer aan, hoe zit het met de populariteit van Trump en wat is er waar van Russiagate?

info_outline
 
More Episodes

Nederland moet een soort 'Berlijn aan de Rijn' worden, betoogde Rob Jetten (D66) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Totaal naïef, want er zijn talloze redenen waarom Berlijn juist geen voorbeeld voor ons zou moeten zijn, zegt verslaggever Wierd Duk in de nieuwe podcast. Verder: de gruwelijke liquidatie van advocaat Derk Wiersum bewijst dat de overheid de controle over dit soort bendes helemaal kwijt is.