loader from loading.io

'Onderwijs moet leren van Hollandse voetbalschool'

Het Land van Wierd Duk

Release Date: 10/10/2019

‘Omstreden imam toont schitterende cultuurclash’ show art ‘Omstreden imam toont schitterende cultuurclash’

Het Land van Wierd Duk

Is ons land nog wel ons land? Dat vraagt Wierd Duk zich af naar aanleiding van het ongekende optreden van imam Suhayb Salam in de Tweede Kamer. De bestuurder van de alFithrah-moskee in Utrecht werd deze week verhoord over de ongewenste beïnvloeding van Nederlandse moskeeën. Verder in deze podcast: Wierd Duk onderzoekt hoe we moeten omgaan met salafisme, en hoe denkt onze regering legitimiteit te hebben terwijl de burgerprotesten zich blijven opstapelen?

info_outline
‘Dit kabinet stapelt blunder op blunder‘ show art ‘Dit kabinet stapelt blunder op blunder‘

Het Land van Wierd Duk

In het immigratiedebat doen feiten er vaak niet toe. De emotie overheerst, vertelt verslaggever Daniël van Dam in de podcast In het land van Wierd Duk. De Telegraaf liet vorige week een groot migratieonderzoek uitvoeren. En verder: Wierd Duk legt uit waarom het migratieplan van D66 koloniale trekjes heeft en waarom de politieke puinhoop in Duitsland ook bedreigend is voor ons.

info_outline
‘Treintweet zet Baudet mogelijk buitenspel' show art ‘Treintweet zet Baudet mogelijk buitenspel'

Het Land van Wierd Duk

In de wekelijkse podcast In het land van Wierd Duk gaat het over de uitglijder van Thierry Baudet op Twitter en over de 16-jarige Mila uit Frankrijk die ernstig wordt bedreigd na haar kritiek op de islam. Verder schijnt Wierd Duk zijn licht op de chaos in het Duitse Thüringen nu de rechts-radicale AfD na één dag in de regering buitenspel is gezet.

info_outline
‘Chaos en onzekerheid door visieloze politiek‘ show art ‘Chaos en onzekerheid door visieloze politiek‘

Het Land van Wierd Duk

In de wekelijkse podcast In het land van Wierd Duk gaat het deze week over de woningnood en over het drugsplan van D66. ‘Linkse jongeren kunnen zich beter druk maken om woningnood, studieschuld en flexbaantjes, dan om de legalisering van harddrugs’.

info_outline
'Inzet klimaatsoldaat Lars (12) immoreel en infantiel' show art 'Inzet klimaatsoldaat Lars (12) immoreel en infantiel'

Het Land van Wierd Duk

Hoe moeten volwassenen omgaan met kinderen die zich inzetten voor het klimaat? Wierd Duk spreekt erover in de podcast In het land van Wierd Duk. Met verder: is het een goed idee dat de ouderzorg op de schop moet? En hoe lang blijft Poetin nog aan de macht?

info_outline
"Voed steekjongeren opnieuw op in speciale opvoed-kampen"

Het Land van Wierd Duk

Hoe maken we een eind aan de snelle stijging van steekpartijen in ons land? Wierd Duk spreek erover in de podcast In het land van Wierd Duk. Met verder: hoe lossen we de woningnood op en wie bestuurt ons land nu eigenlijk? De politiek of de rechter?

info_outline
'Enorme deuk vertrouwen burgers in overheid na toeslagenaffaire' show art 'Enorme deuk vertrouwen burgers in overheid na toeslagenaffaire'

Het Land van Wierd Duk

De 'tegenmacht' is in Nederland onvoldoende krachtig, zegt CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. Omtzigt zwengelde ondermeer de 'toeslagenaffaire' aan: de Belastingdienst bleek vele honderden ouders onterecht te hebben beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. ,,Er kwam veel te weinig verweer: uit de Belastingdienst zelf, uit de Kamer, uit andere instellingen, uit de media. En die ouders waren finaal de klos. Het bewustzijn in Nederland dat instituties ernstig kunnen falen is veel te weinig ontwikkeld."

info_outline
‘Niet klimaat, maar overbevolking is hét probleem van dit moment’ show art ‘Niet klimaat, maar overbevolking is hét probleem van dit moment’

Het Land van Wierd Duk

Wennen we teveel aan schokkende gebeurtenissen zoals de roofmoord in Hoofddorp, waarbij een 15-jarige ervan verdacht wordt een man van 64 te hebben doodgestoken? Twintig jaar geleden stond het land nog op zijn kop bij een soortgelijke gebeurtenis, maar nu is de schok veel minder groot. En verder: deze week waren er weer nieuwe boerenprotesten. Gaat het boerenprobleem wel over stikstof, of over iets veel groters? En: niet klimaat, maar overbevolking is misschien wel hét probleem van dit moment.

info_outline
‘Greendeal is de wraak van Timmermans’ show art ‘Greendeal is de wraak van Timmermans’

Het Land van Wierd Duk

De nieuwe Europese klimaatdeal is ‘de wraak van Frans Timmermans en een 'manier van de elite in Brussel om meer macht te krijgen’, zegt Wierd Duk in zijn jongste Podcast. Met verder: jonge vrouwen met een niet-linkse mening worden ‘gedemoniseerd’ en de hopeloos falende ‘stagiaires van de belastingdienst’.

info_outline
'Sinterklaasfeest is uitdrukking van Nederlandse identiteit' show art 'Sinterklaasfeest is uitdrukking van Nederlandse identiteit'

Het Land van Wierd Duk

Het Sinterklaasfeest is meer dan alleen wat cadeautjes uitdelen op 5 december, het is een feest dat zorgt voor een enorme verbinding binnen de Nederlandse samenleving en daarmee een uitdrukking van de Nederlandse identiteit. Dat zegt Wierd Duk in de nieuwe podcast 'Het Land van Wierd Duk'. Verder: bij de discussie rond het vrouwenquotum voor het bedrijfsleven wordt over het hoofd gezien dat er nu eenmaal verschillen zijn tussen man en vrouw, en: de ontlezing onder jongeren neemt schrikbarend toe.

info_outline
 
More Episodes

De 'rebelse' klimaatactivisten die deze week acties uitvoerden in Amsterdam zijn helemaal niet zo rebels. Dat zegt verslaggever Wierd Duk in de nieuwe podcast. En verder: hoe de vernieuwing van het onderwijs zou kunnen leren van de Hollandse voetbalschool.