loader from loading.io

1:2 - ProPodden "MARIA"

ProPodden

Release Date: 11/27/2019

4:9 Kjøpt sex? show art 4:9 Kjøpt sex?

ProPodden

Sex og samfunn har ett eget prosjekt som er rettet mot personer som har kjøpt sex. Tale Stoa som jobber i dette prosjektet er gjest i ProPodden der hun forteller litt om hva tilbud de har til de som kjøper sex. 

info_outline
4:8 Nadheim Oslo show art 4:8 Nadheim Oslo

ProPodden

Kirkens bymisjon har i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger egne tiltak rettet mot personer med erfaring med å selge sex. Disse titakene heter Nadheim, og Pro Sentret har gjennom mange år hatt et tett samarbeid med Nadheim. I denne episoden snakker Richard med Frida og Per Theodor som jobber på Nadheim Oslo. 

info_outline
4:7 Ute av sinn, ute av syne? Om rusfeltets håndtering av salg og bytte av sex i rusmiljøene. show art 4:7 Ute av sinn, ute av syne? Om rusfeltets håndtering av salg og bytte av sex i rusmiljøene.

ProPodden

Astrid Renland skrev denne rapporten på vegne av Pro Sentret. Den kartlegger og ser på hvordan fokuset med salg og bytte er i rusmiljøet. Astrid forteller i denne episoden om funnene fra denne rapporten, og hvilke tanker hun har om salg og bytte i rusfeltet.

info_outline
4:6 Besøk av Sjekkpunkt show art 4:6 Besøk av Sjekkpunkt

ProPodden

Sjekkpunkt er ett sted man kan komme å sjekke seg for SOI (seksuellt overførbare infekjsoner). Dag Ailo er sykepleier og jobber på Sjekkpunkt, han forteller om hva de gjør og hvem som kommer innom dem. Du vil også høre litt om hva andre tilbud Helseutvalget har til folk som trenger noen å snakke med eller teste seg. 

info_outline
4:5 Kondomer, er det så digg da? show art 4:5 Kondomer, er det så digg da?

ProPodden

Pro Sentret deler ut ca 10.000 kondomer hver uke, vi har ni forskjellige kondomer som våre brukere kan få med seg. Ida og Richard snakker litt om de ulike kondomene. Husk du kan også se Pro Sentret sin kondomskole (video) som du finner på våre FB side. 

info_outline
4:4 P-piller, P-stav, P-plaster, spiral - hva skal man bruke? show art 4:4 P-piller, P-stav, P-plaster, spiral - hva skal man bruke?

ProPodden

For våre brukere er prevensjon viktig, noen bruker kun kondom, mens andre ønsker andre prevensjonsmiddler. Pro Sentret tilbyr gratis prevensjon til våre brukere, og i denne episoden snakket sykelierne Rebecca og Embla om de ulike prevensjonsmiddlene som vi har på Pro Sentret. 

info_outline
4:3 Oppsøkende arbeid på nett show art 4:3 Oppsøkende arbeid på nett

ProPodden

Pro Sentret har en lang tradisjon med å jobbe oppsøkende. Det startet med oppsøkende arbeid på gata, der kvinner solgte sex. Videre jobbet Pro Sentret med oppsøkende på institutter, leiligheter og digitalt. I dag selges sex primært via digitale flater, så ProSentret jobber mye på internett. Våre erfaringer har vi samlet i ett hefte som heter Oppsøkende arbeid på nett - Erfaringsbaserte tips og råd.  Denne episoden hører du RIchard som snakker med Kim og Jossi om hvordan vi jobber oppsøkende på nett. 

info_outline
4:2 Vold i nære relasjoner - opptrappingsplan show art 4:2 Vold i nære relasjoner - opptrappingsplan

ProPodden

Regjeringen la frem en opptrappingsplan i desember 2023, og starten på 2024 er preget av flere drap. Dette er noe vi på Pro Sentret er opptatt av. Bjørg Norli leder på Pro Sentret snakker om sine tanker rundt vold i nære relasjoner og vi er innom tema salg og bytte blandt barn og unge. 

info_outline
4:1 Godt nytt år show art 4:1 Godt nytt år

ProPodden

Pro Sentret ønsker dere alle ett riktig godt nytt år! I denne episoden snakker Richard Lunden med leder på Pro Sentret om året som har gått, og litt om forventninger til 2024. 

info_outline
3:12 Julespesial show art 3:12 Julespesial

ProPodden

Det er snart jul og dette er siste episoden for denne sesongen. I denne episoden snakker Rebecca og Richard om jul på Pro Sentret.  Vi ønsker dere alle en riktig god jul!

info_outline
 
More Episodes
"Maria" har stått overfor og tatt meget alvorlige valg i livet sitt. Forut ligger en lang tilbakelagt reise mot det å forstå egen kjønnsdysfori, behandlingssystem i offentlig sektor, fysisk omkostning, omverden og fordommer. 
Lytt til hennes rørende historie der viser en særegen basal menneskelig styrke i en fortsatt tro på et sannere liv, hvor det at hennes bestefar på dødsleiet sier: "Du er jo fortsatt deg" gir henne styrke til å gå videre.