loader from loading.io

Avsnitt 33. Embryo Transfer

SWB Podden

Release Date: 03/26/2021

Avsnitt 54. Halvtid i betäckningssäsongen - vilka hingstar har varit populärast tittills? show art Avsnitt 54. Halvtid i betäckningssäsongen - vilka hingstar har varit populärast tittills?

SWB Podden

Bettan och Gustaf presenterar betäckningsstatistiken hittills och vilka hingstar som varit mest populära när halva betäckningssäsongen är avklarad! Vi ber om ursäkt för ljudet som från och till hörs lite dåligt. Trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 53. Från föl till avvänjning och nytt namn show art Avsnitt 53. Från föl till avvänjning och nytt namn

SWB Podden

SWB Avelspodden byter namn till SWB Podden! Allt för att ge er lyssnare en ännu större och bredare variation av ämnesområden! I det här avsnittet dyker Gustaf och Bettan ner i den viktiga och spännande tiden från det att fölet föds tills det är dags för avvänjning. Lyssnarnas frågor besvaras och det bjuds på handfasta tips på allt från hantering av föl, lastning, korrigering av en avvikande benställning till att skilja fölet från sin mamma. Trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 52. Ung SWB show art Avsnitt 52. Ung SWB

SWB Podden

Vad är Ung SWB och vad gör dom? Detta får ni veta när vi gästas av SWBs ungdomsansvariga Michaela Swärd och Ung SWBs vice ordförande Thea Karlsson. Dom berättar även vad Young Breeders VM är och hur det går till. Är du under 26 år är detta avsnittet extra intressant för dig! Vill ni veta ännu mer om Ung SWB och deras evenemang och aktiviteter, kika in på deras hemsida ung.swb.org och deras instagram Ungswb.

info_outline
Avsnitt 51. Partnerbyte show art Avsnitt 51. Partnerbyte

SWB Podden

Gustaf har fått en ny poddkollega, närmare bestämt Elisabet Ernblad. Hon har många SWB-år i bagaget och  det här avsnittet får ni lära känna henne lite bättre, både i och utanför jobbet. Trevligt lyssning!

info_outline
Avsnitt 50. Tack för allt Emma! show art Avsnitt 50. Tack för allt Emma!

SWB Podden

I 50:e och sista avsnittet med Emma och Gustaf gör vi en tillbakablick på aveln i stort, på tidigare avsnitt och om Emmas många år på SWB. Bland annat om hur allt började och om den nya hingstselektionen och mycket annat. Framöver kommer Gustaf få en ny poddkollega i form av Elisabet Ernblad. Men mer om henne i nästa avsnitt! Trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 49. Bruksprovet 2022 show art Avsnitt 49. Bruksprovet 2022

SWB Podden

Gustaf och Emma diskuterar Bruksprovet 2022 och går bl.a. igenom hingstarnas härstamningar och statistik för provet.

info_outline
Avsnitt 48. Förbered din häst för unghästbedömning del 2 – Utbildning av den ridna hästen, 3-4 år show art Avsnitt 48. Förbered din häst för unghästbedömning del 2 – Utbildning av den ridna hästen, 3-4 år

SWB Podden

Unghästen är nu 3 år på våren. Hur går man vidare med utbildningen? När börjar man hoppa in den med ryttare, hur ofta ska man träna och hur? I del 2 om den unga hästens utbildning fortsätter vi samtalet med de professionella unghästutbildarna Karin Engström och Anna-Clara Pettersson. De ger konkreta tips och vi diskuterar allt från hjälptyglar till nedsittning i trav eller ej. Häng med på ett lärorikt avsnitt! Användbar information om unghästutbildning hittar du här! Karins digitala föreläsning om unghästutbildning för SWB: klicka på ”Säker och hållbar...

info_outline
Avsnitt 47. Foderfrågor för uppfödare – i samarbete med Krafft show art Avsnitt 47. Foderfrågor för uppfödare – i samarbete med Krafft

SWB Podden

Vi har fått in massor av frågor om foder och utfodring av er lyssnare! Så i det här avsnittet har vi tagit hjälp av Eva Johansson från Krafft för att besvara era frågor. Fokus ligger på foderfrågor för uppfödare, men en del generella foderfrågor hinner vi också med. Vill du veta mer om utfodring kan vi varmt rekommendera Evas onlineföreläsningar för SWB: och !  Vi vill också tipsa om våra tidigare poddavsnitt om foder, utfodring och betesplanering (avsnitt 17 och 22).

info_outline
Avsnitt 46. Unghästbedömningar och avelsindex 2021 – hur gick det och vad ska man tänka på när man läser resultaten? show art Avsnitt 46. Unghästbedömningar och avelsindex 2021 – hur gick det och vad ska man tänka på när man läser resultaten?

SWB Podden

Statistik är spännande och kan ge oss massor av information om hästarnas förärvning. Men vad ska man egentligen tänka på när man läser om resultaten från olika bedömningar och avelsindexen? Gustaf och Emma pratar om resultaten från unghästbedömningarna 2021 och om de senaste avelsindexen. 

info_outline
Avsnitt 45. Förbered din häst för unghästbedömning del 1 - från 2-åring till Unghästtest  show art Avsnitt 45. Förbered din häst för unghästbedömning del 1 - från 2-åring till Unghästtest

SWB Podden

I det här avsnittet pratar vi med de professionella unghästutbildarna Karin Engström och Anna-Clara Pettersson om hur man på bästa sätt, på hästens villkor, utbildar sin unghäst från 2,5 års ålder fram till Unghästtestet.

info_outline
 
More Episodes

Många av er lyssnare har efterfrågat information om Embryo transfer (ET). I detta avsnitt går vi igenom vad ET är och vad man som stoägare bör tänka på om man är intresserad av att göra ET på sitt sto. Till vår hjälp har vi erfarna veterinären Görel Nyman som också hjälper oss att besvara lyssnarfrågor om ET.