loader from loading.io

HR-markkinointi osaamisalueena

Vaikuttava työnantajabrändi -podcast moderneille kasvuyrityksille

Release Date: 08/11/2019

HR-markkinointi osaamisalueena on kovassa kasvussa. Se kuuluu erityisesti kasvuyrityksissä vähän pakostakin vähintään rekrytoinnista vastaavan HR:n toimenkuvaan. Markkinointi ei taida kuitenkaan olla tyypilliselle HR-uralle suuntautuvalle osaajalle se suurin mielenkiinnon kohde ja syy valita HR-urapolku.

Olimme kaikki nämä vuodet ennen sosiaalista mediaa tottuneet jakamaan HR-toimet Dave Ulrichin tunnetun mallin mukaan neljään eri osa-alueeseen:

  • Prosesseihin suuntautuneisiin strategisiin partnereihin ja hallinnollisiin osaajiin
  • Ihmisiin suuntautuneisiin muutosagentteihin ja työntekijöiden puolestapuhujiin

Yksikään niistä ei ole pitänyt sisällään vahvasti markkinointiviestinnällistä roolia, ja erityisesti sellaista, jossa HR on suuntautunut organisaation ulkopuoliseen markkinaan ja vielä organisaatiolle tuntemattomien osaajien puolelle voittamiseen. Siitä on HR:n markkinointiroolissa eniten kyse. 

Tässä Vaikuttava Työnantajabrändi -podcastin jaksossa käydään läpi HR-markkinointi osaamisalueena. Se muodostuu kolmesta keskeisesta toimesta, joita kutsumme leikkimielisesti HR-markkinoinnin pyhäksi kolminaisuudeksi. 

Jakson kesto: 53:01 min

Jaksoa koskeva teema-artikkeli: https://emine.fi/podcast101

Huom! Jaksossa mainittujen linkkien ja teemaa tukevien maksuttomien pikaoppaiden latauslinkit löytyvät jaksoa koskevasta teema-artikkelista Eminen sivuilta.

Haluatko tehdä Eminen Susannan opastamana Vaikuttava Työnantajabrändi -strategian HR-markkinointinne tueksi?

Tutustu 12.9.2019 pidettävään Vaikuttava Työnantajabrändi -strategiavalmennukseen ja varaa paikkasi täältä >>

Ilmoittautuminen päättyy 23.8.2019 klo 12.