loader from loading.io

HETIVÁLASZ [1x01] A Válasz Online első éve

hetivalasz's podcast

Release Date: 12/11/2019

HETIVÁLASZ [1x11] Miért rontott ránk Bayer Zsolt? A vérplazma-sztori háttere show art HETIVÁLASZ [1x11] Miért rontott ránk Bayer Zsolt? A vérplazma-sztori háttere

hetivalasz's podcast

A fideszes publicista „becstelen gazembernek” nevezte és börtönnel fenyegette a Válasz Online újságíróját, Élő Anitát, mert cikket írt a magyar vérplazma eladásáról (annak gyanús körülményeiről), és az ügy fő érintettje Bayerné dr. Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője. Kulcsmondat: „Miközben a világpiaci ár 130 euró, mi 78 euróért adjuk el a vérplazma kilóját. (…) Nem tudjuk, mekkora kár éri a költségvetést.”

info_outline
HETIVÁLASZ [1x10] A NAT-ról és a nekünk névtelenül nyilatkozó igazgatókról show art HETIVÁLASZ [1x10] A NAT-ról és a nekünk névtelenül nyilatkozó igazgatókról

hetivalasz's podcast

A Válasz Online podcastjának eheti adásának témája a Nemzeti alaptanterv. Múlt héten páros interjút közöltünk gimnáziumigazgatókkal, akik a beszélgetéshez nem vállalhatták a nevüket. Miért alakult így a helyzet? Milyen kormányzati módszer és szándék van az egész NAT-vita mögött? Élő Anita, Bódis András, Borbás Barna és Vörös Szabolcs beszélget.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x09] Az Orbán-taktika Európában: ezért nem zárták ki a Fideszt show art HETIVÁLASZ [1x09] Az Orbán-taktika Európában: ezért nem zárták ki a Fideszt

hetivalasz's podcast

Meddig lesz tag a Fidesz az Európai Néppártban? Miért nyert brüsszeli csatát Orbán Viktor? Hogyan alakul a viszony a németekkel? Mibe bukott bele a Merkel természetes utódjának tekintett Annegret Kramp-Karrenbauer? Ezekről is szó lesz a HetiVálasz aktuális adásában. Akik beszélnek: Ablonczy Bálint, Sztankóczy András és Vörös Szabolcs.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x08] A Fidesztől Greta Thunbergig: vendégünk Balázs Zoltán politikatudós show art HETIVÁLASZ [1x08] A Fidesztől Greta Thunbergig: vendégünk Balázs Zoltán politikatudós

hetivalasz's podcast

Műsorunkba ismét vendéget hívtunk: ezúttal Balázs Zoltán konzervatív politikatudóst, akit a közelmúltban megjelent két könyve (Irányzatok a magyar politikai gondolkodásban, valamint Homérosz napja. Politikáról, morálról, civilizációról) apropóján arra kértünk, fejtse meg a Fidesz eszméit, a kereszténydemokrácia kudarcát és a zöldpolitika csapdáit.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x07] A háborúkban megerőszakolt nők emlékezete (Skrabski–Pető–Kunt) show art HETIVÁLASZ [1x07] A háborúkban megerőszakolt nők emlékezete (Skrabski–Pető–Kunt)

hetivalasz's podcast

Nagyon ritka az ilyen bal-jobb egység: itt a beszélgetés, amelyben új emlékművet álmodtak Budapestre. Rendhagyó adással jelentkezik a HetiVálasz. Kunt Gergely Kipontozva című új, a II. világháború során megerőszakolt magyar nőkről szóló kötetének bemutatóján készült hangfelvételt közöljük, ahol először vetődött fel a megbecstelenített asszonyok pesti emlékművének ötlete. A szerző mellett beszél Skrabski Fruzsina és Pető Andrea. Moderátor: Stumpf András.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x06] Gyöngyöspata: ez tényleg határpont show art HETIVÁLASZ [1x06] Gyöngyöspata: ez tényleg határpont

hetivalasz's podcast

Hatodik adásunkban Orbán Viktor miniszterelnöknek a gyöngyöspatai cigányoknak járó és a rossz börtönkörülmények miatt megítélt kártérítéssekkel kapcsolatos kijelentéseivel foglalkozunk. Akik beszélgetnek: Élő Anita, Bódis András, Borbás Barna és Stumpf András. A műsorvezető Vörös Szabolcs.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x05] Vallás, ideológia és politika a Star Wars mögött show art HETIVÁLASZ [1x05] Vallás, ideológia és politika a Star Wars mögött

hetivalasz's podcast

Decemberben 42 év filmes történetét zárta le Disney/Lucasfilm, ezért a HetiVálasz aktuális adását a Csillagok Háborújának szenteljük. Vendéget is hívtunk: Hodász András katolikus papot, a Papifrankó videócsatorna házigazdáját, mozirajongót. Nem hangos filmkritika lesz ez: kibeszéljük, milyen vallási, ideológiai, politikai háttere van a Star Warsnak. Kapcsolódó nagy cikkünk a Válasz Online-on olvasható.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x04] Lejtmenetben a Fidesz? Politikai évindító show art HETIVÁLASZ [1x04] Lejtmenetben a Fidesz? Politikai évindító

hetivalasz's podcast

Egy héttel a külpolitikai idénynyitó után a Válasz Online podcastja most a Fidesz és a kormány előtt álló évvel foglalkozik, az elmúlt napokban megjelent belső kritikák apropóján. Lázározás, egészségügyezés, törökgáborozás – és még a Római Köztársaság párhuzama is előkerül. Akik beszélnek: Élő Anita, Ablonczy Bálint és Stumpf András. Műsorvezető: Vörös Szabolcs.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x03] Ki nyeri a 2020-as éveket: Kína vagy az USA? show art HETIVÁLASZ [1x03] Ki nyeri a 2020-as éveket: Kína vagy az USA?

hetivalasz's podcast

Elkerülhető-e 'Thuküdidész csapdája'? Miért életveszélyes Kína és Amerika vetélkedése? Vége van-e az egypólusú világnak? Hogy fog kinézni a világrend a 2020-as években? Ez a HetiVálasz januári első adásának témája. Vendégünk Salát Gergely Kína-kutató, a vitapartner Sztankóczy András külpolitikai újságíró. Műsorvezető: Borbás Barna.

info_outline
HETIVÁLASZ [1x02] Mi van a kultúrharc hátterében? show art HETIVÁLASZ [1x02] Mi van a kultúrharc hátterében?

hetivalasz's podcast

A HetiVálasz második adásában három témával foglalkozunk. Először az állami kultúrafinanszírozás átszabását vesszük elő (Stumpf András, Bódis András, Vörös Szabolcs), majd az 1918-19-es katonai összeomlás körüli vitákat egy új monográfián keresztül (Ablonczy Bálint, Borbás Barna), végül az Álomvölgy fantázianevű természetvédelmi területen történő botrányos építkezést (Szigeti Balázs, Borbás Barna).

info_outline
 
More Episodes

Indul a Válasz Online szerkesztőségének podcastja, a HetiVálasz! Az első adás témája lapunk első éve: szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2018. december 10-én jelent meg az oldalunk az online nyilvánosságban. Ha szívesen hallgat minket, kérjük, támogassa a Válasz Online-t, mely 100%-ig szerkesztőségi tulajdonban van, és közösségi finanszírozásban működik: www.valaszonline.hu/tamogatas/