loader from loading.io

Skogsvei spesial episode 5 - Fagsamling vei 2021

Skogkurs-podden

Release Date: 09/17/2021

Skogsbilveien i møte med skogsmaskinen  show art Skogsbilveien i møte med skogsmaskinen 

Skogkurs-podden

I denne episoden er entreprenør Ole Bertil Reistad gjest, og sammen med veigutta på Skogkurs snakker vi om utfordringer og løsninger rundt skogsbilveier og skogsmaskinene.

info_outline
Skogsvei spesial - episode 6 show art Skogsvei spesial - episode 6

Skogkurs-podden

Vinteren er en fin tid for hogst. Det meste av hogsten medfører uttransport på skogsveinettet. Effektive og trygge veier på vinteren krever forberedelser, innsats underveis og litt etterarbeid for sikre at veien kommer raskt igjennom vårløsninga. Brøyting, skraping, strøing er temaer for denne episoden, og vi snakker om hvordan vintertransporten ofte oppleves for en tømmerbilsjåfør.

info_outline
Ved - alternativ til strøm show art Ved - alternativ til strøm

Skogkurs-podden

Strømprisene i store deler av Norge gått til himmels denne vinteren. Det samme har etterspørselen etter ved. Hvor mange kWt får man ut av en vedsekk, hvordan fyre på mest effektiv måte og hva kjennetegner god vedkvalitet? Dette og mange andre spørsmål får du svar på i denne podkasten.

info_outline
Vindfallhogst show art Vindfallhogst

Skogkurs-podden

En storstilt opprydding er satt i gang, og både profesjonelle skogsarbeidere med motorsag og maskiner er i sving, men også vanlige skogeiere som har funnet igjen motorsaga og hjelmen inne på låven.

info_outline
Skogsvei spesial episode 5 - Fagsamling vei 2021 show art Skogsvei spesial episode 5 - Fagsamling vei 2021

Skogkurs-podden

Årets fagsamling blir avholdt i Kristiansand og i denne episoden snakker vi om fagsamlingen. På årets fagsamling er bæreevne et hovedtema.

info_outline
Skogsvei spesial episode 4 - Bruer på landbruksveier show art Skogsvei spesial episode 4 - Bruer på landbruksveier

Skogkurs-podden

Dagens tema er bruer på landbruksveier - tilsyn, inspeksjon, vedlikehold og ansvar er noen av temaene som Martin og Steinar tar for seg i samtale med bru-konsulent og ingeniør Svend Lunden fra Akontroll AS.

info_outline
Skogsvei spesial episode 3 - Olsenbanden og Dynamitt Harry show art Skogsvei spesial episode 3 - Olsenbanden og Dynamitt Harry

Skogkurs-podden

I denne episoden har vi tre faste veigutta på Skogkurs med oss Paul Anders Lia, en meget rutinert skogsvei-entreprenør fra Skollenborg. Han har i løpet av årene blitt en spesialist på det vi i dag kaller «sprengfjellteknikken.

info_outline
Skogsvei spesial episode 2 - veiplanleggeren show art Skogsvei spesial episode 2 - veiplanleggeren

Skogkurs-podden

I denne episoden får vi innblikk i en veiplanleggers liv og du får vite noen grunner for hvorfor en veiplanlegger bør benyttes.

info_outline
Skogsvei spesial - episode 1 show art Skogsvei spesial - episode 1

Skogkurs-podden

Mye av hverdagen for 3 ansatte ved Skogkurs omhandler skogsveinettet.

info_outline
Skogkurs i Etiopia - hele episoden show art Skogkurs i Etiopia - hele episoden

Skogkurs-podden

Dette er hele episoden om Skogkurs i Etiopia. Her er det mye prat utenom prosjektet, om landet, kulturen og egne opplevelser. En nedkortet versjon som kun omhandler prosjektet er allerede publisert.

info_outline
 
More Episodes

På årets fagsamling er bæreevne et hovedtema.