loader from loading.io

Ørerne i maskinen - Den ordentlige fyrring

Lyt til ledelse

Release Date: 02/23/2017

Lyt til ledelse: 3 no go's i konflikfyldte samtaler show art Lyt til ledelse: 3 no go's i konflikfyldte samtaler

Lyt til ledelse

Hvordan formidler en chef sine budskaber til en borger uden hverken at optrappe en konflikt eller overskride sine beføjelser? I denne podcast giver centerchef Hanna Bohn Vinkel og erhvervspsykolog Trille Frodelund Lykke inspiration og teknikker til, hvordan du bliver bedre til samtaler, hvor du skal overbringe svære budskaber.

info_outline
Lyt til ledelse: Chefens relationelle samtalekompetencer show art Lyt til ledelse: Chefens relationelle samtalekompetencer

Lyt til ledelse

Hvad skal du som chef kunne for at lykkes med de samtaler, der kræver noget ekstra af dig? Fx samtalen med en leder, der modarbejder strategien eller med en direktør, som ikke har bakket dig op. I denne podcast fra Væksthus for Ledelse får du konkrete råd om, hvordan du styrker dine relationelle samtalekompetencer.

info_outline
Lyt til ledelse: Kampen om arbejdskraften show art Lyt til ledelse: Kampen om arbejdskraften

Lyt til ledelse

Der mangler hænder i det offentlige, og der vil mangle endnu flere fremover. Det kræver kontroversielle løsninger og et samarbejde på tværs af hele Danmark. Hvilken rolle spiller topledere i løsningen på at skaffe og skabe flere hænder? Og hvordan kan det gribes an? Lyt med når stadsdirektør i Aarhus Kommune Niels Højberg diskuterer udfordringen med to andre topledere i ny podcast fra Væksthus for Ledelse.

info_outline
Lydbog: Dit personlige lederskab show art Lydbog: Dit personlige lederskab

Lyt til ledelse

For at lykkes med at lede andre, skal du kunne lede dig selv, herunder kende dig selv og vide, hvilke værdier du bygger din ledelse på i ord og handling. Lyt til Væksthusets lydbog om dit personlige lederskab.

info_outline
Lyt til ledelse: Ledelse på tværs show art Lyt til ledelse: Ledelse på tværs

Lyt til ledelse

Hvordan udøver man ledelse på tværs af organisationer og fagligheder? Lyt med, når kommunaldirektør og tidligere ledelsesambassadør Jette Runchel sammen med en oversygeplejerske og sektionsleder drøfter deres erfaringer med at lede på tværs fra et fælles forskningsprojekt.

info_outline
Lyt til ledelse: En udforskning af ledelsesbegreber show art Lyt til ledelse: En udforskning af ledelsesbegreber

Lyt til ledelse

Hvad er mod i ledelse egentlig? Hvad indebærer ydmyghed, og kan vi tale om sårbarhed i ledelse? Lyt med når kommunaldirektør og tidligere ledelsesambassadør Jette Runchel dykker ned i en lidt mere filosofisk snak om ledelsesbegreber sammen med to chefer.

info_outline
Lyt til ledelse: Sammenhæng i ledelseskæden show art Lyt til ledelse: Sammenhæng i ledelseskæden

Lyt til ledelse

Chefer skal sikre sammenhæng i ledelseskæden, både opad, nedad og til siden. Men det er ikke lige til. Lyt med når ledelsesambassadør Jette Runchel sammen med en direktør og en chef drøfter chefens svære, men vigtige rolle i forhold til at sikre sammenhæng i ledelseskæden.

info_outline
Ledelse mod strømmen: Selvfølgelig skal vi løse det her show art Ledelse mod strømmen: Selvfølgelig skal vi løse det her

Lyt til ledelse

Skolechefen i Rudersdal Kommune var advaret, da regeringen lukkede landets skoler ned. Men det kom bag på Martin Tinning, da skolerne skulle åbne igen og i løbet af få uger stå klar med håndsprit og afstand mellem eleverne.

info_outline
Ledelse mod strømmen: Kommunikation er nummer 1 show art Ledelse mod strømmen: Kommunikation er nummer 1

Lyt til ledelse

Når vilkårene ændres hele tiden, bliver kommunikation ekstra vigtig. For lidt kommunikation skaber frustrationer, mens for meget kan hæmme fagligheden og medarbejdernes egen drivkraft. Det oplevede Bo Gammelgaard, leder af Handicap og Psykiatri i Næstved Kommune, da han selv og hans medarbejdere skulle manøvrere udsatte borgere gennem strømmen af nye retningslinjer og meldinger fra ministerier, der ikke altid gik i samme takt.

info_outline
Ledelse mod strømmen - Et stærkt relationelt fundament blev afgørende i krisen show art Ledelse mod strømmen - Et stærkt relationelt fundament blev afgørende i krisen

Lyt til ledelse

I løbet af få dage skulle medarbejderne på Herlev Hospital indrette sig på den nye virkelighed med corona. Ingen vidste, hvordan den så ud. Ledende overlæge på Herlev Hospital Lisbet Ravn fortæller i denne podcast fra Væksthus for Ledelse om, hvorfor det har gjort mange ting mulige, at hun i forvejen havde et godt relationelt fundament og benyttede sig af styrken ved at have beslutningskraft.

info_outline
 
More Episodes

Kan det overhovedet gøres ordentligt, og hvordan undgår både chef og medarbejder skrammer? Meget er i spil, når der skal skæres ned og fyres. Vært er Kurt Strand