#1 - Hvad er dysfagi? Mød Ole, der lider af tygge- og synkebesvær
Release Date: 11/07/2023
Lindskovs Podtalk
At blive kontaktet af en headhunter kan være en gamechanger – men hvordan håndterer man det? I denne episode ser vi nærmere på kandidaten: den menneskelige faktor, etik i headhunting og hvad der sker, når karriere og livsbane tager en uventet drejning. Jens Ulrik deler historier om kandidater, der fandt deres rette hylde – og hvad der sker, når et match ikke fungerer.
info_outlineLindskovs Podtalk
Hvordan fungerer headhunting egentlig? I denne episode dykker vi ned i de metoder, der bruges til at finde de bedste kandidater – ofte uden at de selv ved, at de er på udkig efter nyt job. Jens Ulrik forklarer forskellen på selection, outplacement og rekruttering, og hvordan man som virksomhed sikrer sig den helt rigtige profil. Vi får også et indblik i, hvordan digitale værktøjer og klassisk netværk spiller sammen i jagten på de bedste hoveder.
info_outlineLindskovs Podtalk
Jens Ulrik Olsen har haft en imponerende rejse fra farvehandler til top headhunter. I denne episode får vi et indblik i hans karrierevej, de skift, der har formet ham, og hvad der gør headhunting til en unik disciplin. Hvordan finder man de rigtige kandidater, og hvad betyder netværk, erfaring og intuition i jagten på den perfekte match? Jens Ulrik deler sine erfaringer – og måske et par hemmeligheder fra branchen.
info_outlineLindskovs Podtalk
Hvordan tiltrækker man medlemmer gennem frivillighed? Det kan du høre mere om i den her episode af vores podcast, hvor Michael Kastaniegaard, formand for ASK Hedeland, deler foreningens erfaringer. Han deler også sit indblik i, hvordan frivillighed ikke bare styrker fællesskabet, men også bliver en afgørende faktor i at tiltrække og fastholde medlemmer.
info_outlineLindskovs Podtalk
Uddannelse af fremtidens talenter. Jonas Vestergaard, Uddannelses- og Kommunikationschef fra Gorm Hansen A/S præsenterede virksomhedens ambitiøse lærlingestrategi ved årets Juleølkasse på den gamle maskinfabrik. Lyt med og hør, hvordan Gorm Hansen arbejder målrettet med at uddanne fremtidens talenter og sikre en stærk tilgang af dygtige fagfolk.
info_outlineLindskovs Podtalk
Den 4. december blev der afholdt Juleølkassen på den gamle maskinfabrik. Her holdt Georg Nielsen, adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S et spændende oplæg om transportsektoren. For hvordan binder transportsektoren mennesker og virksomheder sammen? Det kan du høre mere om i denne episode af vores podcast, hvor Georg giver indsigt i, hvordan sektoren spiller en afgørende rolle i at forbinde befolkninger, virksomheder og lande.
info_outlineLindskovs Podtalk
Hvorfor er frivillighed vigtigt? Og hvordan kan frivillige ildsjæle gøre en mærkbar forskel for lokalsamfundet? Det kan du høre mere om i den her episode af vores podcast, hvor Francisco Ortega, vicedirektør i Boligselskabet Sjælland uddyber, hvordan frivillighed og fællesskab kan bidrage til en positiv udvikling og skabe en forskel for lokalområdet.
info_outlineLindskovs Podtalk
Hvordan reducerer vi CO2-aftrykket gennem genanvendelse af byggeaffald, kompost - og snart også plast? Det kan du høre mere om i den her episode af vores podcast, hvor Christian Christensen, CEO i Solum A/S, deler sine inspirerende indsigter om, hvordan virksomheden arbejder målrettet på at mindske CO2-aftrykket gennem genanvendelse af byggeaffald, kompost - og inden længe også plast.
info_outlineLindskovs Podtalk
I denne dybtgående episode af vores podcast har vi fornøjelsen af at byde forfatter Morten Svennson velkommen, der vil diskutere sin bog, 'Lederskabets Mørke Sider'. Morten belyser de foruroligende aspekter af lederskab, såsom løgne, manipulation, snyd, og de destruktive ledelsesmønstre, der kan drive medarbejdere til at forlade deres job, hæmme kreativitet og træffe beslutninger uden hensyn til etik og moral. Hvordan kan ledere skabe en giftig organisationskultur, der fremmer mistrivsel og psykologisk utryghed? Morten vil udforske disse spørgsmål og dykke ned i de psykologiske...
info_outlineLindskovs Podtalk
Torsdag d. 1 februar blev der afholdt et netværks event hos Skoda i Roskilde. Dette event hedder Ølkassen og formatet er at talerne har 6 minutter til at tale om det emne der var planlagt for dagen, og de må kun bruge den mikrofon og ølkasse de får stillet til rådighed. Så ingen brug af powerpoints, video eller andre ting som man normalt bruger til en præsentation. Emnet til dette event var "omstilligsparathed" og du kan her kunne høre samtlige 8 taler. Målgruppen var erhvervsfolk i Roskilde og deltagerne var: Toast Master: Munter Lars Skjoldby - Skjoldby & Co Kenneth Fischer -...
info_outlineIndhold kommer...
Dysfagi – eller tygge- og synkebesvær - kan ramme både ældre og folk, som fx er opereret efter kræft i halsen eller lider af Parkinsons. Og den voksende befolkningsgruppe, der altså vurderes at være på flere end 300.000, har dét til fælles, at de har svært ved at få mad, der både kan tygges og synkes – og som samtidig indeholder den rigtige mængde næring.
Problemet med tygge- og synkebesvær er ukendt af mange familier og pårørende til mennesker med tygge- og synkebesvær.
Det vurderes, at omkring 6% af befolkningen lider af tygge- eller synkebesvær – også kaldet dysfagi. Dermed er der tale om en befolkningsgruppe, der er lige så stor som gruppen af mennesker, der lider af sukkersyge.
Men kendskabet til de udfordringer, som mennesker med tygge- og synkebesvær har i hverdagen er slet ikke på niveau med diabetes og de andre store lidelser, der optager medierne.
I denne udsendelse har vi sygeplejerske Ole Wridt i studiet. Han blev ramt af kræft i mandlerne og efter operation og strålebehandling mistede han evnen til at danne spyt og er i dag en af de godt 300.000 mennesker, der pga operation eller sygdom lider af tygge- og synkebesvær.
Ole Wridt fortæller om et liv med tygge- og synkebesvær. Han fortæller om den lange forberedelsestid. Om den ufrivillige sociale isolation, der følger af ønsket om ikke at ville være til besvær, når man bliver inviteret til middag hos familie og venner.
Vi taler også med Ole om de offentlige tilbud, hvor han undrer sig over, at han på sygehuset får tilbudt mad gennem sonde, der dels ikke stimulerer tyggemuskler og madoplevelsen – men som også koster 700 kroner i døgnet, mens han ikke bliver tilbudt ernæringsrigtig og tyggevenlig kost, der med fire måltider om dagen koster omkring det halve.
I den næste udsendelse har vi politikeren Tina Boel i studiet. Hun er medlem af Roskilde Byråd og Regionsrådet i Region Sjælland, hvor hun er gruppeformand for SF begge steder. I dén udsendelse taler vi med politikeren om, hvad hun kan gøre for at fremme kendskabet til dysfagi og
Gæster i studiet: Lone Larsen fra Vores Smagsløg og sygeplejerske Ole Wridt, der er dysfagi-ramt
Studievært: Lars Lindskov
Producer: Barraa Hussein, i studiepraktik fra Zealand