loader from loading.io

Hvorfor har USA stadig dødsstraf?

Amnesty lyd

Release Date: 06/09/2022

Medlemsblad: Døden i Ecuadors fængsler show art Medlemsblad: Døden i Ecuadors fængsler

Amnesty lyd

Myndighederne i Andeslandet Ecuador har mistet kontrollen i fængslerne, hvor hundredvis af indsatte er døde under store massakrer. Familiemedlemmer sørger og kræver svar på, hvordan deres kære kan blive dræbt i statens varetægt? Af Lise Josefsen Hermann

info_outline
Medlemsblad: Samtykkeloven er en succes show art Medlemsblad: Samtykkeloven er en succes

Amnesty lyd

Halvandet år er gået, siden et enigt Folketing stemte samtykkeloven igennem, og det blev strafbart at have sex med en person, der ikke samtykker. Den nye lovgivning er til stor gavn for ligestillingen, mener to af dem, der til dagligt kæmper for voldtægtsofres rettigheder.

info_outline
Medlemsblad: Angrebet med Pegasus show art Medlemsblad: Angrebet med Pegasus

Amnesty lyd

I månedsvis overvågede Ungarns myndigheder den undersøgende journalist Szabolcs Panyi ved hjælp af den dyrt indkøbte spyware Pegasus. I dag kæmper landets menneskerettighedsorganisationer for at standse ulovlig overvågning i Ungarn. 

info_outline
Medlemsblad: På sporet af krigsforbrydelser i Ukraine show art Medlemsblad: På sporet af krigsforbrydelser i Ukraine

Amnesty lyd

Amnestys våbenekspert Brian Castner interviewer øjenvidner og graver sig igennem ruinerne i Ukraines ødelagte byer for at finde bomberester, der kan dokumentere krigsforbrydelser. 

info_outline
Det Det "nye" Afghanistan begynder ved år nul

Amnesty lyd

Musikken er afblæst. Sport gjort haram, kunsten bandlyst og lig stilles igen offentligt til skue. Hver dag strammer det nye styre i Afghanistan den religiøse spændetrøje om civilsamfundet. Ikke mindst om landets magtesløse kvinder.  Af Thea Pedersen

info_outline
Hvorfor har USA stadig dødsstraf? show art Hvorfor har USA stadig dødsstraf?

Amnesty lyd

70 procent af verdens lande har afskaffet dødsstraffen. Men USA bliver ved med at henrette sine borgere. Det har forfærdet og fascineret jurist Martin Martensen-Larsen siden han var dreng. I dag bruger han kunsten til at hive dødsstraffen frem i lyset og tvinge os til at se den i øjnene. Han har solgt billetter til en henrettelse og udstillet en henrettes aske i et timeglas. Hør hvorfor i Amnestys podcast om dødsstraf. Medvirkende: Martin Martensen-Larsen Lyddesign: Jonas P. Sørensen

info_outline
Medlemsblad: Talibans brudte løfter show art Medlemsblad: Talibans brudte løfter

Amnesty lyd

Da Taliban overtog magten i Afghanistan i august 2021, skete det med løfter om, at de ville respektere afghanernes rettigheder. Virkeligheden blev dog en anden, og særligt hårdt er det gået ud over landets kvinder. Mød lægen, thaibokseren og advokaten, der ikke kan kende deres nye liv i Talibans Afghanistan. 

info_outline
Medlemsblad: Polens frie fald show art Medlemsblad: Polens frie fald

Amnesty lyd

Siden regeringsskiftet i 2015 har Polens regering været i clinch med grundlæggende menneskerettigheder. Retssikkerhed, pressefrihed, kvinde- og LGBTI+rettigheder er alle blevet forringet. Og de, der kæmper imod, er under pres fra en regering, der forsøger at bremse kritikken med opslidende retssager.

info_outline
Medlemsblad: Mumitrolde for menneskerettigheder show art Medlemsblad: Mumitrolde for menneskerettigheder

Amnesty lyd

Afskyen overfor ufrihed var en stærk drivkraft for Mumitroldenes skaber, Tove Jansson, der som ung satiretegner drev gæk med samtidens diktatorer. I et nyt samarbejde tænder Mumitroldene lys for menneskerettighederne til støtte for Amnesty International.  

info_outline
Medlemsblad: I clinch med de simple fortællinger show art Medlemsblad: I clinch med de simple fortællinger

Amnesty lyd

Imens kaos og desperationen i Kabuls lufthavn i august gik verden rundt, valgte dokumentarist- og journalist Nagieb Khaja at krydse grænsen ind til Afghanistan for at dække Talibans magtovertagelse. Han er drevet af lysten til at punktere stereotype og simple forklaringer på, hvorfor ekstremistiske bevægelser opstår og får opbakning i befolkningen.

info_outline
 
More Episodes

70 procent af verdens lande har afskaffet dødsstraffen. Men USA bliver ved med at henrette sine borgere. Det har forfærdet og fascineret jurist Martin Martensen-Larsen siden han var dreng. I dag bruger han kunsten til at hive dødsstraffen frem i lyset og tvinge os til at se den i øjnene. Han har solgt billetter til en henrettelse og udstillet en henrettes aske i et timeglas. Hør hvorfor i Amnestys podcast om dødsstraf.

Medvirkende: Martin Martensen-Larsen

Lyddesign: Jonas P. Sørensen