loader from loading.io

Trailer - Gottsundamördaren: Mathias Berg

Bakom galler

Release Date: 02/28/2020

Trailer till - Barnamördaren: Andreas show art Trailer till - Barnamördaren: Andreas

Bakom galler

Andreas har suttit på rättspsyk i över 15 år efter att ha begått det kanske mest svårbegripliga brottet: tagit livet av sitt eget barn. Hur är det möjligt? Finns det ens en väg tillbaka? För Bakom galler berättar han nu för första gången om vad det var som hände och vad som enligt honom leder fram till mordet. Dagen då han fyller 24 år går han ut i skogen med sin 3-åriga dotter för att plocka svamp. Det kommer att bli hennes sista dag i livet.

info_outline
Trailer - Gottsundamördaren: Mathias Berg show art Trailer - Gottsundamördaren: Mathias Berg

Bakom galler

Mathias Berg dödade en man som han känt sedan barnsben. I en exklusiv intervju för Bakom galler berättar han om mordet i Gottsunda i början av juli 2006. Vad drev honom att döda mannen, och hur ser han på det som hände i dag? Under tiden på anstalt har han träffat kärleken inte mindre än två gånger och säger också att han förändrats. Efter ett liv som kantats av missbruk och kriminalitet känner sig Mathias Berg redo att få livstidsstraffet tidsbestämt och komma ut.

info_outline
Trailer - Dubbelmördaren på Gotland: Peter Grönkvist show art Trailer - Dubbelmördaren på Gotland: Peter Grönkvist

Bakom galler

Peter Grönkvist fick livstids fängelse för ett dubbelmord på Gotland 2005 där han slog ihjäl och grävde ner ett par i 50-årsåldern. Det hittades av en grävmaskinist i ett sandtag i Fröjel på södra Gotland, en vecka efter att de hade slagits ihjäl. Åklagaren i fallet beskrev i domstolen händelseförloppet som "grymt och skrämmande. Offren har fått lida länge och haft dödsskräck".

info_outline
Ny säsong - Exklusivt på PodMe show art Ny säsong - Exklusivt på PodMe

Bakom galler

Premiär för säsong 2!

info_outline
Solvallamördaren: Janne Raninen  show art Solvallamördaren: Janne Raninen 

Bakom galler

Janne Raninen hade inte ens fyllt 21 år när han åtog sig att mörda gangstersveriges mäktigaste man, den ökände Dragan Joksovic. Under tiden i fängelse var han med och bildade rapgruppen Kartellen. Hans brottsliga liv fortsatte och i dag sitter han åter i fängelse – för mordet på sin barndomsvän. Han berättar om morden, om raptexter han ångrar och om hur han nu lämnat brotten bakom sig och vill finnas för sin dotter. 

info_outline
Bakom galler - Premiär snart! show art Bakom galler - Premiär snart!

Bakom galler

Snart har Bakom galler premiär. Podcasten som tar dig med bakom murarna och sätter dig öga mot öga med några av vår tids största brottslingar.

info_outline
 
More Episodes
Mathias Berg dödade en man som han känt sedan barnsben, en man som hans mamma hade en relation till under flera år. I en exklusiv intervju för Bakom galler berättar han om mordet i Gottsunda i början av juli 2006. Vad drev honom att döda mannen, och hur ser han på det som hände i dag? Hur påverkade uppväxten, där han blev utslängd från sitt hem som tioåring, hans val och handlingar senare i livet? Under tiden på anstalt har han träffat kärleken inte mindre än två gånger och säger också att han förändrats. Efter ett liv som kantats av missbruk och kriminalitet känner sig Mathias Berg redo att få livstidsstraffet tidsbestämt och komma ut. I intervjun säger han att han förändrats under anstaltstiden och att han nu kan hantera sin impulsivitet bättre. I början av mars får Mathias Berg också besked på sin andra ansökan om att få straffet tidsbestämt.