loader from loading.io

Blodad tand podcast-Avsnitt 41: Covid-19-Tandvårdsspecial-Smittskydd

Blodad tand

Release Date: 03/21/2020

Avsnitt 52: Våldsutsatta patienter i tandvården show art Avsnitt 52: Våldsutsatta patienter i tandvården

Blodad tand

Anna Jinghede från avsnitt 51 berättar om hur vi inom tandvården skall tänka och agera kring de patienter som vi möter i tandvården som är utsatta för våld i sin närhet. Här kan vi verkligen göra en insats genom att agera på rätt sätt.

info_outline
Avsnitt 51: Tandläkare och Polis-Anna Jinghede show art Avsnitt 51: Tandläkare och Polis-Anna Jinghede

Blodad tand

Nytt avsnitt ute!! Missa inte denna intervju med tandvårdens resurs inom polisen och polisens resurs inom tandvården. Möt Anna Jinghede som är både tandläkare, polis, forskare , författare och driver sin egen podcast. Hon har på ett imponerande sätt lyckats kombinera sina yrken. In och lyssna!

info_outline
Avsnitt 50: Utveckla din klinik: Remisser show art Avsnitt 50: Utveckla din klinik: Remisser

Blodad tand

Att remittera en patient är inte alltid så enkelt. Vilken patient skall remitteras och vilken ska du behandla själv? Vem ska du remittera till? Vad ska du skriva i remissen? Skickar du dina remisser digitalt eller analogt? Detta och mycket mera kommer du att få svar på i detta avsnitt av Blodad tand.  Glad sommar och trevlig lyssning! 

info_outline
Avsnitt 49:Tandvårdsutredningen 2021 show art Avsnitt 49:Tandvårdsutredningen 2021

Blodad tand

Avsnitt 49: Tandvårdsutredningen 2021 Vad står det egentligen i den senaste tandvårdsutredningen? Vad kommer den att betyda för oss som arbetar i tandvården och för våra patienter? Vad kan vi påverka? Svaren på dessa frågor och fler, kring tandvårdsutredningen för en jämlik tandhälsa, får ni av gästerna Patrik Andrén, TEV:s (Tandläkare - egen verksamhet) ordförande, Chaim Zlotnik, Tandläkarförbundets och Tjänstetandläkarnas ordförande samt Jenny Måhlgren,  Tandläkarförbundets kanslichef. Hoppas detta avsnitt kommer till nytta!    @tandpodden

info_outline
Avsnitt 48: Att sätta igång med implantatbehandling show art Avsnitt 48: Att sätta igång med implantatbehandling

Blodad tand

För alla er som precis har startat, funderar på att starta eller som redan jobbar med implantat. Här kommer ett avsnitt som ni inte vill missa! Tune in på Blodad tand avsnitt 48.

info_outline
Avsnitt 47: Var stolt över din mun show art Avsnitt 47: Var stolt över din mun

Blodad tand

Missade du Internationella munhälsodagen den 20 mars? Oroa dig inte. Blodad tand sänder här Svenska tandläkarförbundets debatt där munnens och tändernas betydelse för självkänslan diskuteras. Deltagare: Karin Sjögren, Jari Taghavi, Helena Domeij, Nicole Winitsky, Matilda Wurm, Monica Barr Agholme och Chaim Zlotnik. Lyssna och håll diskussionen levande! SBU= Statens beredning för medicinsk och social utvärdering  

info_outline
Avsnitt 46: Attraktiv klinisk handledning  show art Avsnitt 46: Attraktiv klinisk handledning 

Blodad tand

Är du nyutexaminerad tandläkare? Leder du en verksamhet i en svårrekryterad ort? Är du inte längre kliniskt verksam som tandläkare men vill inte släppa odontologin ännu? Då är detta avsnitt precis för er. Hör tandläkare Sven Johansson berätta om sin kliniska handledningsmodell som hjälpt att rekrytera tandläkare till tidigare svårrekryterade orter. Ni får även möta den nyutexaminerade tandläkaren Ludvig Nordström, som handleds av Sven, och höra honom berätta om vad kliniska handledningen har betytt för honom och hans kollegor. God jul och trevlig lyssning!

info_outline
Avsnitt 45: Fokus på kvalitet show art Avsnitt 45: Fokus på kvalitet

Blodad tand

Avsnitt 45: Fokus på kvalitet Möt Marcus Dagnelid som driver två stora privatkliniker på Västkusten med ett exceptionellt fokus på hög kvalitet i verksamheten. Vare sig du är klinikchef eller medarbetare, vare sig du vill utveckla din verksamhet eller vässa din odontologiska kompetens så kommer ni att hitta bra tips och tankar att ta med er in i er egen verksamhet. Och missa inte möjligheten att registrera er gratis till online symposiet med bland annat världskända namn som Professor Daniel Buser (Schweiz), Dr Scott Gantz (USA) och inte lika världskända namn som t.ex. Dr Nicole...

info_outline
Avsnitt 44: Estetisk tandvård show art Avsnitt 44: Estetisk tandvård

Blodad tand

Blodad tand avsnitt 44-Estetisk tandvård Vad är estetisk tandvård? Hur utför man sina behandlingar så estetisk som möjligt? Hur kan man fördjupa sig inom ämnet estetisk tandvård? Det finns många frågor och det har länge efterfrågats ett avsnitt i podden om estetisk tandvård. Så, det våra lyssnare vill ha, det får ni! I detta avsnitt intervjuas Hilda Zollitsch och Cecilia Eichenholz Ömo om deras bok "Estetisk tandvård - en handbok för allmäntandläkaren". Önskar er trevlig och lärorik lyssning!

info_outline
Avsnitt 43: Framtidstro show art Avsnitt 43: Framtidstro

Blodad tand

I detta avsnitt av Blodad tand får ni möta två rykande färska tandläkare, Mira Florin och Arthur Artlock. De har precis har tagit examen och ska ut i arbetslivet och har dessutom har givit ut den så användbara boken ”Handbok för tandläkare”. Ett tips: check it out! Ni får också lyssna på Blodad Tands senaste medarbetare, Amanda Hammarström. Med kollegor som dessa så går tandvården mot en bra framtid! Vi kommer att prata om: Corona-riktlinjer på kliniken Arthur och Mira Examen och tandläkarutbildningen under Corona Första arbetsplatsen Tandläkarutbildningen på KI...

info_outline
 
More Episodes

Hej på er! Har ni saknat information om hur vi inom tandvården ska tänka i dessa Corona-tider? Det har i alla fall vi på Blodad tand gjort. Därför kommer här detta rykande färska avsnitt inspelat fredag kväll och rekordpublicerat idag. Det är en intervju med Tandläkaren och Docent Mikael Zimmerman som besitter gedigna kunskaper om hygien inom tandvården. Hoppas det kommer er till nytta!

Och hörni, detta är tuffa tider för alla. Sköt om er, ta hand om varandra!