loader from loading.io

Avsnitt 174: Carina Bergfeldt

Dagens människa

Release Date: 04/12/2023

Avsnitt 194: Carin Götblad show art Avsnitt 194: Carin Götblad

Dagens människa

I avsnitt 194 möter vi Carin Götblad, polischef och polismästare vid polisens nationella, operativa avdelning, Noa. Vi pratar om det faktum att hon fick rätt när hon för många år sedan förutsåg utvecklignen av gängkriminalitet i Sverige, om varför hon inte vill ha New age i kyrkan och om hur hon som polischef fick lära sig ha tålamod med förortsungdomar.

info_outline
Avsnitt 193: Susanna Birgersson, ledarskribent show art Avsnitt 193: Susanna Birgersson, ledarskribent

Dagens människa

I avsnitt 193 möter vi ledarskribenten och krönikören Susanna Birgerssson. Vi pratar om att vara en konservativ förälder, och om hennes önskan att ge sina barn annan kultur och andra värderingar än vad de kan få genom skärmarna och omvärlden. Susanna berättar om uppväxten med nio syskon och om att bli kristen på nytt i vuxen ålder. Vi pratar om att gömma sig i Guds godhet och om frestelsen att känna förakt för den som inte tänker som en själv.   

info_outline
Avsnitt 192: Gunilla Persson show art Avsnitt 192: Gunilla Persson

Dagens människa

I avsnitt 192 möter vi artisten, tv-profilen och hollywoodfrun Gunilla Persson. Vi pratar om Gunillas längtan efter att sjunga om Jesus på olika platser i Sverige, om varför svenskar tycker det är så konstigt när hon pratar om sin tro, om kärleken från publiken i Melodifestivalen och om hatstormen som blev hennes genombrott. 

info_outline
Avsnitt 191: Kishti Tomita show art Avsnitt 191: Kishti Tomita

Dagens människa

I Avsnitt 191 av Dagens männsika möter vi Kishti Tomita, röstcoachen bakom uttrycket "halleluja moment". Vi pratar om hur ett hallelujamoment känns och om att bli petad från Idoljuryn. Om tiden då Kishti befann sig i själens mörka natt och om att ta sekund för sekund, tills meningen och lusten återvänder och om kallet att hjälpa andra att hitta sin plats. 

info_outline
Avsnitt 190: Liam Norberg show art Avsnitt 190: Liam Norberg

Dagens människa

I avsnitt 190 av podden Dagens människa möter vi Liam Norberg: skådespelare, författare, filmmakare, småbarnspappa och en gång i tiden kriminell och dömd för ett stort värdetansportrån. Vi pratar om förvandlingen som började på häktet och sedan fortsätter hela livet, om att få förlåtelse av den person han en gång sköt i axeln, om skillnaden mellan gängvåld då och nu och om hur man gör för att höra Guds röst. 

info_outline
Avsnitt 189: Amanda Jonegård från Avsnitt 189: Amanda Jonegård från "Love is Blind"

Dagens människa

I avsnitt 189 möter vi Amanda Jonegård, känd från succé-realityserien Love is blind. Vi pratar om fördelarna med att dejta utan att se den andre, om att gifta sig efter bara några veckor, hantera skvaller och chockartade besked om den som just blivit ens make och om att alltid ha nära till en bön. Vi undrar hur det var att bli "den kristna tjejen" med hela Netflix och om allas enorma nyfikenhet på hennes tro. 

info_outline
Avsnitt 188: Benjamin Elfors från Bildningskomplexet show art Avsnitt 188: Benjamin Elfors från Bildningskomplexet

Dagens människa

I det 188:e avsnittet av Dagens människa möter vi journalisten Benjamin Elfors, mannen bakom podden Bildningskomplexet. Vi pratar om hans judiska identitet och hur det är att leva som jude i Sverige i dag, när antimemitismen återigen växer i vårt samhälle. Om rädslan bland hans judiska vänner, om de rigorösa säkerhetsåtgärder som just nu omger judiska sammankomster och om Benjamins eget, komplicerade förhållande till Gamla testamentets texter om judarna som Guds utvalda folk. 

info_outline
Avsnitt 187: Elisabeth Svantesson show art Avsnitt 187: Elisabeth Svantesson

Dagens människa

I Dagens människa avsnitt 187 möter vi Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson. Vi pratar om hennes förflutna i trosrörelsen, och om tron som varit stark ända sen hon var liten. Om moderaternas hårdare tag mot brottslighet och kriminalitet, om den kritiserade klimatpolitiken och om att växa upp med en mamma som led av psykisk ohälsa. 

info_outline
Avsnitt 186: Ingvar Carlsson show art Avsnitt 186: Ingvar Carlsson

Dagens människa

I det 186:e avsnittet möter vi Ingvar Carlsson, socialdemokrat och den som en gång i tiden tog över som Sveriges statsminister när Olof Palme mördades. Vi talar om hur döden påverkat hans liv, hur den tagit människor ifrån honom, men också lärt honom saker och faktiskt också givit honom själva livet.

info_outline
Avsnitt 185: Louie Marti show art Avsnitt 185: Louie Marti

Dagens människa

I det 185:e avsnittet möter vi skådespelaren, författaren, sjökaptenen och föreläsaren Louie Marti. Vi pratar om att vara den som inte vänder andra kinden till och om miraklet som räddade hans mammas liv, om varför han sökte sig till Hells Angels och om att spela rysk maffiaboss utan att kunna ett ord ryska. 

info_outline
 
More Episodes

I avsnitt 174 möter vi journalisten och programledaren Carina Bergfeldt. Vi pratar om en god Gud som sitter bland en massa TV-skärmar och somnar, om pastorn på deathrow i Texas, om ungdomsåren i pingstkyrkan då hon lärde sig lyssna på DC Talk, och om varför Carina alltid haft lätt för att möta människor som fallit offer för våld och övergrepp.