loader from loading.io

38 - Gisela Nilsson

Dramatikerpodden

Release Date: 02/01/2022

50 - Ivar Waldemarson show art 50 - Ivar Waldemarson

Dramatikerpodden

Ivar Waldemarson om envishet, kreativitet, feedback, utbildning och dramatiseringen av Karin Smirnoffs romantrilogi om Jana Kippo. Med mera!

info_outline
49 - Anton Elmgren show art 49 - Anton Elmgren

Dramatikerpodden

Anton Elmgren om lust och lekfullhet, campig skräck, rollspel, att ta ut sin frustration på inkorgen och den toxiska karaktär som tar med honom ut på äventyr när han skriver. Med mera!

info_outline
48 - Lovisa Onnermark show art 48 - Lovisa Onnermark

Dramatikerpodden

Lovisa Onnermark om trygghet, ansvar, att längta efter nya uttryckssätt och att inte regissera sina egna pjäser. Med mera!

info_outline
47 - Dimen takeover: Arne Lygre show art 47 - Dimen takeover: Arne Lygre

Dramatikerpodden

Dimen Abdulla pratar med Arne Lygre om rytm och replik, form, ekonomi, intuition kontra rationalitet, Lars Norén och vändpunktspjäser. Med mera!

info_outline
46 - Christina Ouzounidis show art 46 - Christina Ouzounidis

Dramatikerpodden

Christina Ouzounidis om att söka ett språk för det vi gör när vi skriver dramatik, teatertextens regelverk, befria sig från sig själv, spelbarhet, avhandlingen "Tvivel: replikernas poetik" och skrivandet av "Kung Mor" tillsammans med Jenny Tunedal. Med mera!

info_outline
45 - Dimen takeover: Alexandra Loonin show art 45 - Dimen takeover: Alexandra Loonin

Dramatikerpodden

Dimen Abdulla pratar med Alexandra Loonin om att levla konstnärligt, trender inom teatern, monopolisering av produktioner, Alex Schulman, den litterära och den dramatiska texten och scenkritiken. Med mera!

info_outline
44 - Erik Holmström show art 44 - Erik Holmström

Dramatikerpodden

Erik Holmström om form, lust, jobbiga skrivrutiner, sex med dockor, att vara omtyckt och vad han är riktigt stolt över. Samtalet är inspelat inför publik på Scenkonstbiennalen i Västerås 2022.

info_outline
43 - Paula Stenström Öhman show art 43 - Paula Stenström Öhman

Dramatikerpodden

Paula Stenström Öhman om att gå nära verkligheten, uppladdningen inför att börja skriva, hur rollfigurerna i hennes pjäser hänger ihop och det magiska mötet med dramaturgen Eva-Maria Benavente Dahlin. Samtalet är inspelat inför publik på Scenkonstbiennalen i Västerås 2022.

info_outline
42 - Elmira Arikan show art 42 - Elmira Arikan

Dramatikerpodden

Elmira Arikan om varför det är så härligt i att skriva tillsammans med andra, samarbetet med Farnaz Arbabi, att rucka på förlegade processer och examensproduktionen Brinn - en samproduktion mellan Teaterhögskolan i Malmö och Unga Klara.

info_outline
41 - Samantha Ohlanders show art 41 - Samantha Ohlanders

Dramatikerpodden

Samantha Ohlanders om att skapa bra stämning, bygga folkrörelse, landsbygd, skillnaden mellan att skriva musik-låttexter-krönikor-och-manus, bära sina egna ord och skaffa nya vänner genom att göra konst ihop.

info_outline
 
More Episodes

Gisela Nilsson om att dramatisera sin mammas vittnesmål från deporteringen till koncentrations- och krigsfångelägret Bergen-Belsen, att tro på sina egna idéer, lita på sin intuition och att skriva i nära samarbete med dramaturg.