loader from loading.io

"Herrelösa Boliden- vem sitter i förarsätet?"

Börslunch

Release Date: 03/15/2024

“Vissa investmentbolag kommer och går men Investor består” show art “Vissa investmentbolag kommer och går men Investor består”

Börslunch

Börslunch tar sig an de populära investmentbolagen och fokuserar extra mycket på Investor, Kinnevik, Bure och Latour. Med och analyserar bolagen är Frida Bratt från Nordnet och Felicia Schön från Avanza.

info_outline
Två kursdubblande kvalitetsbolag show art Två kursdubblande kvalitetsbolag

Börslunch

Börslunch analyserar två börsklassiker och tillika kursdubblare, Trelleborg och Alfa Laval. Har de mer att ge? Gäster i programmet är Alexander Jansson från CB Fonder och Martin Blomgren från Placera.

info_outline
”Aktien skulle kunna gå 50 procent” show art ”Aktien skulle kunna gå 50 procent”

Börslunch

Kan säkerhet bli en börsvinnare framöver? I Börslunch pratar vi om Assa Abloy, som har gått helt okej på börsen, och Securitas och Loomis, som inte har imponerat. Gäster i studion är Anders Rudolfsson från DNB och Anders Roslund från Pareto.

info_outline
Därför är det dags för Europa - även på aktiemarknaden show art Därför är det dags för Europa - även på aktiemarknaden

Börslunch

Eurovision pågår i Malmö och EU-valet närmar sig. Men hur heta är egentligen europeiska aktier? Det diskuteras i dagens Börslunch. Gäst är Carl-Henrik Söderberg, analytiker på IG Markets. I programmet sias det även om vem som vinner årets upplaga av Eurovision. Blir det kanske Kroatien eller Schweiz?   Programledare: Jonas Malmborg

info_outline
Stora kursrörelser och stor potential för it-bolagen show art Stora kursrörelser och stor potential för it-bolagen

Börslunch

Cyberattacker är idag ett allvarligt hot mot samhället. I takt med den snabba digitalisering av Sverige så ökar också sårbarheten för cyberangrepp. I dagens Börslunch ska vi därför lära oss mer om cybersäkerhet och hur man kan investera i den här sektorn.

info_outline
”Det finns ingen grön planekonomi” show art ”Det finns ingen grön planekonomi”

Börslunch

Den gröna omställningen är i full gång. Vad är status just nu och vilka bolag kan bli vinnare på utvecklingen? Det diskuteras i dagens Börslunch. Gäster är Johanna Kull från Carnegie och Lars Frick från Placera   Programledare: Magdalena Kowalczyk och Jonas Malmborg

info_outline
Dags för Scania att ta revansch på Volvo? show art Dags för Scania att ta revansch på Volvo?

Börslunch

Börslunch snackar och analyserar lastbilar. Är Hisingens stolthet Volvo störst, bäst, snabbast och mest köpvärd? Eller är det Södertäljes stjärna Scania, som ingår i koncernen Traton, som är det? Det diskuteras med analytikern Hampus Engellau från Handelsbanken och sparekonomen Philip Scholtzé från Avanza.  

info_outline
Ericsson experternas favorit i hårt pressad bransch show art Ericsson experternas favorit i hårt pressad bransch

Börslunch

Börslunch tar sig i dag an de nordiska telekombolagen Ericsson och Nokia. Hur skiljer de sig från de gyllene åren för 20 till 25 år sedan och hur ser framtiden ut? Gäster i studion är Joachim Gunell från DNB och Lars Söderfjell från Ålandsbanken.

info_outline
”Mer drama i kurserna än i rapporterna” show art ”Mer drama i kurserna än i rapporterna”

Börslunch

Det är dags att lägga ytterligare en rapportperiod bakom sig. I Börslunch sammanfattar vi höjdpunkterna och lågtrycken tillsammans med Joakim Bornold från Levler och Marcela Klang från Handelsbanken.

info_outline
”Sporten är elefanten i tv-rummet ”Sporten är elefanten i tv-rummet"

Börslunch

Hur ser framtiden ut för tv på börsen? Börslunch fokuserar i detta avsnitt på Telia, som tros vara på väg att sälja TV4 med stor förlust och Viaplay, som gör enorma förluster och vars börsvärde nästan är utraderat. Gäster är medievetaren Olle Lidbom och Rasmus Engberg, analytiker på Handelsbanken.

info_outline
 
More Episodes
Börslunch tar pulsen på ett Stockholmsbörsens tyngsta bolag – metallproducenten Boliden. Det blir mycket bly, zink, nickel och koppar.
För analysen står Christian Kopfer, analytiker på Handelsbanken, och Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Investment Banking.