Sydjysk Verdensklasse
Du kan få studerende i din virksomhed i et kortere forløb og få hjælp med de udfordringer, som du står med. Sådan lyder tilbuddet fra Designskolen Kolding, som låner sine studerende ud til virksomheder, der har brug for at gøre brug af design-metoder. Hvordan hjælper de studerende egentlig dig som virksomhed Det spørger vi og om i denne sidste episode i vores tema om designtækning. Bemærk: Podcasten er på engelsk. Læs mere på og
info_outline Tænk design og klynger ind i din digitale satsningSydjysk Verdensklasse
Gode digitale løsninger er designet godt fra starten. Så enkelt kan det egentlig siges, men der er mere til digital innovation. Det kan du blive klogere på ved at lytte til fra Digital Lead og fra Designskolen Kolding. Hvordan arbejder man med digitalisering og designtækning? Det spørger vi om i denne anden episode i vores tema om designtækning. Læs mere på og og på
info_outline Design? Er det ikke noget med tøj eller møbler?Sydjysk Verdensklasse
Typisk tænker folk på formen, når de tænker på design. Der er dog meget mere i det på Designskolen i Kolding. og har erfaringer med mange virksomheder, som har designet sig ud af problemstillinger og udfordringer. Hvordan kan du som virksomhed arbejde med design og øge top- og bundlinje eller udvikle løsninger, der gør jer mere konkurrencedygtige? Det spørger vi om i denne første episode af vores tema om designtækning. Læs mere på og
info_outline Lav ledighed udskyder ordrer: Problemet vokserSydjysk Verdensklasse
Ledigheden er rekordlav, og virksomhederne efterspørger arbejdskraft. Det gør de også hos Stansomatic i Billund, hvor ordrer må udskydes til næste måned. Lyt med, når HR- og administrationschef Claus Ransborg fortæller om udfordringerne. Du får også gode råd fra Iben Arvad Hansen, direktør i foreningen work-live-stay, som netop arbejder med tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft. Læs mere på , på eller
info_outline Mere fakta, mindre fornemmelse hos ProcudanSydjysk Verdensklasse
- Vi er faktabaserede og får af-eller bekræftet en fornemmelse, forklarer salgschef Martin Jakobsen.
info_outline Få et indtryk af Industriens DagSydjysk Verdensklasse
Trekantområdet Danmark bød 3. november 2021 indenfor til Industriens Dag.
info_outline Sort skepsis blev afløst af grøn handlingSydjysk Verdensklasse
Martin Riis Holm sad med korslagte arme til oplægget om grøn omstilling: Min virksomhed er dansk, og Danmark er en klimaduks. Tænkte direktøren. Det holdt ikke stik.
info_outline Du sikrer firmaets bundlinje ved at tænke grøntSydjysk Verdensklasse
Den grønne udvikling er sat i gang. Hos nordens største genvindingsvirksomhed Stena Recycling har de udover affaldshåndtering også fået en rådgivende rolle i produktudvikling, så produktet kan genbruges i sidste ende.
info_outline Fælles fodslag ka' gi' flere sydjyske motorveje og jernbanerSydjysk Verdensklasse
Asfalt, skinner, havne og landingsbaner er vigtige for sydjysk erhvervsliv, så hvad betyder den seneste infrastrukturaftale?
info_outline Oplev en dag på klimafolkemødet 2021Sydjysk Verdensklasse
2.-4. september var der klimafolkemødet i Middelfart, og det har udviklet sig til en national begivenhed. Vi tog med for at give jer lyttere et indtryk af arrangementet fra åbningsdagen på klimafolkemødet.
info_outline- Det vi måler, kan vi påvirke, siger Mette Due Andersen, divisionsdirektør i Danæg. Virksomheden har en ambition om at blive mere bæredygtig år for år, og leder derfor efter mål for bæredygtighed.
Hun deltager sammen med kvalitetschef Lars H. Thomsen fra Danæg i denne podcast-episode af Sydjysk Verdensklasse, hvor vi ser nærmere på bæredygtige fødevarer.
Fødevarer er en af Sydjyllands styrkepositioner, og der er klare indikationer af, at bæredygtighed bliver et konkurrenceparameter i de kommende år. Derfor ser vi nærmere på udfordringer og gevinster ved den rejse, man skal ud på for at blive bæredygtig – eller vi skulle måske sige bæredygtigere, fordi der ikke er nogen synlig målstreg eller endeligt slutmål.
Stort nyt område med megen usikkerhed
Bæredygtighed og bæredygtige fødevarer lader sig ikke bare sådan måle. Det fortæller Kristin B. Munksgaaard, professor ved Syddansk Universitet. Hun har blandt andet forsket i bæredygtighed, innovation og samarbejde inden for fødevarer.
- I den økonomiske teori og erhvervsøkonomi har vi i årtier haft mål for hvordan det er, at vi måler vækst og efterspørgsel. Men bæredygtighed er noget, som kommer frem nu. Hvordan måler vi om en dansk tomat produceret i et drivhus, er mere bæredygtig, end en spansk tomat produceret under sydens sol, spørger hun i denne episode af Sydjysk Verdensklasse.
Sammen giver de tre gæster deres syn på udfordringer, milepæle og gevinster for bæredygtig fødevareproduktion.
I episoden testes også et værktøj, som du finder på hjemmesiden sdu.dk/ier/bf