loader from loading.io

Ett missionellt liv #26 -- Se till mig som liten är

Ett missionellt liv

Release Date: 11/12/2020

Ett missionellt liv #38 -- Tillbakablickar och framtidsdrömmar show art Ett missionellt liv #38 -- Tillbakablickar och framtidsdrömmar

Ett missionellt liv

I maj 2022 valdes Linalie Newman och Ingemar Forss för en ny mandatperiod som missionsdirektorer för Evangeliska Frikyrkan (EFK). De valdes för första gången 2018 och funderade då på olika sätt att kommunicera, vilket födde tanken på en egen podd - Ett missionellt liv.  Följ med när Linalie och Ingemar nu fyra år senare stannar upp för att blicka tillbaka på några olika möten de gjort med människor i podden. De blickar även framåt och pratar om längtan och drömmar för framtiden. Inslagen i podden kommer från avsnitt #5, #17 och #22. Evangeliska Frikyrkan: ...

info_outline
Ett missionellt liv #37 -- Gud som haver... Ett samtal utifrån SVT:s dokumentär show art Ett missionellt liv #37 -- Gud som haver... Ett samtal utifrån SVT:s dokumentär

Ett missionellt liv

Linalie och Ingemar samtalar tillsammans med Lena Hugo Johansson, pastor och föreståndare i Brickebergskyrkan i Örebro, utifrån SVT:s dokumentärserie ”Gud som haver barnen kär” där olika personer berättar hur de har farit illa i religiösa miljöer. Vad kan vi lära från dessa berättelser? Vilket ansvar har man som ledare i kyrkan? Hur kan vi skapa trygga platser för barn och unga där alla kan känna sig inkluderade och Jesus är i fokus? Om du själv har blivit utsatt, eller är orolig för ett sammanhang där du befinner dig, och saknar någon som kan ge dig stöd kan du...

info_outline
Ett missionellt liv #36 -- Robins omtumlande resa show art Ett missionellt liv #36 -- Robins omtumlande resa

Ett missionellt liv

Från en stökig uppväxt i Umeå, via Thailand och Latinamerika, till pastor i Kumla. Följ med när Robin Arvidsson, nybliven pastor och föreståndare i Fylstakyrkan, Kumla, i podden berättar för Linalie och Ingemar om sin livsförvandlande resa och vägen till tron. Evangeliska Frikyrkan:  Podden: 

info_outline
Ett missionellt liv #35 -- Gör jorden härlig för fler show art Ett missionellt liv #35 -- Gör jorden härlig för fler

Ett missionellt liv

Anneli Dagernäs, regionledare för Evangeliska Frikyrkans arbete i Afrika, gästar Ingemar och Linalie. Hon berättar om hur pandemin har påverkat regionen och ger goda exempel på hur EFK får vara med och göra jorden, och livet, härligt för fler. EFK:s julkampanj: Linalies Spotify-lista: Evangeliska Frikyrkan:  Podden: 

info_outline
Ett missionellt liv #34 -- Drömmar från unga pionjärer show art Ett missionellt liv #34 -- Drömmar från unga pionjärer

Ett missionellt liv

Ingemar och Linalie gästas av Johanna Westberg och Elsa Fagerstedt som båda har gått Ung Pionjär. De berättar om kursen och delar med sig av sina drömmar för framtiden. Evangeliska Frikyrkan:  Podden: 

info_outline
Ett missionellt liv #33 -- Afghanistan - ett land i kris där människor kommer till tro show art Ett missionellt liv #33 -- Afghanistan - ett land i kris där människor kommer till tro

Ett missionellt liv

Linnéa Åberg, regionledare för EFKs arbete i Asien, gästar podden och berättar om situationen i Afghanistan.  Evangeliska Frikyrkan:  Podden: 

info_outline
Ett missionellt liv #32 -- Om än jorden skakar show art Ett missionellt liv #32 -- Om än jorden skakar

Ett missionellt liv

Ingemar Forss och Linalie Newman har tillsammans skrivit boken "Om än jorden skakar: Helande och hopp som bär". I dagens avsnitt har det blivit ombytta roller då Kate Almroth tar över som programledare för att intervjua missionsdirektorerna om processen och innehållet. Dessutom överraskas de av en hemlig gäst.

info_outline
Ett missionellt liv #31 -- Unga teknikproffs, uppfinningar och innovation i mission show art Ett missionellt liv #31 -- Unga teknikproffs, uppfinningar och innovation i mission

Ett missionellt liv

Teknik och innovation är i fokus när Linalie Newman pratar med EFKs missionsideolog, men också uppfinnaren – Daniel Råsberg. Ett samtal om hur kyrkan vuxit sig stark genom tekniska lösningar och hur missionen har tagit fram innovativa idéer efter behov.

info_outline
Ett missionellt liv #30 -- Du kan höra Guds röst show art Ett missionellt liv #30 -- Du kan höra Guds röst

Ett missionellt liv

En längtan som barn, vägval, festivalevangelisation och att Gud talar i drömmar. Linalie Newman möter Hanna Persliden i ett samtal om att höra Guds röst.

info_outline
Ett missionellt liv #29 -- Gud är säker show art Ett missionellt liv #29 -- Gud är säker

Ett missionellt liv

Linalie Newman träffar Hanne Carlsson. Hanne och hennes familj längtade efter ett annorlunda liv och bytte under fyra år ut Sverige mot Serbien. Hanne delar med sig av både det som var utmanande och det som hon idag längtar tillbaka till. Nu bor de i Örebro igen och Hanne arbetar som läkare. Vad tänker hon om coronavaccinet?

info_outline
 
More Episodes

Ett avsnitt om de minsta. Linalie Newman möter Johanna som båda delar erfarenheten av att vara familjehem. Missionsdirektorerna, tillsammans med Stefan Östman, fortsätter ett samtal med internationell prägel — om Barnhemskollen, som är ett arbete som drivs av EFK med bl.a. Erikshjälpen och Svenska Alliansmissionen.

LÄNKAR: