loader from loading.io

Europæisk januar-kalender #30

F.C. København

Release Date: 01/30/2023

Kilmarnock-optakt og U19 sæsonpremiere show art Kilmarnock-optakt og U19 sæsonpremiere

F.C. København

Til onsdagens træning i Parken talte vi med Mohamed Elyounoussi og Jacob Neestrup om forventningerne til torsdagens playoff-hjemmekamp mod Kilmarnock FC. Desuden fortæller U19-angriberen Roberto Risnæs om, hvordan det var at træne med A-holdet for første gang samt om sidste weekends Otten Cup i Holland og forventningerne til U19-holdets ligapremiere i Aarhus på fredag.

info_outline
Overvejelser før returkampen i Ostrava show art Overvejelser før returkampen i Ostrava

F.C. København

Inden afrejsen fra København til Ostrava fortæller Jacob Neestrup og Thomas Delaney om overvejelserne før den vigtige returkamp i Conference League-kvalifikationen, hvor løverne har en 1-0-føring med i bagagen fra den første kamp i Parken. Syv gange før er F.C. København rejst til en europæisk returkamp med en ét-måls sejr fra det første opgør i Parken, og de kampe kan du genoplive i form af korte lydklip fra til sidst i podcasten.

info_outline
Banik-optakt med tjekkisk FCK-historik show art Banik-optakt med tjekkisk FCK-historik

F.C. København

Cheftræner Jacob Neestrup fortæller om sine forventninger til mødet med Banik Ostrava, og FCK TV's Christian Boier forklarer, hvordan vi selv håndterer det at skulle streame en international turneringskamp på FCK's platforme. Til sidst fortæller podcastvært Torkil Fosdal lidt om Banik Ostravas historie, som også omfatter begge vores tidligere tjekkiske profiler, Libor Sionko og Zdenek Pospech. Til sidst i podcasten kan du (gen)høre et interview med Pospech, da han besøgte FCK i forbindelse med en udekamp i Olomouc mod FC Zlin i 2017.  

info_outline
Magpies-returkamp, Boilesen-genoptræning og lidt om rygnumre show art Magpies-returkamp, Boilesen-genoptræning og lidt om rygnumre

F.C. København

Trods en 3-0-sejr i det første opgør i Gibraltar har F.C. København stadig et stykke arbejde, der skal udføres i returkampen, fortæller Jacob Neestrup og Magnus Mattsson. Langtidsskadede Nicolai Boilesen har holdt lidt ferie, men er nu tilbage og genoptræner, og han har nået en lille milepæl i det lange forløb. Til sidst leger podcastvært Torkil Fosdal lidt med tallene og spørger Victor Froholdt, Orri Óskarsson og Jordan Larsson om deres forhold til rygnumre - og afkræver Thomas Delaney svar på nogle mulige forklaringer på, hvorfor han igen har nummer 27 på ryggen.

info_outline
Lyngby-reaktioner og Magpies-optakt show art Lyngby-reaktioner og Magpies-optakt

F.C. København

Vi ser tilbage på premieresejren i Lyngby og taler blandt andet med en meget glad og stolt Amin Chiakha om hans officielle debut. Orri Óskarsson sætter også et par ord på opgøret, inden vi fra Lyngby-lejren hører Andreas Bjellands vurdering af kampen. Herefter vender vi blikket mod FC Bruno's Magpies og taler med chefanalytiker Nicklas Pedersen for at blive lidt klogere på, hvad der venter os torsdag aften.

info_outline
En ikke helt almindelig lørdag på Nummer 10 show art En ikke helt almindelig lørdag på Nummer 10

F.C. København

Denne lørdag kom naturligvis til at handle meget om Thomas Delaney, der havde sin første træning med holdkammeraterne på Nummer 10, og vi stod klar på Jens Jessens Vej, da han ankom. Der var dog også tid til at tale om mandagens sæsonpremiere i Lyngby med Rasmus Falk, Orri Óskarsson og Jacob Neestrup, og mens Delaney og førsteholdet trænede, så spillede U19 sin første træningskamp i pre-season, og den fortæller Morten Bisgaard også om i podcasten.

info_outline
Åben træning i Parken og U19's første træningsdag show art Åben træning i Parken og U19's første træningsdag

F.C. København

Mandag den 15. juli var der åben træning på Parkens helt nye græstæppe – en stor og festlig Københavnerdag med omkring 2.000 tilskuere på tribunen, som både så truppen gennemføre en normal træning og bagefter kunne få autografer og selfies med spillerne. Inden spillerne gik på banen var der officielt photoshoot, og det gav som altid anledning til lidt spas og løjer, men også til at se tilbage på nogle episoder fra træningslejren i Østrig. Du kan blandt høre fra Magnus Mattsson, Orri Óskarsson, Kim Christensen samt Denis Vavro, der netop er hjemvendt efter 10 dages...

info_outline
Podkort fra Østrig #2 2024 show art Podkort fra Østrig #2 2024

F.C. København

I det andet digitale podkort fra F.C. Københavns træningslejr i Østrig ser podcastvært Torkil Fosdal tilbage på mandagens 5-0-sejr over WSG Tirol og taler blandt andet med Amin Chiakha, som kom på tavlen for anden gang i pre-season. Vi ser også frem mod fredagens kamp mod Viktoria Plzen, hvor cheftræner Jacob Neestrup blandt andet glæder sig til at se de to nyeste spillere i aktion, Munashe Garananga og Rodrigo Huescas. Du kan også høre, hvad Sune Smith-Nielsen har brugt tiden på i de første uger af jobbet som sportsdirektør i F.C. København, og senere fortæller Football...

info_outline
Podkort fra Østrig #1 2024 show art Podkort fra Østrig #1 2024

F.C. København

Som sædvanlig sender F.C. København nogle digitale postkort hjem fra vores træningslejr, og den første er optaget i løbet af fredag og lørdag, som var truppens to første hele træningsdage i Scheffau am Wilden Kaiser. Blandt indslagene har vi et post-match interview med en kampsvedende William Clem, lige efter han afgjorde en 5-a-side-finale, og U19-stabens fitness coach, Jonas Winther, fortæller om sit arbejde med at assistere Andrew Clark med de fysiske forberedelser. I food & fashion-segmentet smager nogle af de unge på shakes, og Jordan Larsson fortæller om ærmeløse...

info_outline
Jacob Lauesen om investeringer i Parken show art Jacob Lauesen om investeringer i Parken

F.C. København

De seneste uger er der kommet nyt om fremtidsplaner for de fysiske rammer i Parken og på træningsanlægget på Jens Jessens Vej. Podcastvært Torkil Fosdal taler i denne episode med direktør Jacob Lauesen om planerne i Parken for de 100 mio. kroner, som bestyrelsen netop har besluttet at investere samt om nogle af de forbedringer, som allerede er lavet de senere år. Jacob Lauesen forklarer også, hvorfor den såkaldte hjemfaldspligt i Københavns Kommune har betydning for Parken, og blandt andre emner kommer han ind på, hvordan aktionærudbyttet for 2023 er fordelt mellem...

info_outline
 
More Episodes

I F.C. Københavns januarkalender-podcast kan du hver dag fra den 25. til 31. januar høre om de europæiske kampe, som klubben har spillet den pågældende dag i en af årets måneder.

I denne episode kan du høre om de i alt seks europæiske kampe, som klubben har spillet den 30. i en af årets måneder. En af kampene får et særligt fokus, mens der er kortere genhør med de øvrige.

Dagens udvalgte kamp er Atalanta-kampen i Parken i 2019, hvor F.C. København igen holdt de stærke italienere fra at score i ordinær tid - og også i forlænget spilletid, inden de sikrede billetten til Europa League-gruppespillet i en straffesparks-konkurrence, som udløste gigantiske jubelscener i Parken.