loader from loading.io

8 Framgångar och Motgångar med Marianne Gray

Framgångar och Motgångar

Release Date: 05/02/2017

Framgångar och Motgångar med Lars Lundström show art Framgångar och Motgångar med Lars Lundström

Framgångar och Motgångar

I det här avsnittet möter vi manusförfattaren Lars Lundström som står bakom serier som Tusenbröder, Äkta människor och Pistvakt i ett samtal som handlar om att erövra sitt uttrycksmedel och om att möta floppar och framgångar. Men det är också ett samtal om hantverket, vikten av pilotmanuset och en önskan om en annan typ av utvecklingsprocess som innehåller större mod. Lars berättar om sin process och hur han ser på sin roll som skapare vs avsnittsförfattare. Som vanligt, ett måste-lyssna

info_outline
Framgångar och Motgångar med Sara Kadefors show art Framgångar och Motgångar med Sara Kadefors

Framgångar och Motgångar

I det här avsnittet möter vi den fantastiska författaren och manusförfattaren Sara Kadefors (Tsunami, Dejta och Sandor slash Ida) i ett samtal om att skapa frihet för att skapa. Vi pratar om hur kämpigt Sara tycker det är med releaser av sina verk, att tillåta sig tid för läkning och om att våga ta sin längtan på allvar. Men vi pratar också om hennes no bullshit-attityd till skrivandet och att hon inte accepterar vad som helst längre. Som vanligt, ett måste-lyssna-avsnitt!

info_outline
Framgångar och Motgångar med Jesper Harrie show art Framgångar och Motgångar med Jesper Harrie

Framgångar och Motgångar

I det här avsnittet möter vi den briljanta manusförfattaren Jesper Harrie (Solsidan, Mysteriet på Greveholm och aktuella Fartblinda) i ett samtal om manusprocessen. Vi pratar om yttre och inre framgång och hur viktigt det är att följa sin inre kompass eftersom man som författare ofta står långt ifrån resultatet. Men det är också ett samtal om behovet av kollegor, att möta framgångar och hur man tar sig igenom samarbeten som bryter samman. Som vanligt, ett måste-lyssna-avsnitt!

info_outline
Framgångar och Motgångar med Mia Engberg show art Framgångar och Motgångar med Mia Engberg

Framgångar och Motgångar

I det här färska avsnittet av Framgångar och Motgångar möter vi filmskaparen Mia Engberg. Det här samtalet handlar om hur Mia går sin egen väg, hur hon fortsätter att utforska sin röst och sitt uttryck. Vi pratar om yttre vs inre framgång och om hur hon försöker göra sig fri från bekräftelse och andras blickar. Men det är även ett samtal om den kreativa processen och om att bli lite mer snäll mot sig själv. Som vanligt, ett måste-lyssna-avsnitt!

info_outline
Framgångar och Motgångar med Anders Landström show art Framgångar och Motgångar med Anders Landström

Framgångar och Motgångar

I det här avsnittet möter vi succéproducenten bakom Bron, Anders Landström. Bron har genererat 17 nomineringar, 9 utmärkelser och 3 remakes. I det här samtalet pratar vi om den stora tjusningen med att arbeta med film och tv och glädjen i att man aldrig blir fullärd. Men det är också ett samtal om hans viktiga lärdomar, vad han inte kompromissar med och hur det blir allt viktigare för honom att säga nej.

info_outline
Framgångar och Motgångar med Susann Billberg Rydholm show art Framgångar och Motgångar med Susann Billberg Rydholm

Framgångar och Motgångar

I det här avsnittet som spelades in i december 2018 möter vi årets producent Susann Billberg-Rydholm som har arbetat med produktioner som Vår tid är nu, Milleniumtrilogin och Lasermannen. Vi samtalar om att det viktigaste är att ha roligt, att hellre se på tittarsiffror än recensioner och att aldrig ge upp sin dröm. Men det är också ett samtal om att glömma skit som har hänt, att skrota den gamla hierarkin och att förinta vi och dom-mentalitet. Som vanligt, ett måste lyssna avsnitt!

info_outline
Framgångar och Motgångar med Kristina Åberg show art Framgångar och Motgångar med Kristina Åberg

Framgångar och Motgångar

I den här rykande färska avsnittet träffar vi årets guldbaggevinnare Kristina Åberg (The Nile Hilton incident och Eld & Lågor). Kristina är en av grundarna till produktionsbolaget Atmo och har dessutom en spännande bakgrund som utrikesreporter i krigszoner. Det här är ett samtal om att ta makten över sitt liv, nyfikenheten som är större än rädslan och det brinnande beroendet att påverka och bidra till en bättre värld. Men pratar också om vikten av långa relationer, att vara stolt och att

info_outline
305 Framgångar och Motgångar med Björn Runge show art 305 Framgångar och Motgångar med Björn Runge

Framgångar och Motgångar

I det här avsnittet möter vi manusförfattaren, regissören och dramatikern Björn Runge. Björn har vunnit en Silverbjörn, der Blaue Engel och guldbaggar. Efter ett par bakslag i den svenska filmbranschen återuppstod Björn på den internationella arenan och i det här samtalet pratar vi om just det och vikten av att vara uppriktig och att alltid lägga sitt hjärta på bordet . Vi pratar också om behovet av att söka isolering, strukturer och finna sitt sammanhang. Ett måste-lyssna-avsnitt!

info_outline
304 Framgångar och Motgångar med Cilla Jackert show art 304 Framgångar och Motgångar med Cilla Jackert

Framgångar och Motgångar

I det här avsnittet möter vi den briljanta manusförfattaren Cilla Jackert. Cilla står bakom serier och långfilmer som legendariska SPUNG, Lite som du och Känn ingen Sorg. I det här öppenhjärtiga samtalet berättar Cilla om viljan att förändra världen, vikten av bra arbetsrelationer och komplexiteten i att vara en skrivande mamma. Vi pratar också om huvudförfattarskapet, att hela tiden utmana sig själv och hur Cilla nu söker efter mer glädje i jobbet.

info_outline
303 Framgångar och Motgångar med Sara Broos show art 303 Framgångar och Motgångar med Sara Broos

Framgångar och Motgångar

I den tredje episoden för säsongen möter vi den personliga och poetiska dokumentärfilmaren Sara Broos som står bakom filmer som För dig naken och Speglingar. I det här samtalet pratar vi om prestationer, misslyckanden och villkoren vi arbetar under. Men framförallt är det här ett samtal om vad som händer när man tappar tron på allting, om att hitta en väg ut ur mörkret och det underbara faktumet att tiden alltid rinner till.

info_outline
 
More Episodes
Marianne_Gray1Från att ha jobbat på Walt Disney Studios, till att göra Lasermannen och Okkupert i Norden. Här är ett öppet och ärligt samtal med den inspirerande producenten Marianne Gray. Om att jobba sig uppåt i Hollywood, men sedan välja Sverige. Om att man inte ska vara rädd för skitjobben och om att man alltid, alltid kan ändra sig. Marianne tipsar om boken "Writing the pilot" av William Rabkin. Här kan ni hitta mer information om Rabkin: https://en.wikipedia.org/wiki/William_Rabkin Här kan ni hitta mer om Mariannes projekt: http://yellowbird.se Podden produceras av Johanna Ginstmark AB. Johanna Ginstmark arbetar som manusförfattare, script consultant och föreläsare. www.johannaginstmark.com Jingeln är gjord och producerad av Vanja Steinholtz. Vanja är en låtskrivare och musiker från Stockholm och frontfigur i dream/rnb-trion CHANCVN. Vill du få tag på Vanja, maila henne här: vanjasteinholtz(at)gmail.com. Lyssna gärna in CHANCVN på Spotify, eller kolla in dem på Facebook. [powr-social-media-icons label="Enter a Label"]