loader from loading.io

Om säkerhetsskyddslagen med Fia Ewald

Säkerhetssnack

Release Date: 10/12/2023

En otrygg kollega är en farlig kollega show art En otrygg kollega är en farlig kollega

Säkerhetssnack

Trygghet på arbetsplatsen påverkar säkerheten i slutprodukten. Jonatan Francén från Skatteverket HR och Trustivide visar vägen till en säkerhet genom motivation, autonomi och samspel.  https://www.trustivide.com  Mer om cynefin: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cynefin_framework Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt?  Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Sverige blir straffmyndigt: NIS2 och nya cybersäkerhetslagen show art Sverige blir straffmyndigt: NIS2 och nya cybersäkerhetslagen

Säkerhetssnack

"Sverige håller på att bli straffmyndigt" gällande cybersäkerhet! Olle och Christoffer gästas av Rania Bemassi och Albert Koubov Gonzalez" för att gå igenom hur NIS2-direktivet ska implementeras i svensk lag och hur detta påför en hel del svenska organisationer nya lagkrav kring cybersäkerhet. Vad föreslås stå i den nya cybersäkerhetslagen, vem påverkas och hur förbereder man sig på att efterleva dessa nya regler? EUs NIS2 direktiv: Nya regler om cybersäkerhet, SOU 2024:18: Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida...

info_outline
Operation Cronos - Polisen slår tillbaka show art Operation Cronos - Polisen slår tillbaka

Säkerhetssnack

Med nya metoder kommer nya ställningstaganden. Vad är konsekvenserna av att polisen hackar tillbaka? Strategier bortom rätt och fel diskuteras, doxa, bränna eller radera och i vilken ordning? Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt?  Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Om säkerhet i upphandling show art Om säkerhet i upphandling

Säkerhetssnack

Pontus Kindblad från Bambuser berättar om säkerhetsaspekter i upphandlingar. Vilka väljer vi att arbeta tillsammans med genom upphandling? Vad kan vi värdera utöver pris? Hur går det till rent praktiskt, finns det genvägar till den perfekta upphandlingen? Nä, bara bra kompromisser. Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt?  Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Certifieringar show art Certifieringar

Säkerhetssnack

Olle och Christoffer går igenom allt du velat veta om certifieringar. Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt?  Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Utmaningar och möjligheter med säker utveckling i en storbank show art Utmaningar och möjligheter med säker utveckling i en storbank

Säkerhetssnack

Nicklas Sigurdh gästar oss för att prata om säker utveckling i en anrik bank. Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt?  Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Om bedrägerier show art Om bedrägerier

Säkerhetssnack

I detta avsnitt pratar Olle och Christoffer om bedrägerier. Hur identifierar man dom, vad kan vi göra åt dom och vilka svagheter kan vi identifiera hos bedragarna? Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt? Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Om säkerhetsskyddslagen med Fia Ewald show art Om säkerhetsskyddslagen med Fia Ewald

Säkerhetssnack

Fia Ewald gästar Olle och Christoffer för att prata om säkerhetsskyddslagen och hur man efterlever den. Fias krönika:  Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt? Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Informationsläckage som kostar skjortan show art Informationsläckage som kostar skjortan

Säkerhetssnack

I detta avsnitt pratar Olle och Christoffer om GDPR, informationsläckor och försäkringsbranscen. Varför fick Trygg Hansa egentligen betala en rekordhög sanktionsavgift till Integritetsskyddsmyndigheten? Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt? Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
Rubrikerna från DEF CON & Black Hat show art Rubrikerna från DEF CON & Black Hat

Säkerhetssnack

Första avsnittet efter semestern är en sprängfylld nyhetssammanfattning från DEF CON och Black Hat! Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt? Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!

info_outline
 
More Episodes

Fia Ewald gästar Olle och Christoffer för att prata om säkerhetsskyddslagen och hur man efterlever den.


Fias krönika: 

https://www.altinget.se/artikel/sakerhetsskyddet-maaste-aatergaa-till-att-vara-ett-undantag

https://fiaewald.se/

Vill du ställa en fråga eller föreslå ämnen som du vill att vi ska prata om i framtida avsnitt?
Skriv då till @sakerhetssnack på twitter!