loader from loading.io

Intervju med Bröstcancerföreningen Amazona

Funktionsrättspodden

Release Date: 02/24/2021

Sommaravslutning med OCD-föreningen show art Sommaravslutning med OCD-föreningen

Funktionsrättspodden

Vår gäst den här gången är Elin Olaisson, verksamhetschef på OCD-föreningen i Stockholm. Hon berättar om OCD, tvångssyndrom, och om föreningens arbete; de har bland annat tagit fram en utbildning om dysmorfofobi för skolpersonal. Vi delar även med oss av våra bästa poddtips inför sommarsemestern!

info_outline
Fokus på Järvaveckan show art Fokus på Järvaveckan

Funktionsrättspodden

Nu är det fullt fokus på Järvaveckan! Hur står det till med tillgängligheten på Järvaveckan, och hur driver du och din organisation bäst era frågor på Spånga IP? Dessutom pratar vi om vad som är på gång under månaden.

info_outline
Social hållbarhet i Region Stockholm show art Social hållbarhet i Region Stockholm

Funktionsrättspodden

I det här avsnittet djupdyker vi i begreppet social hållbarhet; vad innebär det och hur kopplas det till mänskliga rättigheter? Hur jobbar Region Stockholm med social hållbarhet och vad händer när det uppstår intressekonflikter? Gäst i avsnittet är Lena Hanses, som jobbar som hållbarhetsstrateg på Region Stockholm.

info_outline
Våra röster om projekt show art Våra röster om projekt

Funktionsrättspodden

Marian Bergroth berättar om projektet ”Våra röster ska höras”, som hon är projektledare för. Projekt drivs av Funktionsrätt Stockholms stad, som samverkar med kommunen på ett liknande sätt som vi på Funktionsrätt Stockholms län samverkar med Region Stockholm. ”Våra röster ska höras” samlar in berättelser från personer med funktionsnedsättningar, med avsikten att förändra framtiden och se till att fler röster hörs i historieskrivningen.   Kungliga stiftelser:  

info_outline
Nytt temaår – hälsan i centrum show art Nytt temaår – hälsan i centrum

Funktionsrättspodden

Funktionsrättspodden är tillbaka! Karin och Salina pratar om temaåret som gått, med regionalvalet 2022, och diskuterar Mittenkoalitionens politiska plattform. Vi presenterar även temaåret 2023, hälsan i centrum, och vår nya handläggare Josefine.

info_outline
Tema kultur: konstskolan Linnéa show art Tema kultur: konstskolan Linnéa

Funktionsrättspodden

Det senaste avsnittet av Funktionsrättspodden spelade vi in på Konstskolan Linnéas 30-årsjubileumsutställning i maj. Vi besökte utställningen tillsammans med representanter från det samverkansråd med Kulturförvaltningen som Funktionsrätt Stockholms län sitter i. I avsnittet intervjuar vi två av konstnärerna, Emilia och Tanzina, om de verk som de visade under utställningen. Vi berättar också vad Funktionsrätt Stockholms län tycker om Region Stockholms arbete med kultur – till exempel vill vi att Kulturförvaltningen ska köpa in mer konst av konstnärer med normbrytande...

info_outline
Tema arbetsmarknad show art Tema arbetsmarknad

Funktionsrättspodden

Vilka möjligheter skapar Region Stockholm för oss med normbrytande funktionalitet som behöver stöd för att komma ut i arbete och sysselsättning? Vi intervjuar Gustav Hemming, Tillväxt-, samhällsplanerings- och skärgårdsregionråd på Region Stockholm.

info_outline
Vad är personcentrerad vård? show art Vad är personcentrerad vård?

Funktionsrättspodden

Vi diskuterar konceptet personcenterad vård. Vad är det och vad innebär arbetssättet för oss som patienter? Hur ser sambandet ut mellan god och nära vård och personcentrerad vård? Med oss i studion har vi Désirée Pethrus, vårdutvecklingsregionråd på Region Stockholm.

info_outline
Vad är Vad är "god och nära vård"?

Funktionsrättspodden

Vad är "god och nära vård" och hur kan vi få det? Vi pratar med Anna Nergård, som har gjort utredningen på uppdrag av regeringen.

info_outline
Tema FKB och intervju om Astma-allergi show art Tema FKB och intervju om Astma-allergi

Funktionsrättspodden

I det senaste avsnittet av Funktionsrättspodden pratar vi om FKB-temaåret! Gästar oss i studion gör Lena Nyman från Astma- och allergiförbundet region Stockholm-Gotland.

info_outline
 
More Episodes

I detta avsnitt möter vi vår medlemsförening bröstcancerföreningen Amazona. Vi intervjuar vi två kvinnor med olika erfarenheter av bröstcancer.

Vi pratar även föreningsliv, nu när årsmötessäsongen är igång, och lyfter intressepolitiska nyheter inom regionen.

En transkriberad textversion hittar du på vår hemsida.