loader from loading.io

Vad är Omställningsplan vårdval?

Funktionsrättspodden

Release Date: 10/26/2023

Ordförande i funktionsrättsrörelsen show art Ordförande i funktionsrättsrörelsen

Funktionsrättspodden

Vi pratar med vår avgående ordförande Annika Hässler om hennes erfarenheter från åtta år på platsen. Vi tar även upp vad som är aktuellt nu och laddar upp med tips på sommarlyssning!

info_outline
Järvaveckan 2024 show art Järvaveckan 2024

Funktionsrättspodden

Snart är det dags för årets upplaga av Järvaveckan! Vi har pratat med grundaren Ahmed Abdirahman om hur evenemanget kom till och hur föreningar kan göra sig hörda på Järvaveckan. Även i år kommer vi att hålla ett seminarium under Järvaveckan. Läs mer på

info_outline
Tillgängligt resande show art Tillgängligt resande

Funktionsrättspodden

Det har varit några minst sagt stormiga år för kollektivtrafiken i Region Stockholm, inte minst ur funktionsrättsperspektiv. Vi har pratat med Anton Fendert, Trafikregionråd i Region Stockholm, om hur mittkoalitionen planerar att säkerställa att personer med funktionsnedsättning kan resa spontant på lika villkor som alla andra.

info_outline
Digitalt innanförskap: ny rapport, nytt temaår show art Digitalt innanförskap: ny rapport, nytt temaår

Funktionsrättspodden

Har du läst vår rapport "Från digitalt utanförskap till digitalt innanförskap"? I detta avsnitt sammanfattar Karin rapporten och de lösningar vi föreslår för att öka innanförskapet. Vi ger också en inblick i vad vårt nya temaår 2024 kommer att bjuda på! Podden finns även i textversion på vår hemsida.

info_outline
Övergången från barn- till vuxensjukvård show art Övergången från barn- till vuxensjukvård

Funktionsrättspodden

Vi pratar om regionens budget inför 2024 som regionfullmäktige antagit. Vad tycker vi är bra, och vad är mindre bra enligt Funktionsrätt Stockholms län? Som vanligt har vi också en spännande gäst: Annika Brar, habiliteringsläkare på Habilitering och Hälsa i Region Stockholm. Tillsammans med Annika djupdyker vi frågan om transition, det vill säga övergång från barn- till vuxensjukvård, som Annika är expert på. Hon delar med sig av sina erfarenheter, och bjuder också på positiva nyheter på området. Trevlig lyssning!

info_outline
Vad är Omställningsplan vårdval? show art Vad är Omställningsplan vårdval?

Funktionsrättspodden

Vi diskuterar Omställningsplan vårdval med Talla Alkurdi (S), Hälso- och sjukvårdsregionråd i Region Stockholm. Vad innebär omställningsplanen och hur ser tidplanen ut? Hur ska regionen säkerställa god vård under och efter förändringen? Detta är några av de frågor som Talla får besvara. Vi tar förstås även upp vad som har hänt inom funktionsrätt sedan det senaste avsnittet.

info_outline
Parkinson Stockholms mentorprojekt show art Parkinson Stockholms mentorprojekt

Funktionsrättspodden

I höstens första avsnitt av Funktionsrättspodden fördjupar vi oss i ett projekt om mentorskap. Vi har bjudit in Funktionsrätt Stockholms läns medlemsförening Parkinson Stockholms ordförande Karin Nordborg som berättar om projekt som är på gång. Det blir ett spännande samtal om hälsa och att hitta acceptans för en kronisk sjukdom, och hur kontakt mellan personer med samma diagnos kan vara hjälpsamt. Vi följer också upp vad som hänt under sommaren, och blickar självklart framåt mot en höst full av aktiviteter och intressepolitik!   https://www.parkinsonstockholm.se/

info_outline
Sommaravslutning med OCD-föreningen show art Sommaravslutning med OCD-föreningen

Funktionsrättspodden

Vår gäst den här gången är Elin Olaisson, verksamhetschef på OCD-föreningen i Stockholm. Hon berättar om OCD, tvångssyndrom, och om föreningens arbete; de har bland annat tagit fram en utbildning om dysmorfofobi för skolpersonal. Vi delar även med oss av våra bästa poddtips inför sommarsemestern!

info_outline
Fokus på Järvaveckan show art Fokus på Järvaveckan

Funktionsrättspodden

Nu är det fullt fokus på Järvaveckan! Hur står det till med tillgängligheten på Järvaveckan, och hur driver du och din organisation bäst era frågor på Spånga IP? Dessutom pratar vi om vad som är på gång under månaden.

info_outline
Social hållbarhet i Region Stockholm show art Social hållbarhet i Region Stockholm

Funktionsrättspodden

I det här avsnittet djupdyker vi i begreppet social hållbarhet; vad innebär det och hur kopplas det till mänskliga rättigheter? Hur jobbar Region Stockholm med social hållbarhet och vad händer när det uppstår intressekonflikter? Gäst i avsnittet är Lena Hanses, som jobbar som hållbarhetsstrateg på Region Stockholm.

info_outline
 
More Episodes

Vi diskuterar Omställningsplan vårdval med Talla Alkurdi (S), Hälso- och sjukvårdsregionråd i Region Stockholm. Vad innebär omställningsplanen och hur ser tidplanen ut? Hur ska regionen
säkerställa god vård under och efter förändringen? Detta är några av de frågor som Talla får besvara.

Vi tar förstås även upp vad som har hänt inom funktionsrätt sedan det senaste avsnittet.

En textversion av podden hittar du på vår hemsida.