Urinsyregigt, fortalt af læge og ph.d.-studerende Kristian Zobbe
Release Date: 05/07/2018
Kend din gigt
I podcasten “Av min krop” får Natasja Dybmose fra Gigtforeningen svar på alle de spørgsmål, hun manglede svar på, da hun selv fik gigt. Hendes mission er, at alle, der er nye med gigt, får en nemmere vej gennem det, end hun selv havde.
info_outline Artrose i hoften, fortalt af professor og ortopædkirurg Anders TroelsenKend din gigt
Vil du vide mere om artrose (slidgigt) i hoften? I denne podcast fra Gigtforeningen får du svar på en lang række af nogle af de hyppigste spørgsmål, der opstår, når man lever med artrose i hoften. Hør professor og ortopædkirurg Anders Troelsen fortælle, hvordan artrose eller slidgigt i hoften opstår, hvad man selv kan gøre for at lindre smerterne, og hvornår operation er den eneste udvej. Podcasten er en del af Gigtforeningens serie Kend din gigt, som giver dig og dine pårørende viden om en lang række forskellige gigtsygdomme.
info_outline Artrose i hænder og fødder, fortalt af professor og reumatolog Henning BliddalKend din gigt
Vil du vide mere om artrose (slidgigt) i hænder og fødder? I denne podcast fra Gigtforeningen får du svar på en lang række af de spørgsmål, der kan melde sig, når man har artrose i hænder og fødder. Hør professor og reumatolog Henning Bliddal forklare, hvad artrose skyldes, hvilke behandlingsmuligheder der findes, og hvad man selv kan gøre for at lindre smerterne. Podcasten er en del af Gigtforeningens serie Kend din gigt, som giver dig og dine pårørende viden om en lang række forskellige gigtsygdomme.
info_outline Artrose i knæene, fortalt af professor og ortopædkirurg Anders TroelsenKend din gigt
Vil du vide mere om artrose (slidgigt) i knæene? I denne podcast fra Gigtforeningen får du svar på en lang række af nogle af de hyppigste spørgsmål, der opstår, når man lever med artrose i det ene eller begge knæ. Hør professor og ortopædkirurg Anders Troelsen fortælle, hvordan artrose eller slidgigt i knæene opstår, hvad man selv kan gøre for at lindre smerterne, og hvornår operation er den eneste udvej. Podcasten er en del af Gigtforeningens serie Kend din gigt, som giver dig og dine pårørende viden om en lang række forskellige gigtsygdomme.
info_outline Diskusprolaps, fortalt af professor og reumatolog Berit Schiøttz-ChristensenKend din gigt
Vil du vide mere om diskusprolaps?
info_outline Spinalstenose, fortalt af professor og reumatolog Berit Schiøttz-ChristensenKend din gigt
Vil du vide mere om spinalstenose? I denne podcast fra Gigtforeningen får du svar på en lang række af de spørgsmål, der kan melde sig, når man lider af rygsygdommen spinalstenose. Hør professor og reumatolog Berit Schiøttz-Christensen dele ud af sin store viden på området. I samtalen fortæller hun blandt andet, hvad spinalstenose skyldes, hvilke behandlingsmuligheder, der er, og hvad man selv kan gøre for at lindre smerterne. Podcasten er en del af Gigtforeningens serie Kend din gigt, der gør dig klogere på en række forskellige gigtsygdomme.
info_outline Leddegigt, fortalt af professor og forsker Kim Hørslev PetersenKend din gigt
Over 100.000 mennesker i Danmark har en inflammatorisk gigtsygdom, heraf har næsten 50.000 leddegigt. En autoimmun sygdom, som kan debutere i alle aldre. I denne podcastepisode taler vi med en af de førende professorer og forskere i leddegigt herhjemme, Kim Hørslev Petersen fra Kong Christian X’s Gigthospital. Han giver dig svar på de typiske spørgsmål om sygdomme, f.eks. hvorfor opstår leddegigt, hvordan er symptomerne, og hvilke behandlingsmuligheder findes der i dag? Udsendelsen er tilrettelagt af Simon Brix.
info_outline Rygsøjlegigt, fortalt af overlæge og forsker Oliver HendricksKend din gigt
Den inflammatorisk gigtsygdom rygsøjlegigt dækker over flere diagnoser, herunder rygsygdommen morbus Bechterew som over 5.600 mennesker i Danmark har fået konstateret. I denne podcastepisode giver overlæge og forsker Oliver Hendricks fra Kong Christian X’s Gigthospital dig svar på de typiske spørgsmål om rygsøjlegigt, f.eks. hvordan stiller man diagnosen, hvilke symptomer skal man holde øje med, og hvordan behandles sygdommen? Udsendelsen er tilrettelagt af Simon Brix.
info_outline Bindevævssygdomme med fokus på lupus, fortalt af professor Søren JacobsenKend din gigt
Der findes mange forskellige bindevævssygdomme. En af dem er lupus, som ca. 1.800 mennesker i Danmark lever med. I denne podcastepisode giver en af landets førende professorer i gigt Søren Jacobsen fra Reumatologisk Klinik på Rigshospitalet, dig svar på de typiske spørgsmål om bindevævssygdomme og særligt sygdomme lupus. Du kan f.eks. høre Søren fortælle, hvad bindevævssygdomme er, og hvorfor det er så svært at stille den præcise diagnose? Samt hvad der kendetegner sygdommen lupus, der trækkes særligt frem i podcastepisoden – hvilke symptomer den har, og hvordan lupus...
info_outline Psoriasisgigt, fortalt af overlæge og forsker Oliver HendricksKend din gigt
Mere end 25.000 mennesker i Danmark har psoriasisgigt. I denne podcastepisode fortæller overlæge og forsker Oliver Hendricks fra Kong Christian X’s Gigthospital om den inflammatoriske gigtsygdom. Han giver dig svar på de typiske spørgsmål om psoriasisgigt, f.eks. hvad er psoriasisgigt, hvordan er symptomerne på gigtsygdommen, og hvilken medicinsk og alternativ behandling findes der. Udsendelsen er tilrettelagt af Simon Brix.
info_outlineUrinsyregigt er den mest udbredte inflammatoriske gigtsygdom, og omkring 60.000 mænd og kvinder har fået konstateret sygdommen. I denne podcastepisode fortæller læge og ph.d.-studerende Kristian Zobbe fra Reumatologisk Afdeling på Gentofte Hospital og Parker Instituttet om urinsyregigt. Du kan f.eks. få svar på, hvilke symptomer gigtsygdommen giver, hvordan den kan behandles, og hvorfor er det er vigtigt at tage sin medicin.
Udsendelsen er tilrettelagt af Simon Brix.