loader from loading.io

‘Maak plan voor heropvoeden IS-kinderen’

Het Land van Wierd Duk

Release Date: 06/13/2019

‘Rutte en RIVM: verander nu eens niet van inzicht’ show art ‘Rutte en RIVM: verander nu eens niet van inzicht’

Het Land van Wierd Duk

Veel van de informatie die het RIVM nu bevestigt over de verspreiding van het coronavirus - zoals de invloed van aerosolen en ventilaties- was allang bekend. Waarom lopen we zo achter de feiten aan? Hoe gaan we als samenleving om met deze nieuwe inzichten?

info_outline
‘Wees minder bang en spreek je uit tegen de afrekencultuur’ show art ‘Wees minder bang en spreek je uit tegen de afrekencultuur’

Het Land van Wierd Duk

Iedereen is zo bang om uitspraken te doen die buiten het geaccepteerde discours vallen dat het belachelijk wordt. Het is tijd om te breken met die angstcultuur, zegt Telegraafverslaggever Wierd Duk. Verder gaat het over het Manifest voor het Vrije Woord, waarin Nederlandse en Vlaamse academici zich uitspreken tegen de afrekencultuur. Ook wordt racisme bij minderheidsgroepen aangestipt. En het gaat over het nipte verlies van kamerlid Pieter Omtzigt in de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA.

info_outline
‘NPO racismedebat als nationaal zuiveringsritueel’ show art ‘NPO racismedebat als nationaal zuiveringsritueel’

Het Land van Wierd Duk

„De keuze voor Jort Kelder als gespreksleider in het racismedebat van de NPO is opvallend”, zegt Wierd Duk. „Maar om andere redenen dan de activisten van het Black Renaissance Collectief aangeven.” De groep roept op tot een boycot van de discussieshow, omdat Kelder bevooroordeeld zou zijn over het thema. Verder gaat het over de 'cancel-cultuur' -waar steeds meer mensen zich tegen uitspreken-, de ironische racismeverklaring van de Universiteit van Utrecht, het boerenprotest en meer.

info_outline
‘Halsema steunt club die witte elite wil vervangen’ show art ‘Halsema steunt club die witte elite wil vervangen’

Het Land van Wierd Duk

Burgemeester Halsema roept onheil over zichzelf af met haar toespraak tijdens de Nationale Herdenking Slavernijverleden in Amsterdam. Dat zegt Telegraafverslaggever Wierd Duk. Ondanks dat de BLM-beweging eropuit is om bestaande instituties omver te werpen en Halsema bij uitstek een vertegenwoordiger is van witte suprematie, sprak de burgemeester haar steun uit voor de activisten. Verder gaat het over het idee dat racisme exclusief blank zou zijn. Wit de onderdrukker en zwart de onderdrukte? „Flauwekul.”

info_outline
'Het leek wel een volksgericht bij Veronica Inside' show art 'Het leek wel een volksgericht bij Veronica Inside'

Het Land van Wierd Duk

De uitzending van Veronica Inside was op alle fronten een slechte zet, zegt Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. Het is volgens de Telegraafverslaggever verkeerd als we Amerika achterna gaan. ,,Er moet ruimte blijven voor kritische denkers en mensen die dingen durven te zeggen die niet iedereen goed uitkomen." Verder in de podcast: Braziliaanse immigranten in Nederland en de kandidatuur van kamerlid Pieter Omtzigt voor het CDA-lijsttrekkerschap.

info_outline
‘Gevestigde orde braaf in de pas met BLM-activisten' show art ‘Gevestigde orde braaf in de pas met BLM-activisten'

Het Land van Wierd Duk

De activisten van de Black Lives Matter-beweging zorgen voor een ‘cancel culture’ waarin geen plek is voor andersdenkenden. Dat zegt Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. Het is volgens de Telegraafverslaggever kwalijk hoe snel de gevestigde orde meegaat met deze ideologie. „Er wordt veel te snel toegegeven aan die marxistische politieke agenda.” Verder in de podcast: hoe een drugsoorlog in Frankrijk, tussen Tsjetsjenen en Noord-Afrikanen, zorgen over de toekomst van Europa aanwakkert.

info_outline
‘Je bent geboren als witte man/vrouw en dus ben je racistisch’ show art ‘Je bent geboren als witte man/vrouw en dus ben je racistisch’

Het Land van Wierd Duk

De ideologische golf die over ons heen spoelt sinds de dood van de Amerikaanse George Floyd, zal zich keren tegen onze democratie en rechtsstaat. Daar waarschuwt Wierd Duk voor. „De ideologie achter de antiracisme-protesten is destructief. Je bent geboren als witte man of vrouw en dus ben je racistisch.” De Telegraafverslaggever gaat uitgebreid in op de theorieën rond witte suprematie. Er klinken tegenwoordig leuzen als: ‘blanken, schuif achteraan in de rij.’ Hoe kan het dat we dit normaal zijn gaa

info_outline
‘Halsema gedroeg zich als GroenLinks-activiste’ show art ‘Halsema gedroeg zich als GroenLinks-activiste’

Het Land van Wierd Duk

In plaats van haar burgemeestersketting droeg Femke Halsema tijdens de antiracisme-demonstratie op de Dam een actiebutton met een verwijzing naar de afschaffing van de slavernij. Dáár ging het mis, zegt Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. De Amsterdamse burgemeester greep maandag niet in toen er duizenden mensen bijeenkwamen om te protesteren tegen anti-zwart politiegeweld. „Halsema manifesteert zich als linkse activist, niet als bestuurder.”

info_outline
‘Twitter is partijdig bij factcheck Trump’ show art ‘Twitter is partijdig bij factcheck Trump’

Het Land van Wierd Duk

„Social media doen steeds vaker aan politiek gemotiveerde censuur. Twitter plaatst een factcheck bij de - toegegeven: vaak bizarre - tweets van Donald Trump, maar verwijst dan naar media die op hun beurt partijdig zijn ten opzichte van de Amerikaanse president.” Wierd Duk spreekt van een slechte tendens. Eerder haalde YouTube al de klimaatdocu van Michael Moore offline, net als een video van Maurice de Hond waarin de opiniepeiler lijnrecht ingaat tegen de adviezen van het RIVM inzake de corona-pandemie.

info_outline
‘Kamervragen helpen niet tegen criminele asielzoekers’ show art ‘Kamervragen helpen niet tegen criminele asielzoekers’

Het Land van Wierd Duk

Medewerkers van het COA trekken aan de bel over ‘minderjarige’ Noord-Afrikaanse asielzoekers, die vanuit azc's op rooftocht gaan door Nederland. Ook de VVD stelt Kamervragen. „Maar die partij zit al jarenlang in de regering. Waarom lukt het hen niet die criminelen uit te zetten?”, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van In het land met Wierd Duk. Verder gaat het in de podcast over de excuses van het RIVM, het toeslagendrama bij de Belastingdienst en het Westen dat ruw ontwaakt uit de neoliberale

info_outline
 
More Episodes

Moeten we IS-kinderen en hun moeders terug laten keren naar het land van herkomst? Volgens verslaggever Wierd Duk zou dit enorme problemen kunnen opleveren. Dat zegt hij in de nieuwe aflevering van de podcast ‘Het Land van Wierd Duk’. En verder: de beïnvloeding van het proces-Wilders door toenmalig minister Opstelten, de verplichting om een verzekering af te sluiten en Wierd Duk geeft zijn mening over vrouwenvoetbal.