loader from loading.io

'Onbetrouwbare overheid roept burgerwoede over zich af'

Het Land van Wierd Duk

Release Date: 10/03/2019

’Onze maatschappij gaat ingrijpend veranderen na corona' show art ’Onze maatschappij gaat ingrijpend veranderen na corona'

Het Land van Wierd Duk

Het lijkt alsof we in een Hollywood eindtijd-film zitten waarvan we de contouren niet kunnen schetsen, aldus Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. De wereld zal ingrijpend veranderen na corona, maar hoe? Durven we de komende jaren nog naar voetbalwedstrijden en concerten met tienduizenden bezoekers?

info_outline
‘Trump in paniek door coronacrisis’ show art ‘Trump in paniek door coronacrisis’

Het Land van Wierd Duk

Waar is de Europese Unie in de strijd tegen het coronavirus? Dat vraagt Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. De Telegraafverslaggever vindt het schrijnend dat het zwaar getroffen Italië hulp krijgt van landen als China, Rusland en Cuba, die de beelden voor de eigen staatspropaganda kunnen inzetten. En: zijn in tijden van corona wellicht politici als Trump nodig, die durven te kiezen tussen twee kwaden: de economie draaiende houden of de economie stilleggen want beide keuzes zullen slachtoffers eisen.

info_outline
‘Dubbele boodschap RIVM leidt tot onzekerheid’ show art ‘Dubbele boodschap RIVM leidt tot onzekerheid’

Het Land van Wierd Duk

In het Land van Wierd Duk gaat het -uiteraard- over de dikke, donkere wolk die boven ons hangt als gevolg van het coronavirus. De Telegraafverslaggever zit nog altijd in zijn ‘schuilbunker’ en vindt het tragisch dat een groot deel van de bevolking zijn voorbeeld niet volgt, ondanks alle dramatische oproepen vanuit zorginstellingen om sociaal contact te mijden. Maar Duk ziet ook een hoop solidariteit ontstaan en brengt een ode aan de zogenaamde helden van de coronacrisis.

info_outline
‘Kabinet loopt achter feiten aan in coronacrisis’ show art ‘Kabinet loopt achter feiten aan in coronacrisis’

Het Land van Wierd Duk

Een bijzondere uitzending van de podcast In het land van Wierd Duk. Vanwege de corona-uitbraak spreken we de astmatische Telegraaf-columnist uit voorzorg vanuit huis. Duk juicht de draconische maatregelen die het kabinet donderdag heeft aangekondigd toe, al komen deze naar zijn idee veel te laat. Verder in de podcast: een hoopgevend verhaal over twee perfect geïntegreerde vluchtelingen en de waarschuwing die zij meegeven aan Nederland.

info_outline
'Ego Timmermans groter dan van oude communistische leiders' show art 'Ego Timmermans groter dan van oude communistische leiders'

Het Land van Wierd Duk

Frans Timmermans presenteerde deze week zijn klimaatplan voor de Europese Unie. Uit de toespraak en de plannen blijkt wel hoe groot zijn ego is, zegt Wierd Duk in deze aflevering van de podcast. En verder: een nieuwe migrantenstroom vanuit Turkije en Griekenland zal de kloof tussen links en rechts alleen maar vergroten, en we hebben het over Frits Huffnagel, die de woede van homobelangenvereniging COC op de hals haalde met een uitspraak over opvang in de regio.

info_outline
'Zo redt de democratische rechtsstaat het niet' show art 'Zo redt de democratische rechtsstaat het niet'

Het Land van Wierd Duk

Een week nadat de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland zich in de Tweede Kamer uitsprak tégen extremisme bij moslims duikt er een antisemitische e-mail op met een steunbetuiging aan terreurgroep Hamas, ondertekend door de voorzitter van diezelfde moskeekoepel. De teksten liegen er niet om: Hitler was een Jood en Hamas is een legitieme verzetsgroep die steeds sterker wordt. ‘Intolerant, discriminerend en tegenstrijdig’, zo noemt Wierd Duk dit gedachtegoed in zijn nieuwste podcast.

info_outline
‘Omstreden imam toont schitterende cultuurclash’ show art ‘Omstreden imam toont schitterende cultuurclash’

Het Land van Wierd Duk

Is ons land nog wel ons land? Dat vraagt Wierd Duk zich af naar aanleiding van het ongekende optreden van imam Suhayb Salam in de Tweede Kamer. De bestuurder van de alFithrah-moskee in Utrecht werd deze week verhoord over de ongewenste beïnvloeding van Nederlandse moskeeën. Verder in deze podcast: Wierd Duk onderzoekt hoe we moeten omgaan met salafisme, en hoe denkt onze regering legitimiteit te hebben terwijl de burgerprotesten zich blijven opstapelen?

info_outline
‘Dit kabinet stapelt blunder op blunder‘ show art ‘Dit kabinet stapelt blunder op blunder‘

Het Land van Wierd Duk

In het immigratiedebat doen feiten er vaak niet toe. De emotie overheerst, vertelt verslaggever Daniël van Dam in de podcast In het land van Wierd Duk. De Telegraaf liet vorige week een groot migratieonderzoek uitvoeren. En verder: Wierd Duk legt uit waarom het migratieplan van D66 koloniale trekjes heeft en waarom de politieke puinhoop in Duitsland ook bedreigend is voor ons.

info_outline
‘Treintweet zet Baudet mogelijk buitenspel' show art ‘Treintweet zet Baudet mogelijk buitenspel'

Het Land van Wierd Duk

In de wekelijkse podcast In het land van Wierd Duk gaat het over de uitglijder van Thierry Baudet op Twitter en over de 16-jarige Mila uit Frankrijk die ernstig wordt bedreigd na haar kritiek op de islam. Verder schijnt Wierd Duk zijn licht op de chaos in het Duitse Thüringen nu de rechts-radicale AfD na één dag in de regering buitenspel is gezet.

info_outline
‘Chaos en onzekerheid door visieloze politiek‘ show art ‘Chaos en onzekerheid door visieloze politiek‘

Het Land van Wierd Duk

In de wekelijkse podcast In het land van Wierd Duk gaat het deze week over de woningnood en over het drugsplan van D66. ‘Linkse jongeren kunnen zich beter druk maken om woningnood, studieschuld en flexbaantjes, dan om de legalisering van harddrugs’.

info_outline
 
More Episodes

Plots werden dinsdag overal in het land snelwegen geblokkeerd en veranderde het Malieveld in een tractorparkeerplaats. In deze podcast vertelt verslaggever Wierd Duk waar de woede van de boeren vandaan komt, en hoe die symbool staat voor de woede van veel meer burgers. Ook in de podcast: om te overleven aan de onderkant van de middenklasse, ben je zo afhankelijk van toeslagen dat je volledig in de tang van de overheid zit. Zodra die een vermoeden van fraude heeft, ben je jarenlang de pineut. ,,Het gebeurt veel te vaak dat ik hoor: ik vertrouw de overheid niet meer.''