loader from loading.io

#45 - SQL-injektioner

IT-säkerhetspodden

Release Date: 09/29/2019

#92 - Avancerat skydd med Joakim Sundberg show art #92 - Avancerat skydd med Joakim Sundberg

IT-säkerhetspodden

Joakim Sundberg medger att man måste vara lite galen för att hoppa av trygg anställning och starta eget med syfte att bygga ett eget globalt nätverk. Joakims resultat blev Baffin Bay Networks som erbjuder ett avancerat webbskydd baserat på ett enormt globalt nätverk för att förhindra till exempel DDoS-attacker. Vi djupdyker i tekniken, trender, vanliga attacker och vem som ofta står bakom.  Show notes: https://www.itsakerhetspodden.se/show-notes-for-92-avancerat-skydd-med-joakim-sundberg/

info_outline
#91 - Digital kvinnofrid show art #91 - Digital kvinnofrid

IT-säkerhetspodden

Som så mycket annat har även våld i nära relationer flyttat in i den digitala världen. I detta avsnitt pratar med Matilda Sjöstrand som är projektledare bakom Digitalt kvinnofrid. Det är ett mörk värld som Matilda beskriver där det finns mycket att förbättra och enkla, smarta saker som gör det säkrare för kvinnor i den digitala världen. Show notes här: https://www.itsakerhetspodden.se/show-notes-for-91-digital-kvinnofrid/

info_outline
#90 - Technical support scam show art #90 - Technical support scam

IT-säkerhetspodden

I detta avsnitt är Mattias och Eriks sikte inställt på bedragarna som låtsas vara tekniskt support.  Hur det går till, vilka som ligger bakom detta är några saker som ni får reda på. Och hur allvarligt är det egentligen idag och vilka löper störst risk att luras? Show notes här:

info_outline
#89 - När Twitters VD blev nazist show art #89 - När Twitters VD blev nazist

IT-säkerhetspodden

I slutet av augusti 2018 twittrade  Jack Dorsey "Nazi Germany did nothing wrong". Hade twitters VD plötsligt blivit nazist?

info_outline
#88 - Från det kalla kriget till dagens spioner på nätet show art #88 - Från det kalla kriget till dagens spioner på nätet

IT-säkerhetspodden

IT-säkerhetsområdet spänner över ett stort område och vi måste förstå vår historia för att kunna begripa vår framtid. Denna vecka har vi Fredrik Eriksson på Försvarshögskolan med oss som hjälper till att rita en tidslinje från andra världskrigets slut rakt in i framtiden.

info_outline
#87 - Hollywood och hackaren - tre filmer som gör det rätt show art #87 - Hollywood och hackaren - tre filmer som gör det rätt

IT-säkerhetspodden

Att hacka en dator i filmens värld är enkelt: skriv "override" och tryck enter. Detta är det hemliga tricket som riktiga hackare försöker hålla borta från allmänheten. I detta avsnittet diskuterar vi på mer skämtsamt sätt de få gånger som Hollywood beskrivit hacking på ett i alla fall rimligt vis.

info_outline
#83 - Turerna kring kritiserad ansiktsigenkänning show art #83 - Turerna kring kritiserad ansiktsigenkänning

IT-säkerhetspodden

Efter mordet på Georg Floyd, och de efterföljande protesterna väljer två teknikjättar att sluta sälja eller avbryta utvecklingen av ansiktsigenkänning.

info_outline
#82 - Den nya #82 - Den nya "månlandningen"

IT-säkerhetspodden

Först ut ur pandemin är Kina och teknikjättar från landet satsar hundratals miljarder på framtidsteknik.

info_outline
#81 - Försäkringskassans myndighetsmoln show art #81 - Försäkringskassans myndighetsmoln

IT-säkerhetspodden

Tillsammans med Lars Hjelm som arbetar som IT-säkerhetschef på Försäkringskassan pratar vi moln i dagens avsnitt.

info_outline
#80 - Säkerhet kring utdöd teknik show art #80 - Säkerhet kring utdöd teknik

IT-säkerhetspodden

I dagens avsnitt tar vi lärdom av tidigare misstag kring säkerhetstekniker och varför, förutom att de är gamla, man ska undvika dessa.

info_outline
 
More Episodes

Mattias och Erik pratar SQL Injection, en attack som tog sin form runt 1998. Då, när webbsidor blev mer avancerade med databasstruktur istället för rena webbservrar, lyckades hackare avbryta frågor till databasen genom att skicka sin egna frågor och på så vis få ut information om systemet.

Vad är SQL injection? Hur stoppar man den? Vilka olika typer finns det? Finns det någon känd attack som är baserad på SQL Injection? Hur ser framtiden ut? Ja, allt det där besvaras faktiskt i avsnittet om "SQLi".