loader from loading.io

Avsnitt 88 - ESHRE special #3 - sista dagen på ESHRE och vi syr ihop säcken

ivfpodden

Release Date: 07/06/2022

Avsnitt 90 - PCOS awareness month med Elisabet Stener-Victorin show art Avsnitt 90 - PCOS awareness month med Elisabet Stener-Victorin

ivfpodden

September har blivit månaden när man lyfter PCOS extra! Såklart är inte vi senare än att vi också vill lyfta ämnet och därför har vi haft en av landets forskare inom området. Elisabet Stener-Victorin är från början fysioterapeut och har efter många års envist arbeteblivit professor och hennes huvudområde är PCOS. I det här avsnittet tar vi helhetsgrepp om PCOS. Vi pratar hormoner, risker och konsekvenser, orsaker och samband. Häng med genom samtalet som vi hoppas ska bredda kunskap och förståelse! Tack Elisabet för att du kom till studion och...

info_outline
Avsnitt 89 - Om donatorer och om paret, kvinnan och barnet. Vi pratar donation med Gunilla Sydsjö. show art Avsnitt 89 - Om donatorer och om paret, kvinnan och barnet. Vi pratar donation med Gunilla Sydsjö.

ivfpodden

Gunilla Sydsjö har sedan många år jobbat på reproduktionsmedicin i Linköping och där ägnat många, många timmar åt donationsbehandlingar på olika vis. Mycket tid har gått till forskning och samtal med människor som både vill donera och som behöver donation.   I det här avsnittet pratar vi om olika aspekter av just donation. Vem blir donator, hur pratar vi med paret om donation, hur pratar föräldrar i sin tur med barnet om dess genetiska ursprung och varför har vi åldersgränser för behandling med donerade ägg och spermier.   Tack Gunilla för att du kommit till...

info_outline
Avsnitt 88 - ESHRE special #3 - sista dagen på ESHRE och vi syr ihop säcken show art Avsnitt 88 - ESHRE special #3 - sista dagen på ESHRE och vi syr ihop säcken

ivfpodden

Tredje och sista dagen på ESHRE är här. Många har redan åkt hem och utställningarna packar ihop. I de olika föreläsningssalarna fortsätter dragningarna in i det sista. Vi har varit på föreläsningar och både spermiekvalitet och endometrios har stått även på dagens agenda. På många håll är det faktaspäckat och enormt detaljerat, inte sällan ganska svårt att hänga med! Forskningen inom infertilitet och embryologi är ju väldigt nischad och därmed inte alltid så lätt att hänga med i.    När vi rundar av dagen lämnar vi Milano Congressi med flera...

info_outline
Avsnitt 87 - ESHRE special #2 - ESHRE kör igång andra dagen och visar sin bästa sida! show art Avsnitt 87 - ESHRE special #2 - ESHRE kör igång andra dagen och visar sin bästa sida!

ivfpodden

Efter en späckad gårdag traskar vi nu in i kongresshallen för en ännu lika fantastisk dag! Idag har vi valt ut ett gäng föreläsningar och diskussionsforum som fokuserar brett.  Endometrios och behandlingsforskning,  livsstilsfaktorer som det alltid lika heta samtalsområde och tillika svårt att definiera och vetenskapligt visa vad som egentligen gör skillnad.   När andra dagen på kongressen är slut är kvällen här som innebär häng och mingel i Milanos olika hörn. Att träffa kollegor från olika länder är alltid spännande. Man fascineras över hur lika och...

info_outline
Avsnitt 86 - ESHRE special #1 - ESHRE är igång och alla är pepp! show art Avsnitt 86 - ESHRE special #1 - ESHRE är igång och alla är pepp!

ivfpodden

ESHRE är en årlig kongress för Europas fertilitetsläkare, embryologer, sjuksköterskor och barnmorskor. Här utbyter man nya forskningsresultat och delar erfarenheter med varandra och efter de digitala pandemiåren är nu alla gladare än någonsin för att få träffas! För att dela med oss av kunskaperna till er lyssnare har vi summerat vad vi lärt oss för dagen! Vi delar upp oss för att på bredast front kunna samla in så mycket information som möjligt!   Nu har första dagen gått. Vi har lyssnat på dragningar om blastocyster, behandlingsmodeller och hur man kan prata med...

info_outline
Avsnitt 85 - Nytt om PCOS, vår rapport från fertilitetsdagen show art Avsnitt 85 - Nytt om PCOS, vår rapport från fertilitetsdagen

ivfpodden

När vi bjöds in som åhörare till fertilitetsdagen, en dagskonferens om PCOS , hoppade vi av glädje! Så kul att få vara med, lyssna och lära! Fertilitetsdagen är arrangerad för att nya forskningsrön och kunskaper ska komma ut och vi var ju inte sena på bollen! I det här avsnittet rapporterar vi head lines och studieresultat! Häng med! Stort tack till Gedeon Richter, Stockholm IVF och alla fantastiska föreläsare!

info_outline
Avsnitt 84 - Anna i behandling del 6 show art Avsnitt 84 - Anna i behandling del 6

ivfpodden

Idag har Anna haft testdag.  Var det ett "+" eller "-" på stickan??  

info_outline
Avsnitt 83 - Anna i behandling del 5 show art Avsnitt 83 - Anna i behandling del 5

ivfpodden

Ojoj, nervkittlande är det när vi ringer upp Anna som har varit på embryoåterföring. Hur har det gått med guldäggen? Av 4 möjliga ägg får Anna och hennes sambo resultaten av läkaren och efter det går det fort sedan är ett embryo på plats! Nu åker de hem med finaste lasten hittills och fram till testdagen ska Anna tampas med progesteron, symtom och ovisshet. Hon har lovat sin sambo att inte tjuvtesta så när vi hörs nästa gång är resultatet nytt! Till dess håller vi tummarna och hoppas på bästa framgång för Anna och hennes partner!

info_outline
Avsnitt 82 - Anna i behandling del 4 show art Avsnitt 82 - Anna i behandling del 4

ivfpodden

Anna har varit på ägguttag! Vi pratar om oron och rädslan inför dagen när man ska få ett resultat på sin egen insats. Att man tagit sprutor rätt, lyckats pricka ägglossningssprutan i rätt tid. Nu lämnat Anna över allt till klinker. Hennes insats kvar nu är bara att komma i tid till återföringen. Till dess är det bara hålla tummarna!

info_outline
Avsnitt 81 - Anna i behandling del 3 show art Avsnitt 81 - Anna i behandling del 3

ivfpodden

Anna har varit på ett andra ultraljud och nu finns en plan för nästa steg, ägguttaget! Att känna en tillit till kroppen och tacksamhet för att den jobbar på och svarar på behandlingen är som Annas superkraft.  I nästa avsnitt får vi höra hur det gått på ägguttaget! Ojoj, så nervöst!

info_outline
 
More Episodes

Tredje och sista dagen på ESHRE är här. Många har redan åkt hem och utställningarna packar ihop. I de olika föreläsningssalarna fortsätter dragningarna in i det sista. Vi har varit på föreläsningar och både spermiekvalitet och endometrios har stått även på dagens agenda. På många håll är det faktaspäckat och enormt detaljerat, inte sällan ganska svårt att hänga med! Forskningen inom infertilitet och embryologi är ju väldigt nischad och därmed inte alltid så lätt att hänga med i. 

 

När vi rundar av dagen lämnar vi Milano Congressi med flera erfarenheter rikare, både kunskapsmässigt men också upplevelsemässigt. För att inte glömma att vi även nu provat att rapportera direkt från en fertilitetskongress i världsomspännande mått! 

Att vara bland 10 000 personer som alla är här i samma syfte; ta del av ny forskning, får man ändå säga är en cool upplevelse!

 

Vi tackar Dr Lena George som hjälpt oss att bevaka dragningar och presentera dem för oss!

Vi tackar Gedeon Richter, Merck och Livio som med stor generositet försett oss med kongresskaffe och fantastiska kvällar med möjligheter att mingla och skapa band mellan kliniker och professioner! 

Vi tackar Erland Karling och Beppo som hjälp oss klippa material mitt i natten och publicera avsnitt i rekordfart! 

Vi tackar er som lyssnat och hoppas att ni känt den pulserande viljan i branschen att skapa ännu bättre chanser för er och ger alla möjlighet till evidensbaserad vård i världsklass!