Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (KFST) har de seneste år set forskellige eksempler på konkurrenceklausuler, som aftales mellem virksomheder. En konkurrenceklausul kan fx være en aftale mellem to virksomheder, som forbyder den ene part at drive konkurrerende virksomhed i en bestemt periode. Dette er en indlæst version af artiklen.
info_outline Grøn forbrugeradfærdKonkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
De danske forbrugere er generelt positivt indstillede på at ændre deres forbrug, hvis det kan betyde, at de udleder mindre CO2, det viser en analyse lavet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. I denne episode taler vi om, hvordan forbrugerne ser sig selv, når de skal vurdere deres egen grønne indsats.
info_outline Indlæst: Prisniveauet i DanmarkKonkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Dette er en indlæst version af artiklen "Prisniveauet i Danmark", der er udgivet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det danske prisniveau var i 2022 godt 15 procent højere end gennemsnittet i syv sammenlignelige EU-lande, når der tages højde for forskelle i velstand, moms og afgifter. Det relativt høje danske prisniveau afspejler at priserne på tjenesteydelser er ganske høje. I 2022 var tjenestepriserne godt 26 procent højere end i sammenlignelige lande. De danske varepriser er derimod ikke særskilt høje. Det gælder også de danske fødevarepriser, som ser ud til at være...
info_outline DSAKonkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Digital Services Act eller DSA. Hvad handler denne EU-forordning om og hvad skal vi bruge den til? Det fortæller vi meget mere om i denne episode af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcast Velfungerende Markeder. Episoden er optaget før tilsynet med DSA flyttede ressort til Digitaliseringsstyrelsen, hvor Carina Gaarde Sørensen i dag er ansat som chefkonsulent på området.
info_outline Indlæst: Hvilende pensionsordninger - omfang og omkostningerKonkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Danskerne betaler hvert år over én milliard kroner i gebyrer for at få administreret de pensionsordninger, som de ikke længere indbetaler til. Størstedelen af gebyrerne kunne være sparet. Det fremgår af en undersøgelse, som Konkurrencerådet udgiver i artiklen ”Hvilende ordninger”.
info_outline Fusioner 2024Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Dette er en ny version af podcasten "Fusioner" fra 5. februar 2019. 1. juli 2024 trådte en ændring af konkurrenceloven i kraft, og den rummer blandt andet ændringer på fusionsområdet. Dem ser vi nærmere på i denne udgave af podcasten ”Velfungerende markeder”. Vi taler også mere generelt om fusioner og de krav, de stiller til både os og de virksomheder, der ønsker at fusionere. Og så forklarer vi, hvorfor fusionskontrollen er væsentlig for arbejdet med at styrke konkurrencen i Danmark. Chef for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Fusionsenhed, Ann Sofie Vrang, er gæst i...
info_outline Indlæst: Virksomheders bødevedtagelser - Konkurrencerådets afgørelser i 2021-2023Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Overtrædelser af konkurrenceloven kan have væsentlige samfundsskadelige virkninger. I denne artikel kan der læses mere om virksomheders muligheder for at afslutte en sag med en udenretlig bødevedtagelse efter reglerne blev ændret i 2021.
info_outline Indlæst: Regulering af salg af lægemidler - med udgangspunkt i OzempicKonkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Konkurrencerådet har tidligere analyseret markedet for medicin, som sælges på apotekerne, og har fremlagt anbefalinger, som kan styrke konkurrencen og reducere medicinpriserne. Anbefalingerne tager højde for de sundhedspolitiske hensyn omkring bl.a. kvalitet og lige adgang på medicinområdet.
info_outline Indlæst: Konkurrencerådets beretning 2024 (forord og kapitel 1)Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Dette er en indlæst version af forordet og kapitel 1 i Konkurrencerådets beretning 2024. Konkurrencerådet redegør for sit syn på konkurrencesituationen i Danmark. Desuden fremgår det, hvor rådet især vil rette sit fokus hen i den kommende tid. Danske forbrugere, virksomheder og økonomien som helhed nyder godt af, at konkurrenceloven håndhæves, og at der sættes fokus på områder, hvor konkurrencen styrkes.
info_outline Indlæst version: Grøn forbrugeradfærd - Forbrugernes syn på potentiale og barriererKonkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
Er det værre at spise oksekød end at flyve? Forbrugerne har svært ved at gennemskue, hvordan de bedst nedbringer deres CO2-aftryk, og de vurderer, at den gennemsnitlige forbruger kan reducere sit CO2-aftryk mere, end de selv har mulighed for. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har undersøgt forbrugernes grønne adfærd.
info_outlineOffentlige indkøbere kan få stor betydning for den grønne omstilling. Hør Laura Svaneklink, der er teamleder i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Offentlig Konkurrence, fortælle hvorfor.
Med udgangspunkt i resultaterne fra vores netop offentliggjorte analyse, ”Status for Offentlig Konkurrence 2022” giver Laura en status på de grønne udbud, og kan fortælle, at det går den rigtige vej. Desuden byder podcasten på gode og konkrete råd til, hvordan offentlige indkøbere kan indarbejde krav om mere grønt i deres udbud.