loader from loading.io

0102 Uri i Kontekst

Kontekst

Release Date: 03/23/2020

0304 Andersen i Kontekst # 4 Psykologisk tryghed show art 0304 Andersen i Kontekst # 4 Psykologisk tryghed

Kontekst

Peter Andersen taler med Jens Skov Jørgensen om bogen 'Psykologisk tryghed og kollektiv mestring' og dens kernebegreber, men også og måske især om deres praktiske implementering. Peter Andersen er direktør for forlag og kompetenceudvikling hos Dafolo A/S og forfatter til flere bøger om pædagogik og ledelse. Jens Skov Jørgensen er ungdomsskoleleder i Rebild Kommune.

info_outline
0303 Jensen i Kontekst # 3 Økser over England show art 0303 Jensen i Kontekst # 3 Økser over England

Kontekst

Tredje del: Hvor et par udmærkede sneakers lider døden. Martin Jensen er forfatter til en lang række romaner, hvoraf de fleste er historiske og mange foregår i “vikingetiden”. Nu har en skrevet en reel historiebog om Alfred, Knud den store, Aethelred og alle de andre. Bogen hedder ‘Økser over England’ og sætter forholdet mellem Danmark og England 865-1066 under lup, og gengiver de mange historiske begivenheder, der langt overgår fiktionen. Som en del af bogens tilblivelse har Martin været på researchrejse til England. Bl.a. for at tage billeder til bogen. Her følger vi den...

info_outline
0302 Jensen i Kontekst #2: Økser over England show art 0302 Jensen i Kontekst #2: Økser over England

Kontekst

Anden del: Martin Jensen er forfatter til en lang række romaner, hvoraf de fleste er historiske og mange foregår i “vikingetiden”. Nu har en skrevet en reel historiebog om Alfred, Knud den store, Aethelred og alle de andre. Bogen hedder ‘Økser over England’ og sætter forholdet mellem Danmark og England 865-1066 under lup, og gengiver de mange historiske begivenheder, der langt overgår fiktionen. Som en del af bogens tilblivelse har Martin været på researchrejse til England. Bl.a. for at tage billeder til bogen.  Her følger vi den garvede forfatter og hans redaktører,...

info_outline
0301 Jensen i Kontekst #1: Økser over England show art 0301 Jensen i Kontekst #1: Økser over England

Kontekst

Første del: Martin Jensen er forfatter til en lang række romaner, hvoraf de fleste er historiske og mange foregår i “vikingetiden”. Nu har en skrevet en reel historiebog om Alfred, Knud den store, Aethelred og alle de andre. Bogen hedder ‘Økser over England’ og sætter forholdet mellem Danmark og England 865-1066 under lup, og gengiver de mange historiske begivenheder, der langt overgår fiktionen. Som en del af bogens tilblivelse har Martin været på researchrejse til England. Bl.a. for at tage billeder til bogen.  Her følger vi den garvede forfatter og hans redaktører,...

info_outline
0201 Magnason i Kontekst show art 0201 Magnason i Kontekst

Kontekst

Andri Snær Magnason er forfatter og miljøaktivist, og senest har han udgivet bogen ‘Tiden og vandet’, som ud over at være fyldt med fascinerende historier, også åbner vores øjne for havets foranderlighed og tidens tilstand.

info_outline
0105 Lyngsø og Pollan i Kontekst show art 0105 Lyngsø og Pollan i Kontekst

Kontekst

Jon Toke Brestisson taler med oversætter og forfatter ad to omgange, og det er de to samtaler der her er splejset sammen til et enkelt podcast-afsnit.

info_outline
0104 Sigurd i Kontekst Del 2 show art 0104 Sigurd i Kontekst Del 2

Kontekst

Sigurd Barrett har skrevet en række børnebøger, der formidler nogle af de helt store og tunge emner til børn. I denne podcast diskuteres det læringsmateriale, som knytters sig til nogle af disse bøger.

info_outline
0103 Sigurd i Kontekst Del 1 show art 0103 Sigurd i Kontekst Del 1

Kontekst

Sigurd Barrett, Rasmus Welling og Dennis Hornhave Jacobsen taler om at formidle de store emner til børn.

info_outline
0102 Uri i Kontekst show art 0102 Uri i Kontekst

Kontekst

Helene Uri i samtale med Anette Dina Sørensen. Omdrejningspunktet er køn og sprog, og hvordan de to ting hænger sammen.

info_outline
0101 Chang i Kontekst show art 0101 Chang i Kontekst

Kontekst

Ha-Joon Chang i samtale med Jon Toke Brestisson, om hvordan vi tænker på økonomi som et samfundsmæssigt system.

info_outline
 
More Episodes

Helene Uri er en fremragende skønlitterær forfatter. Senest er hun aktuel med romanen Sort is. I dette afsnit er det imidlertid hendes virke som lingvistiker, der er i kontekst. Uri har nemlig også for nylig skrevet bogen Hvem sagde hvad? hvor hun er optaget af, hvordan kvinder og mænd bruger sproget.

Her er hun i samtale med Anette Dina sørensen, som er kønsforsker, og som har oversat Hvem sagde hvad?  Omdrejningspunktet er køn og sprog, og hvordan de to ting hænger sammen.