loader from loading.io

Læs den! Orlando - ep.56

Læs den! Ord om Bøger

Release Date: 09/24/2020

Læs den! The Third Policeman - ep. 83 show art Læs den! The Third Policeman - ep. 83

Læs den! Ord om Bøger

Vi er tilbage (det synes jeg at have skrevet før..?) og det undskylder vi ikke for! Flann O'Briens The Third Policeman forsøger at bryde med flere idéer på een gang, rigtig, rigtig mange idéer. Mon det virker? Musik: Ketsa, "Night Flying"

info_outline
Læs den! 11% - ep. 82 show art Læs den! 11% - ep. 82

Læs den! Ord om Bøger

I en fremtid hvor kvinder har overtaget verdensordenen og kun 11% hanner holdes i live til artens fortsatte overlevelse, møder vi en håndfuld kvinder, hvis skæbner snørkler sig sammen. Vi er begejstrede for Maren Uthaugs bog (men ikke dens omslag).

info_outline
Læs den! Ekstrabudene - ep. 81 show art Læs den! Ekstrabudene - ep. 81

Læs den! Ord om Bøger

Vi springer lige ud i 1960'erne og 70'ernes amerikanske postvæsen og det er ikke for sarte sjæle, men måske Henry Chinaski er den eneste hæderlige sjæl, der tør tage kampen op? Musik: Ketsa "Night Flying"

info_outline
Læs den! Noor - ep.80 show art Læs den! Noor - ep.80

Læs den! Ord om Bøger

Det lille jubilæum 80 og vi har læst Nnedi Okorafors "Noor". Sci-fi og magi og Afrika og tech og de onde, onde Ultimate Corp. Gode takter, meeeeen...

info_outline
Læs den! Three men in a boat - ep.79 show art Læs den! Three men in a boat - ep.79

Læs den! Ord om Bøger

Vi stævner ud med det der åbenbart, er en humoristisk klassiker... Ved nu ikke om vi er helt enige... Men det var jo en anden tid dengang. Jerome K. Jerome, "Three men in a boat - to say nothing of the dog". Musik: Ketsa - "Night Flying"

info_outline
Læs den! Luftgængeren - ep. 78 show art Læs den! Luftgængeren - ep. 78

Læs den! Ord om Bøger

Vi er tilbage! Ikke med Noor, som ellers varskoet, men med Luftgængeren af Eugene Ionesco. Der sker mærkelige ting in the English countryside. En fransk forfatter begynder at flyve! Og det afstedkommer temmeligt mange forviklinger og et bidende portræt af den engelske folkesjæl, eller hvad det nu er dramatikeren vil. Musik: Ketsa "Nightflying"

info_outline
Læs den! The Gospel According to Blindboy - ep. 77 show art Læs den! The Gospel According to Blindboy - ep. 77

Læs den! Ord om Bøger

Så er vi tilbage og i kolonihaven (så det er med lidt hyggestøj i baggrunden). Vi bliver til små grinebiddere i selskab med den irske forfatter Blindboy Boatclub og hans 15 rablende og spidende noveller. Musik: Ketsa "Night Flying"

info_outline
Læs den! Starship Troopers - ep. 76 show art Læs den! Starship Troopers - ep. 76

Læs den! Ord om Bøger

En Sci-fi klassiker, helt bestemt. Men er det læseoplevelsen eller tankerne der holder dette uudgrundelig værk oppe på klassiskerhylden? Vi kæmper mod arachnider med Robert Heinlein. Musik: Ketsa "Night Flying"

info_outline
Læs den! The Blacks og Bæreposeteorien om fiktion - ep. 75 show art Læs den! The Blacks og Bæreposeteorien om fiktion - ep. 75

Læs den! Ord om Bøger

We're back (in black?). Efter en lille pause er vi tilbage med forvirrede tanker om Jean Genets "The Blacks - a clown show" og meget klare tanker om Ursula K. Le Guins "Bæreposeteorien om fiktion". Læselysten vinder og ALDI lukker...

info_outline
Læs den! Vortsted - ep. 74 show art Læs den! Vortsted - ep. 74

Læs den! Ord om Bøger

Vi sidder som to udenomjordiske træer og kigger på jordens forfatter Svend Åge Madsen forestille sig to udenomjordiske træer betragte jordens liv. Musik: Ketsa "Night Flying"

info_outline
 
More Episodes

Virginia Woolfs "Orlando" sender os til et evigt liv og konsekvenserne, eller rettere, manglen på konsekvenser heraf. Det er mesterligt, men også mærkværdigt.

Musik: Ketsa "Night Flying"

Næste gang: James Baldwins essay-samling "Notes of a Native Son"