loader from loading.io

Vad vill dagens unga med Stockholm?

Människobyn

Release Date: 04/02/2019

Tankar bygger städer show art Tankar bygger städer

Människobyn

”Människor skapar samhörighet.” Därför vill vi lära känna de som bor och verkar i Marievik. Vilka är de och vad drömmer de om? Vår projektutvecklingschef Johan Lindskog bjöd in Johan Petersson, programledare och skådespelare, som bor i Marievik samt Suzan Hourieh Lindberg, VD och grundare av researchföretaget Perspetivo, som på AMF Fastigheters uppdrag gjort en undersökning bland de boende i området. Många spännande tankar om vad som skapar en härlig och attraktiv plats utlovas! Leder samtalet gör Per Schlingmann.

info_outline
Människobyn goes Business Arena! show art Människobyn goes Business Arena!

Människobyn

Häng med vår marknad- och kommunikationschef Anna Gissler på Business Arena Stockholm - en årlig mötesplats för fastighetsbranschen med kunskapsutbyte, inspiration och nätverkande. Hör Hélène Barnekow, Ascension, Ulla Bergström, Sweco Architects, Hans Aspgren, Stockholm Business Region och Johan Lindskog, AMF Fastigheter, dela med sig av sina perspektiv på vad det är som gör staden attraktiv och hur Marievik kan bli en cirkulär och flexibel stadsdel som lever 24/7. 

info_outline
Drömmar om framtidens Marievik show art Drömmar om framtidens Marievik

Människobyn

AMF Fastigheter har startat den spännande utvecklingen av Marievik till en levande blandstad för boende, besökare och företag. Här skapar vi en destination som ska bidra till hela Stockholms attraktivitet. Vad är det som skapar den där härliga känslan som gör att människor vill vara på en plats och som samtidigt bygger städers attraktivitet? I detta avsnitt hör vi Caroline Strand, vd Visit Stockholm, Katarina Gospic, hjärnforskare och författare, Lena Nyholm, inredningsdesigner Merry Monday, Per Helgesson, fastighetsutvecklingschef AMF Fastigheter och moderator Nisha Besara...

info_outline
Tillsammans gör vi skillnad show art Tillsammans gör vi skillnad

Människobyn

Vad krävs för att Stockholms stad ska nå klimatmålen och hur kan näringslivet både hjälpa och lära av varandra för att accelerera omställningen och på allvar bli en del av lösningen? Vi bjöd in Björn Hugosson, Stockholms stads klimatchef, Eva Karlsson, VD för Houdini Sportswear, Ingmar Rentzhog, grundare och VD We Don’t Have Time, Cozette Wachtmeister, grundare och VD Removement, Gunnar Hagman, VD Hagman Green Business och Johan Lindskog, projektutvecklingschef AMF Fastigheter, för att dela lärdomar och diskutera hur vi kan skynda på omställningen mot ett utsläppsfritt...

info_outline
Kontor för en ny tid show art Kontor för en ny tid

Människobyn

Vi tror att kontoret har potential att bli något mer än det är idag! Kanske finns lösningar att låna från 20 år fram i tiden? Ett samtal mellan Andreas Hatzigeorgiou, VD Stockholms Handelskammare, Lena Lid Falkman, arbetslivsforskare vid Handelshögskolan i Stockholm, Patrick Mesterton, grundare och VD Epicenter och Thomas Erséus, VD AMF Fastigheter. Om hur vi utformar mötesplatser, både innanför och utanför arbetsplatsens väggar, där människor vill vara även i framtiden.

info_outline
Sommaren i Stockholm show art Sommaren i Stockholm

Människobyn

Midsommar närmar sig och många funderar över hur sommaren 2020 kommer att se ut i Stockholm. Välkommen till ett samtal med Christer Fogelmarck, VD Parks and Resorts som bland annat äger Gröna Lund, Caroline Strand, VD för Visit Stockholm och Mats Hederos, VD AMF Fastigheter, där vi pratar sommar och turism!

info_outline
Hallå där, Alexander Lindgren! show art Hallå där, Alexander Lindgren!

Människobyn

Push – Performance Urban Skate House – är en unik satsning för skateboardintresserade i Gallerian. I avsnitt #8 av podden Människobyn ställer Mats Hederos, VD för AMF Fastigheter, några frågor till en av grundarna, Alexander Lindgren. Trevlig lyssning och välkommen till Push!

info_outline
Restaurangerna – Stockholmarnas nya vardagsrum? show art Restaurangerna – Stockholmarnas nya vardagsrum?

Människobyn

Ett bra utbud av mat och dryck är en viktig del i attraktiva områden och städer. Vilka trender ser vi och vad är branschens största utmaningar? I avsnitt #7 av podden Människobyn möter vi Fredrik Eriksson, en av Sveriges mest erfarna och prisbelönta kockar och krögare. Vi pratar om allt ifrån vad hållbarhet betyder inom restaurangbranschen till vad man ska laga för middag till en stjärnkock.

info_outline
”Jag är frälst – klimatfrälst” show art ”Jag är frälst – klimatfrälst”

Människobyn

I avsnitt #6 av podden Människobyn samtalar Lisen Schultz, Stockholm Resilience Centre, Anna Högberg, Futerra, och Mats Hederos, AMF Fastigheter, om klimatet och om städernas och företagens möjligheter att bidra till en mer hållbar utveckling.

info_outline
Mina drömmars torg show art Mina drömmars torg

Människobyn

Varför väcker Klarakvarteren så mycket känslor? Var rivningarna bara till ondo eller har de lett till något gott? I det här avsnittet träffar vi arkitekturhistorikern Martin Rörby. Vi får en historielektion om Stockholms och Klarakvarterens utveckling och pratar om varför man inte ska underskatta historiens betydelse när man bygger för framtiden.

info_outline
 
More Episodes

I det andra avsnittet av Människobyn pratar vi om och med den unga generationen. Stockholm behöver bli mer inkluderande - men hur? Hör Aida Vrazalica, Ahmed Abdirahman, Anne-Marie Andric och Mats Hederos diskutera en av vår tids viktigaste utmaningar.