loader from loading.io

#1 Een kijkje in de CU-fractie

Politicast

Release Date: 07/14/2020

Tellen tijdens de aandacht #5: Mirjam & Anne-Fleur show art Tellen tijdens de aandacht #5: Mirjam & Anne-Fleur

Politicast

De campagne is nagenoeg gearriveerd op haar bestemming. Tijd om prominente CU-kandidaten voor de Tweede Kamer en prominente PerspectieF'ers met elkaar aan tafel te zetten, om met behulp van Bijbelse getallen de aandacht eens flink op elkaar te richten. Met vandaag Mirjam Bikker (nr.3 op de lijst) en Anne-Fleur Brunn over o.a. de zorg.

info_outline
Tellen tijdens de aandacht #4: Don & Dave show art Tellen tijdens de aandacht #4: Don & Dave

Politicast

De campagne bereikt het moment van de waarheid. Tijd om prominente CU-kandidaten voor de Tweede Kamer en prominente PerspectieF'ers met elkaar aan tafel te zetten, om met behulp van Bijbelse getallen de aandacht eens flink op elkaar te richten. Met vandaag Don Ceder (nr.4 op de lijst) en Dave van Oerthel over o.a. diversiteit en inclusie.

info_outline
Tellen tijdens de aandacht #3: Nico & Sylvana show art Tellen tijdens de aandacht #3: Nico & Sylvana

Politicast

De campagne nadert haar hoogtepunt. Tijd om prominente CU-kandidaten voor de Tweede Kamer en prominente PerspectieF'ers met elkaar aan tafel te zetten, om met behulp van Bijbelse getallen de aandacht eens flink op elkaar te richten. Met vandaag Nico Drost (nr.8 op de lijst) en Sylvana Bal over o.a. het sociale domein.

info_outline
Tellen tijdens de aandacht #2: Eppo & Matthijs show art Tellen tijdens de aandacht #2: Eppo & Matthijs

Politicast

De campagne bevindt zich in het oog van de storm. Tijd om prominente CU-kandidaten voor de Tweede Kamer en prominente PerspectieF'ers met elkaar aan tafel te zetten, om met behulp van Bijbelse getallen de aandacht eens flink op elkaar te richten. Met vandaag Eppo Bruins (nr.7 op de lijst) en Matthijs Vet over o.a. het onderwijs.

info_outline
Tellen tijdens de aandacht #1: Stieneke & Anne-Sophie show art Tellen tijdens de aandacht #1: Stieneke & Anne-Sophie

Politicast

We zitten in de climax van de campagne. Tijd om prominente CU-kandidaten voor de Tweede Kamer en prominente PerspectieF'ers met elkaar aan tafel te zetten, om met behulp van Bijbelse getallen de aandacht eens flink op elkaar te richten. Met vandaag Stieneke van der Graaf (nr.6 op de lijst) en Anne-Sophie van den Toren over o.a. migratie & asiel.

info_outline
#13 Politiek en de Bijbel, met Stefan Paas  show art #13 Politiek en de Bijbel, met Stefan Paas

Politicast

PerpspectieF vormt de jongerentak van een christelijke partij. En voor zo'n club vormt de ultieme vraag: welke politiek valt er eigenlijk uit de Bijbel te halen? En welke eigenlijk niet? Kun je vanuit de Bijbel eigenlijk wel komen tot een christelijke politiek visie in onze moderne maatschappij? Het zijn grote vragen, waar we samen met Stefan Paas, voormalig Theoloog des Vaderlands, induiken.

info_outline
#12 Sebastiaan Wolswinkel over een écht duurzame economie show art #12 Sebastiaan Wolswinkel over een écht duurzame economie

Politicast

Hoe zorgen we ervoor dat onze economie zo ingericht is dat we echt geen schade mee berokkenen aan de aarde? Dat is een vraag waar Sebastiaan Wolswinkel, oud-voorzitter van de Partij van de Dieren, zich mee bezig wil houden. Hij vertelt ons over zijn visie op een harmonie tussen ecologie en economie.

info_outline
#11 DWARS & PerspectieF: verschillen en overeenkomsten  show art #11 DWARS & PerspectieF: verschillen en overeenkomsten

Politicast

We duiken het politieke gesprek in met een andere PJO, namelijk de jongeren van DWARS, onafhankelijk maar toch ook gelinkt aan GroenLinks. We zien dingen hetzelfde, maar toch ook zaken anders, bijvoorbeeld de 10.000 euro voor jongeren, of de vrijheid van onderwijs. We bespreken het met Sander van der Goes, bestuurslid Politiek bij DWARS.

info_outline
#10 Tegen de stroom in voor kwetsbaren  show art #10 Tegen de stroom in voor kwetsbaren

Politicast

Op onderwerpen als prostitutie, drugs en gokken is de ChristenUnie niet bang om een eigen geluid te laten horen, ook als dat politiek wellicht een minderheidspositie vertegenwoordigt. Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf legt uit waarom dat zo belangrijk is.

info_outline
#9 Wordt Europees reizen, duurzaam reizen?  show art #9 Wordt Europees reizen, duurzaam reizen?

Politicast

Ons vervoer in Europa moet duurzamer worden. Maar wat is daarvoor nodig? En wie moet z'n verantwoordelijkheid pakken? We bespreken het met EU-parlementariër namens de CU, Peter van Dalen.

info_outline
 
More Episodes

Samen met voormalig CU-stagiair Niek Blok werpen we een blik op de CU-fractie en bespreken we hoe het is om een politieke stage te lopen in coronatijd.