loader from loading.io

#1 Seniorliv - Inspiration til dig, der tænker på at skrive om dit liv

Seniorliv - en podcast fra Højskolen Marielyst

Release Date: 05/23/2018

”Seniorliv” er navnet på en podcast, vi er er begyndt at producere her på højskolen. Målet er at skabe en podcast, som formidler viden og inspiration til danske seniorer med udgangspunkt i de aktiviteter, vi har på højskolen.

Den første episode sætter fokus på den trend, der rører sig blandt danske seniorer i øjeblikket – nemlig lysten til at skrive sin livshistorie ned. Nogle bare til glæde for sig selv. Andre for at kunne give historien videre til børn og ikke mindst børnebørn. Og andre igen med ambitioner om at få det udgivet som en bog til offentligheden.

På højskolen har vi afviklet et skrivekursus på to uger, hvor 12 seniorer fik hjælp til at komme i gang med at skrive deres historier.

I episoden fortæller seks af kursisterne om, hvorfor de vil skrive deres historie ned og læser op af deres foreløbige skriverier. 

Hør hvad det kræver at kaste sig ud i at skrive om sit liv og få smagsprøver på de meget forskellige skriverier fra seks kursister fra 66 til 83 år. Holdets lærer, Hans Christian Andersen giver også nogle af sine gode råd til, hvordan man kommer i gang og får hold på sit stof.